Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 5 serie

Chiptuning » Bmw » 5-serie

Het chiptunen van uw BMW 5 serie geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 5 serie bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 5 serie Chiptuning

Alles over de BMW 5 serie

De BMW 5-Serie is een luxe sedan die voor het eerst in 1972 werd geïntroduceerd als opvolger van de BMW ”Neue Klasse” sedan. De 5-serie staat bekend om zijn uitstekende prestaties, wegligging en hoogstaande technologie en is uitgegroeid tot een van de best verkopende modellen van BMW. Eigenlijk is een 5 serie een sportief rijdend kantoor waarin jou het aan niets ontbreekt, alleen wat meer power door chiptuning is natuurlijk wel heel leuk. Wij ontwikkelen voor alle nieuwe BMW motoren netjes tuning op maat, dit geeft het mooiste resultaat.

8 generaties van de BMW 5 serie

In de afgelopen vijf decennia zijn er verschillende versies van de BMW 5-serie uitgebracht, elk met hun eigen kenmerken en specificaties.

De eerste generatie BMW 5 serie

De eerste generatie 5-serie (E12) werd geproduceerd van 1972 tot 1981 en was beschikbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie werd aangedreven door een reeks 4- en 6-cilindermotoren en werd geprezen om zijn rijdynamiek en betrouwbaarheid.

De tweede generatie BMW 5 serie

De tweede generatie (E28) werd geproduceerd van 1981 tot 1988 en was opnieuw beschikbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie had een opvallend design, met een langere motorkap en kortere achterkant, en bood ook een nieuwe reeks krachtigere motoren.

De derde generatie BMW 5 serie

De derde generatie (E34) werd geproduceerd van 1988 tot 1996 en was verkrijgbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie bood verbeterde veiligheidskenmerken en was de eerste BMW 5-serie die beschikbaar was met een V8-motor.

De vierde generatie BMW 5 serie

De vierde generatie (E39) werd geproduceerd van 1995 tot 2003 en was verkrijgbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie werd geprezen om zijn comfort, rijdynamiek en geavanceerde technologie, waaronder het iDrive-systeem.

De vijfde generatie BMW 5 serie

De vijfde generatie (E60/E61) werd geproduceerd van 2003 tot 2010 en was verkrijgbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie had een opvallend design, met een geüpdatete versie van het iDrive-systeem en de introductie van nieuwe motoren, waaronder een twin-turbo V8.

De zesde generatie BMW 5 serie

De zesde generatie (F10/F11) werd geproduceerd van 2010 tot 2016 en was verkrijgbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie bood geavanceerde veiligheids- en comfortfuncties, zoals adaptieve cruise control en een head-up display, evenals de introductie van hybride-aandrijflijnen.

De 7e generatie BMW 5 serie

De zevende generatie (G30/G31) werd geproduceerd van 2017 tot heden en is verkrijgbaar als 4-deurs sedan en 5-deurs touring. Deze versie heeft een modern design met een geavanceerde digitale cockpit en een breed scala aan veiligheids- en rijhulpsystemen.

De 8e generatie BMW 5 serie

De achtste generatie (G60/G61) start oktober 2023 en is verkrijgbaar als 4-deurs sedan en iets later als 5-deurs touring. Deze versie heeft compleet nieuwe looks met een grootscherm display waar zowel de teller klok geïntegreerd in zit als het navigatiesysteem. en een breed scala aan comfort verhogende systemen. De nieuwe adaptive cruisecontrol is ook echt een enorme verbetering samen met het tussen de lijntjes blijven rijden.

Staat van dienst BMW 5 serie

De BMW 5-serie is een icoon in de autowereld en heeft door de jaren heen verschillende evoluties ondergaan om te blijven voldoen aan de eisen van de hedendaagse consumenten en de veranderende technologieën. Met een enorme staat van dienst en een hele schare trouwe fans. De motoren van de 5 serie zijn zeer geschikt voor Chiptuning BMW. Meer Power betekend meer rijplezier en een fijner rijdende auto.

Welk resultaat heeft chiptuning

Dankzij chiptuning kunnen wij het vermogen van jouw BMW 5 serie motor verhogen zonder dat er mechanische componenten van de motor vervangen hoeven worden. Door het aanpassen van de software die de motor bestuurd veranderd de rekensom. Zo wordt de inspuitduur aangepast en de timing en de turbodruk. Simpel gezegd wordt er meer mengsel op het juiste tijdstip ontstoken en dat levert meer vermogen en meer koppel op. Door de extra trekkracht rijdt jouw BMW 5 serie veel fijner en rijdt de auto vooral veel gemakkelijker. een 5 serie is door de vele luxe aan boord een vrij zware auto en juist daarom is het wel zo prettig dat de motor wat reserve PK-tjes aan boord heeft.

Wordt mijn BMW 5 serie na tunen ook zuiniger

Dankzij het chippen van van jouw BMW 5 serie krijgt de motor meer trekkracht bij laag toerental. Zo hoeft de motor niet altijd doorgetrokken te worden naar hoog toerental. Dit verbeterd de efficiency van het verbrandingsproces en zo is er minder brandstof nodig voor hetzelfde vermogen. Zo kan je besparen bij dagelijks toeren en heb je de beschikking over extra pk’s op de momenten dat jij die nodig bent. Klanten melden ons dat ze tussen de 7 a 9% zuiniger kunnen rijden met hun getunede auto. Toch leuk meegenomen met deze hoge brandstofprijzen. Wel is het zo dat je op premium brandstoffen ook meer kilometers op 1 liter rijdt. Tevens vervuilen die brandstoffen de motor een stuk minder wat u terug ziet in de onderhoudskosten. Om zuinig te kunnen rijden is het erg belangrijk dat uw auto de juiste bandenspanning heeft, en op tijd het onderhoud wordt uitgevoerd. Goed onderhoud is van essentieel belang op het brandstofverbruik van uw auto.

Voor onderstaande types BMW 5 serie modellen leveren wij tuning

tuning BMW 5 serie F10 – F11

tuning BMW 5 serie (G30 G31)

tuning BMW 5 serie G60 – G61

Door een hoger koppel (is trekkracht) trekt  jouw BMW 5 serie veel beter op en wordt inhalen erg gemakkelijk. Door het extra vermogen haalt de jouw BMW ook makkelijker in op de snelweg wat aangenaam is. Zeker als je op de Duitse autobaan zit en even haast hebt.

Wat zijn de voordelen van BMW 5 serie chiptuning ?

De chiptuning van jouw BMW 5 serie motor heeft meerdere voordelen. Jouw BMW 5 serie voelt meteen een stuk sneller en trekt veel gemakkelijker op, je zal deze verbeterde prestaties als zeer prettig ervaren. Inhalen gaat vlotter wat op de snelweg wat de veiligheid verhoogd. Doordat het extra koppel kan jij of jouw automaat vroeger naar de volgende versnelling opschakelen. Wat een aangenaam effect heeft op het brandstofverbruik.

 • Jouw BMW 5 serie wordt sneller
 • Jouw BMW 5 serie trekt veel beter op.
 • Inhalen gaat veel gemakkelijker.
 • Met BMW 5 serie chiptuning kan je zuiniger rijden.
 • Simpel en snel binnen 4 minuten zelf te verwijderen.

Hoe werkt het chiptunen van een BMW 5 Serie

Het Chiptunen van jouw BMW 5 serie kan op 3 manieren, via OBD tuning, door het plaatsen van een Externe ECU, of een via een piggybag of Powerbox. Wij kiezen net als AC schnitzer (de huistuner van BMW) voor onze geavanceerde Externe ECU. OBD tuning werkt op zich wel goed, maar je moet bij OBD tuning telkens na een bezoek aan de BMW dealer je chiptuning weer laten herstellen de meeste BMW rijders vinden dat een groot minpunt, plus je verliest bij BMW de fabrieksgarantie als je OBD tuning plaatst want dat zien ze meteen. En een Powerbox of piggy bag is geen optie voor een moderne BMW motor.

Waarom BMW 5 serie chiptuning bij Ventura Tuning?

Ventura tuning maakt al haar chiptuning volledig zelf. Wij ontwikkelen en testen al onze chiptuning in huis en zijn gespecialiseerd in de geavanceerde motoren van  Audi, BMW, Mercedes en Kia. Door de specialisatie in deze 4 merken van de totaal 38 Automotormerken krijgen wij veel dezelfde auto’s om te chiptunen en zo kunnen wij veel meer tijd besteden aan deze selecte groep auto-motoren die wij alle dagen tunen. Onze specialisatie betekend voor jou een groot voordeel. En onze chiptuning kan je zelf binnen 4 minuten van jouw BMW 1serie verwijderen dit biedt een groot voordeel , ook voor leaserijders !

BMW 5 serie Chiptuning op maat

 • Motorscan om te zien of jouw BMW motor geen foutcodes heeft.
 • Uitlezen van de motor ecu codes ivm de voertuigspecifieke informatie.
 • Chiptuning programma plaatsen
 • Rijden met het tuning programma incl data logger
 • De tuning op maat op jouw eigen BMW motor afstellen (is een Vip-R + optie)
 • Uitgebreide proefrit samen met de klant
 • Pas na het proefrijden beslissen of u onze chiptuning wilt kopen !