Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Mini Chiptuning Specialist

Ventura Geavanceerde Externe ECU

Waaraan herkent u een echte Mini Chiptuning Specialist ?

  1. Wij zijn echt zelf de ontwikkelaar en de fabrikant gespecialiseerd in Mini.
  2. Onze geavanceerde externe ECU's beschikken over de officiële Merkstekkers.
  3. 100% Gegarandeerd geen verlies van tuningsoftware in onze geavanceerde externe ecu tijdens een garage bezoek aan uw dealer.
vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen

Mini Rijervaringen

9.7 GEBASSEERD OP 23 MINI RIJERVARINGEN
Uitstekend 96%
Goed 4%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

Direct uw Mini Chiptunen

Performance is our success

Bekijk direct wat wij kunnen betekenen voor uw auto

Mini Chiptuning Specialist

Informatie over Mini Chiptuning

Veilig jouw nieuwe Mini voorzien van Extra Vermogen, dat wil toch iedere Mini liefhebber. Ventura Tuning biedt deze mogelijkheid met de geavanceerde externe ECU. Alleen zo hoef je niet de originele software in de Mini computer aan te passen. Er wordt een  Externe ECU geplaatst net zoals een externe harddisk die je thuis bij de computer gebruikt, hierin staat de chiptuning data. Wel zo'n prettig idee, en Super resultaat !

 

Bij chiptuning in de computer zelf vaak OBD tuning genoemd ziet Mini gelijk dat de Vastakeys (het DNA van de motorsoftware) is aangepast. Zodra Mini dit constateert vervalt de Mini Fabrieksgarantie gelijk !

Het Voordeel van Externe chiptuning

Jouw voordeel met Externe chiptuning is dat jij de chiptuning zelf even simpel en snel kan verwijderen voor dat je naar je Mini dealer gaat. En 100% geen Chiptuning verlies als tijdens een garagebezoek een Software update door Mini wordt uitgevoerd. Dit verlies is namelijk voor veel Mini rijders een no Go, je moet dan telkens terug naar de tuner om de chiptuning te laten herstellen.

 

9.7 GEBASSEERD OP 23 MINI RIJERVARINGEN
Uitstekend 96%
Goed 4%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

Chiptuning Mini Cooper-S 192 PKChiptuning Mini Countryman 1.5 3 cil 136 PKChiptuning Mini Cooper 1.5 Turbo 3 cil 136 PKChiptuning Mini Cooper 1.5 Turbo 3 cil 136 PK

Het nadeel van Externe chiptuning

Je kan de koppelbegrenzers niet opschuiven, prima want de meeste Mini liefhebbers zijn zuinig op hun auto.

Ontwikkeling van Chiptuning

Chiptuning gaat veel verder dan alleen kennis hebben van de inspuiting, turbolader, timing. uitlaatgasdruk, etc. De werking van een automotor is namelijk een zeer complex proces.

Je kijkt eerst naar de belasting die de fabrikant de motor standaard heeft gegeven en de specificaties per onderdeel om te zien hoeveel veiligheidsmarge er  per onderdeel is. Daarna wordt er een kabelboom op maat gemaakt, 1 turbodruk, 2 turbodruk, 3 brandstofinspuiting, 4 nokkenas. Afhankelijk van de manier van communicatie van de originele computer van de auto wordt er een computer ontwikkelt die razendsnel kan communiceren met de originele ecu  en data realtime kan transformeren.

Daarna kan je beginnen met dataloggen tijdens meerdere ritten op straat en zo breng je digitaal het karakter van de motor in kaart. Aan de hand van die data kan je beginnen met de basis van het chiptuning programma. Wat erg belangrijk is dat de aanpassing onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid lucht en brandstof mengt en weet wanneer er wel en wanneer er geen extra koppel (trekkracht) en PK,s beschikbaar mogen komen.

 

Het ontwikkelen van goede Chiptuning is een hele klus maar dit zie je terug in het resultaat !

 

Klaar om mijn auto te laten chiptunen?

Jouw auto Goed laten chiptunen zonder zorgen achteraf.