Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

OBD tuning & Externe ECU

Home » Wat is OBD tuning en wat zijn de nadelen ?

Geen verlies tuning tijdens Update
Zelf chiptuning kunnen verwijderen
Goed resultaat
Geen verlies tuning bij inleveren auto
Niet zichtbaar voor de garage

De nadelen bij OBD tuning zijn best wel Groot !

Door middel van een OBD uitlees apparaat via de OBD stekker onder in het dashboard van jouw auto wordt met een laptop de software van de computer in jouw auto uitgelezen.. En de nieuwe aangepaste software wordt in de computer van jouw auto teruggeplaatst. Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien via jouw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012>100%. Ook als je denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat je naar de garage gaat snel weer even origineel te maken. Ze zien dat je dit gedaan hebt en dat betekend 100% Verlies van jouw Fabrieksgarantie > Melding bij de Leasemaatschappij > Boze werkgever. Kortom Ellende !!!

 

Dat is geen pretje daarom voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu.  Steeds meer klanten kiezen voor deze optie omdat het resultaat goed is. Dit heeft tot op heden nog nooit een gemelde garantie beperking opgeleverd . (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

 

Alleen voor klanten die op verzoek toch nog OBD tuning willen omdat ze dat van oudsher gewent zijn voeren wij nog OBD tuning uit. Maar dit gebeurt steeds minder, mensen willen ook niet steeds zo lang moeten wachten totdat de versleuteling van de computer gekraakt is. Dit duurt bij OBD tuning soms wel 4,5 jaar. Terwijl externe tuning meestal vrij snel beschikbaar is, zo kan je gelijk van meer Vermogen genieten.

cockpit

Wil jij toch OBD tuning waar moet je dan op letten !

Chiptunen via OBD is een vak want maar een handje vol bedrijven beheerst deze moeilijke techniek in Nederland. De meeste OBD tuning bedrijven besteden zeer veel tijd aan marketing om jou binnen te halen als klant en helaas relatief weinig tijd aan de chiptuning software zelf. De software wordt veelal zo goedkoop mogelijk ingekocht. Zo kan je lekker goedkoop stunten in je advertentie en ben je goedkoper dan de buurman. Bedrijven die u voor 250 euro OBD tuning aanbieden zouden wij u niet adviseren. Loop met een grote boog om dit soort price-fighters heen. Goedkoop blijkt dikwijls duurkoop ! En als het fout gaat zit jij met de gebakken peren.

 

Ga naar een OBD tuning specialist. Dit is een bedrijf die zelf zijn OBD tuning programma’s ontwikkeld. Kennis van zaken heeft en voldoende tijd in de tuning programma’s investeert om voor jou een goed tuning programma te maken. Want een goed gebalanceerde tuning heeft voor jou vele voordelen, waaronder een beter verbruik en minder roetvorming. Je betaald dan circa 500 tot 700 euro maar daar krijgt je ook waar voor je geld. Heb je er wel eens bij stil gestaan wat jouw automotor kost? 10.000 tot 20.000 euro voor een motor is zeer gangbaar. Daar wil je toch geen gepruts aan hebben, of iemand die als monteur een zakcentje bij wil verdienen.

 

Een goede OBD tuner zal ook niet meer dan 5 merken tunen. Hij wil ervaring hebben bij een bepaald merk en daar alles van afweten zodat jij het beste resultaat krijgt. Bedrijven die schrijven “wij tunen alle merken” zijn voor jou als klant oninteressant. Kort gezegd, geef wat meer geld uit voor een goede OBD tuning en ga niet voor de prijs maar wees wijs en kies voor kwaliteit !!!

vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen