Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

OBD tuning - of - Externe ECU

Home » Wat is OBD tuning en wat zijn de nadelen ?

Geen verlies tuning tijdens Update
Zelf chiptuning kunnen verwijderen
Goed resultaat
Geen verlies tuning bij inleveren auto
Niet zichtbaar voor de garage

De nadelen bij tuning via OBD zijn Groot!

Door middel van een uitleesapparaat wordt via de OBD stekker onder het dashboard van jouw auto de originele software uitgelezen. Deze software wordt aangepast en deze getunede software wordt in de computer van jouw auto terug ingelezen. Op zich een prima methode alleen de autofabrikanten zien tijdens jouw bezoek aan de garage de aanpassingen via OBD tuning sinds 2012> altijd. Ook als je denkt slim te zijn door de computer van je auto voordat je naar de garage gaat snel even weer origineel te maken. De Fabrikant ziet dat je dit gedaan hebt en dit betekend 100% verlies van jouw Fabrieksgarantie > Melding bij de Leasemaatschappij > Boze werkgever. Kortom veel Ellende!

 

De nieuwe auto's vanaf 2018 Mercedes en sinds 2020 ook BMW plus de Nieuwe VAG Delphi computers kunnen niet meer via OBD getuned worden!

Dat is geen pretje daarom voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen uit d.m.v. het plaatsen van een geavanceerde externe ecu. Steeds meer klanten kiezen voor deze moderne techniek omdat het resultaat uitstekend is! Dit heeft tot op de dag van vandaag nog nooit een melding van garantie beperking opgeleverd. Garanties voor de toekomst krijgt niemand en kunnen wij hiervoor dus ook helaas niet geven.

 

Alle grote tuning fabrikanten, ABT, AC Schnitzer, Brabus, MTM en Techart werken via Externe tuning en niet meer via OBD !

Alleen voor klanten die op verzoek toch nog OBD tuning willen omdat ze dat van oudsher gewent zijn voeren wij nog chiptuning via de OBD uit. Maar dit gebeurt steeds minder, mensen willen ook niet steeds zo lang moeten wachten totdat de versleuteling van de computer gekraakt is. Dit duurt bij OBD soms wel 4,5 jaar. Terwijl externe tuning meestal vrij snel beschikbaar is, zo kan je gelijk van meer Vermogen genieten.

cockpit

Wil jij toch tuning via OBD waar moet je dan op letten !

Chiptunen via OBD is een vak want maar een handje vol bedrijven beheerst deze techniek echt goed in Nederland. De meeste tuning bedrijven besteden zeer veel tijd aan marketing om jou binnen te halen als klant en helaas relatief weinig tijd aan de chiptuning software zelf. De software wordt veelal zo goedkoop mogelijk ingekocht. Zo kan je lekker goedkoop stunten in je advertentie en ben je goedkoper dan de buurman. Bedrijven die u voor 250 euro tuning aanbieden zouden wij u zeker ontraden. Loop met een grote boog om dit soort price-fighters heen. Goedkoop blijkt veelal nog steeds duurkoop ! En als het fout gaat zit jij met wel de gebakken peren.

 

Ga naar een OBD-tuning specialist

Ga naar een tuning specialist. Dit is een bedrijf die zelf zijn tuning programma’s zelf helemaal ontwikkeld. Kennis van zaken heeft en voldoende tijd in de tuning programma’s investeert om voor jou een goed tuning programma te maken. Want een goed gebalanceerde tuning heeft voor jou vele voordelen, waaronder een beter verbruik en minder roetvorming. Je betaald dan circa 500 tot 700 euro maar daar krijgt je ook waar voor je geld. Heb je er wel eens bij stil gestaan wat jouw automotor kost? 10.000 tot 20.000 euro voor een motor is heel normaal. Daar wil je toch geen amateur aan laten zitten, of iemand die als monteur een zakcentje bij wil verdienen. Wees wijs en betaal een eerlijke prijs, voor eerlijk werk !

 

Hoe herken je een goede OBD tuner ?

Een goede OBD tuner zal ook niet meer dan 5 merken tunen. Hij wil ervaring hebben bij een bepaald merk en daar alles van afweten zodat jij het beste resultaat krijgt. Bedrijven die schrijven “wij tunen alle merken” zijn voor jou als klant oninteressant. Kort gezegd, geef wat meer geld uit voor een goede tuning en ga niet voor de prijs maar wees wijs en kies voor een stuk kwaliteit !!! Een Mercedes is niet voor niets duurder dan een Fiat.

 

Hoe gaat tuning via OBD in zijn werk ?

Je maakt een afspraak bij een chiptuning fabrikant, liever niet bij een garagebedrijf die zijn alleen maar leverancier van de tuning. En hebben zelf vaak vrijwel geen kennis van wat er in de software moet worden aangepast en hoe dat gedaan moet worden. Eenmaal aangekomen bij de chiptuning fabrikant lezen zij jouw auto uit op de aanwezigheid van foutcodes. Als deze er niet zijn, of ze zijn veilig verwijderd dan leest de tuner jouw auto computer uit via de OBD stekker onder in het dashboard. Na het uitlezen wordt het originele softwareprogramma op maat aangepast aan de door jou gestelde eisen. Als dit klaar is wordt via de laptop de tuningsoftware terug ingelezen in de computer van jouw auto.

vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen