Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

KIA Chiptuning Specialist

Ventura Geavanceerde Externe ECU

Waaraan herken je een Kia Chiptuning Specialist ?

  1. Wij leveren onze professionele chiptuning aan de 10 grootste officiële Kia dealers.
  2. Onze geavanceerde externe ECU's beschikken over de officiële Kia Merkstekkers.
  3. 100% Gegarandeerd geen verlies van de tuningsoftware tijdens een bezoek aan uw Kia dealer.
vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen

KIA Rijervaringen

9.7 GEBASSEERD OP 45 KIA RIJERVARINGEN
Uitstekend 98%
Goed 2%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

Direct uw KIA Chiptunen

Performance is our success

Bekijk direct wat wij kunnen betekenen voor uw auto

KIA Chiptuning Specialist

Informatie over Kia Chiptuning

Veilig jouw nieuwe Kia voorzien van Extra Vermogen, dat wil toch iedere Kia liefhebber. Ventura Tuning biedt deze mogelijkheid met de geavanceerde externe ECU. Alleen zo hoef je niet de originele software in de Kia computer aan te passen. Er wordt een  Externe ECU geplaatst net zoals een externe harddisk die je thuis bij de computer gebruikt. Hierin staat de chiptuning data. Wel zo'n prettig idee en super resultaat !

Waarom geen OBD tuning

Bij chiptuning in de computer zelf vaak OBD tuning genoemd ziet Kia gelijk dat de Vastakeys (het DNA van de motorsoftware) is aangepast. Zodra Kia dit constateert kan Kia de Fabrieksgarantie beperken !

Het Voordeel van Externe chiptuning

Jouw voordeel met Externe chiptuning is dat jij de chiptuning zelf even simpel en snel kan verwijderen. En 100% geen risico op Chiptuning verlies als tijdens een garagebezoek een Software update door jouw wordt uitgevoerd. Dit verlies is namelijk voor veel Kia rijders een doorn in het oog. Je moet telkens weer terug naar de tuner om de chiptuning te laten herstellen.

Het nadeel van Externe chiptuning

Je kan de koppelbegrenzers niet opschuiven, voor de meeste Kia liefhebbers is dit geen probleem.

Ontwikkeling van Chiptuning

Chiptuning gaat veel verder dan alleen kennis hebben van de inspuiting, turbolader, timing. uitlaatgasdruk, etc. De werking van een automotor is namelijk een zeer complex proces.

Je kijkt eerst naar de belasting die de fabrikant de motor standaard heeft gegeven en de specificaties per onderdeel om te zien hoeveel veiligheidsmarge er  per onderdeel is. Daarna wordt er een kabelboom op maat gemaakt, 1 turbodruk, 2 turbodruk, 3 brandstofinspuiting, 4 nokkenas. Afhankelijk van de manier van communicatie van de originele computer van de auto wordt er een computer ontwikkelt die razendsnel kan communiceren met de originele ecu  en data realtime kan transformeren.

Dataloggen van de motor.

Daarna kan je beginnen met dataloggen tijdens meerdere ritten op straat en zo breng je digitaal het karakter van de motor in kaart. Aan de hand van die data kan je beginnen met de basis van het chiptuning programma. Wat erg belangrijk is dat de aanpassing onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid lucht en brandstof mengt. En weet wanneer er wel en wanneer er geen extra koppel (trekkracht) en PK,s beschikbaar mogen komen.

 

Het ontwikkelen van goede Chiptuning is een hele klus maar dit zie je terug in het fijne resultaat !

 

9.7 GEBASSEERD OP 45 KIA RIJERVARINGEN
Uitstekend 98%
Goed 2%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

 

Chiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV 265 PKChiptuning Kia Picanto 1.0 MPiChiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug in Hybrid 265 PKChiptuning Kia Sorrento 1.6 Hybride 265 PK

Kia Chiptuning Specialist

Externe ECU chiptuning steeds populairder door goed resultaat.

Door onze Kia chiptuning specialist resultaten is de geavanceerde externe ecu enorm populair geworden onder Kia rijders overal over de wereld. Gezien de vele positieve reactie op verschillende Kia forums zijn de Kia rijders erg blij met ons chiptuning product. Inmiddels leveren wij de geavanceerde Externe ECU aan 36 landen wereldwijd. Inmiddels leveren steeds meer officiële Kia dealers onze externe chiptuning aan hun klanten.

Nieuwe 1.0 MHEV Turbo Benzinemotor met Mildhybride techniek.

In 2020 werd de nieuwe 1.0 MHEV 120 PK motor van Kia gelanceerd. Na het enorme succes van de vorige 1.0 3 cilinder motor is de nieuwe motor weer grondig door Kia onder handen genomen en op veel punten verder verbeterd. Tevens heeft deze motor een  Mild hybride systeem wat inhoud dat een kleine elektromotor af en toe een zetje in de rug geeft ter ondersteuning.

Nieuwe 1.5 MHEV Turbo Benzinemotor met Mildhybride techniek.

In 2020 werd ook de nieuwe 1.5 MHEV 150 PK motor van Kia in de Ceed gelanceerd. Deze motor is de opvolger van de 1.4 T-GDi en de 1.6 TGDi en is compleet vernieuwd. Het karakter van deze motor is zeer verfijnd en door de hybride ondersteuning merk je minder van het turbogat. Wel merk je gelijk dat deze motor veel meer potentieel heeft wat voor ons als Kia chiptuning Specialist natuurlijk weer een uitdaging is.

Kia komt met 1.6 TGDi PHEV Hybride in de Nieuwe Kia Sorento

In de compleet nieuwe Kia Sorento heeft Kia de nieuwe 1.6 T-GDi motor met Performance Hybride geplaatst. Dit geeft af fabriek al een goed resultaat. Maar de 1.6 T-GDi motor is behoorlijk geknepen om zo de emissie van de benzine turbomotor laag te houden. Door deze concessie verlies je rijplezier wat wij als ervaren Kia Chiptuning Specialist graag als nog achteraf aan jouw Sorento kunnen toevoegen.

Chiptuning Kia T-GDi  Benzine Turbomotoren

Sinds 2013 hebben wij ons als Kia Chiptuning Specialist ook toegelegd op het chiptunen van de 1.6 T-GDi benzine turbomotoren die in de Proceed GT geïntroduceerd werd. Met standaard 204 PK. In 2016 kwamen deze fijne Turbo benzinemotoren ook in de Sportage en werden in dat model een groot succes. Deze prachtige motoren lenen zich enorm goed voor het chiptunen. Door de turbolader kon gelijk bij laag toerental het koppel flink worden verhoogd en ook de PK’s namen aanzienlijk toe. Hierdoor gingen deze Kia,s nog veel fijner rijden en vooral de souplesse werd door de meeste  Kia rijders enorm gewaardeerd. De kwaliteit van deze motoren is zeer betrouwbaar gebleken waarmee kia de lijn naar primium had ingezet. Het opwarm programma op deze motoren was voor die tijd uniek.

Een Powerbox is geen alternatief

Een Powerbox is in onze ogen als Kia chiptuning specialist geen optie voor een geavanceerde Kia motor. Daarom hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en is de geavanceerde externe ecu ontwikkeld. Een volwaardige compacte computer die veelal door 8 Kia stekkers gekoppeld wordt aan de originele Kia motorcomputer waarin wij geheel op maat de tuning voor jouw Kia kunnen schrijven via kenveldtechniek net zoals dit in de computer van uw originele Kia gebeurd, voor optimaal resultaat.

OBD Chiptuning

Eerst voorzagen wij de Kia motoren van tuning software door middel van OBD tuning in de Kia computer zelf. Maar Kia Nederland was daar niet zo blij mee  Maar al gauw werd ons als BMW chiptuning specialist duidelijk dat veel BMW rijders zich mateloos ergerden aan het verlies van hun chiptuningsoftware tijdens een onderhoudsbeurt bij hun dealer als er een software-update door BMW werd uitgevoerd. Wij moesten hier met een goede oplossing voor komen. Ons uitgangspunt was dat het resultaat goed moest zijn en er geen betrouwbaarheid issues konden ontstaan.

Geschiedenis Kia Chiptuning

14 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer Kia,s voorzagen van Kia chiptuning en het solide hart van deze fijne motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

Kia 2.5 Dieselmotoren

Eerst ging onze aandacht vooral uit naar de 2.5d Turbodieselmotor in de Sorento omdat dit mooie auto’s waren zijn die goed wat extra vermogen konden gebruiken. Sorento rijders waren vaak standaard al erg blij met hun Kia maar na tuning reed de auto nog een stuk fijner. Het gevoel van koppel wat je in de stoel drukt en het klimmen van de toerenteller tot dat het maximale toerental wordt bereikt, beleving daar valt en staat alles mee. Als chiptuning fabrikant en ervaren BMW chiptuning specialist steken wij hier dan ook voor iedere motor enorm veel tijd in tijdens het testen want er is niks zo leuk als een blije klant.

Klaar om mijn auto te laten chiptunen?

Jouw auto Goed laten chiptunen zonder zorgen achteraf.