Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Hyundai Chiptuning Specialist

Ventura Geavanceerde Externe ECU

Waaraan herken je een Hyundai Chiptuning Specialist ?

  1. Wij leveren onze professionele chiptuning aan meerdere officiële Hyundai en Kia dealers.
  2. Onze geavanceerde externe ECU's beschikken over de officiële Hyundai Merkstekkers.
  3. 100% Gegarandeerd geen verlies van tuningsoftware tijdens een garage bezoek aan jouw Hyundai dealer.
vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen

Hyundai Rijervaringen

9.7 GEBASSEERD OP 29 HYUNDAI RIJERVARINGEN
Uitstekend 97%
Goed 3%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

Direct uw Hyundai Chiptunen

Performance is our success

Bekijk direct wat wij kunnen betekenen voor uw auto

Hyundai Chiptuning Specialist

Informatie over Hyundai Chiptuning

Veilig jouw Luxe Hyundai voorzien van Extra Vermogen, dat wil toch iedere Hyundai rijder. Ventura Tuning biedt deze mogelijkheid met de geavanceerde externe 3D ECU. Alleen zo hoeft  niet de originele software in de Hyundai computer aangepast te worden. Er wordt een  Externe ECU geplaatst net zoals een externe harddisk die je thuis bij de computer gebruikt, hierin staat de chiptuning software. Wel zo'n prettig idee, en Super resultaat !

Waarom geen OBD tuning

Bij chiptuning in de computer zelf vaak OBD tuning genoemd ziet Hyundai gelijk dat de Vastakeys (het DNA van de motorsoftware) is aangepast. Zodra Hyundai dit constateert vervalt de 5 jaar Hyundai Fabrieksgarantie per direct !

Het Voordeel van Externe chiptuning

Het voordeel van Externe chiptuning is dat jij de chiptuning zelf even snel en simpel kan verwijderen voor dat je naar jouw Hyundai dealer gaat. En 100% geen Chiptuning verlies als tijdens een garagebezoek een Software update door Hyundai wordt uitgevoerd. Dit verlies is namelijk voor veel Hyundai rijders een doorn in het oog, je moet dan telkens terug naar de tuner om de chiptuning weer te laten herstellen.

Het nadeel van Externe chiptuning

Je kan de koppelbegrenzers niet opschuiven, voor de meeste Hyundai rijders is dit niet van toepassing.

Ontwikkeling van Chiptuning

Chiptuning gaat veel verder dan alleen kennis hebben van de inspuiting, turbolader, timing. uitlaatgasdruk, etc. De werking van een automotor is namelijk een zeer complex proces. Je kijkt eerst naar de belasting die de fabrikant de motor standaard heeft gegeven en de specificaties per onderdeel om te zien hoeveel veiligheidsmarge er  per onderdeel is. Daarna wordt er een kabelboom op maat gemaakt, 1 turbodruk, 2 turbodruk, 3 brandstofinspuiting, 4 nokkenas. Afhankelijk van de manier van communicatie van de originele computer van de auto wordt er een computer ontwikkelt die razendsnel kan communiceren met de originele ecu  en data realtime kan transformeren.

Daarna kan je beginnen met dataloggen tijdens meerdere ritten op straat en zo breng je digitaal het karakter van de motor in kaart. Aan de hand van die data kan je beginnen met de basis van het chiptuning programma. Wat erg belangrijk is dat de aanpassing onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid lucht en brandstof mengt en weet wanneer er wel en wanneer er geen extra koppel (trekkracht) en PK,s beschikbaar mogen komen.

 

Het ontwikkelen van goede Chiptuning is een hele klus maar dit zie je terug in het resultaat !

9.7 GEBASSEERD OP 29 HYUNDAI RIJERVARINGEN
Uitstekend 97%
Goed 3%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

 

Chiptuning Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 265 PK PHEVChiptuning Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 265 PK PHEVChiptuning Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 265 PK PHEVChiptuning Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PK

Hyundai Chiptuning Specialist

 

Chiptuning d.m.v Externe ECU steeds populairder onder Hyundai rijders dankzij perfect resultaat.

Door de goede resultaten is de geavanceerde externe ecu zeer populair geworden. Vele Hyundai rijders over de hele wereld posten hun super positieve reacties op verschillende Hyundai forums. Inmiddels leveren wij de geavanceerde Externe ECU aan 36 landen wereldwijd. Steeds meer officiële Hyundai dealers behoren inmiddels tot onze klanten, waar wij zeer vereerd door zijn.

 

Nieuwe Hyundai 1.0 MHEV Turbo Benzinemotor met Mildhybride techniek. 
In 2020 werd de nieuwe 1.0 MHEV 120 PK motor bij Hyundai  gelanceerd. Na het enorme succes van de vorige 1.0 3-cilinder motor is de nieuwe motor weer grondig door Hyundai onder handen genomen en op veel punten verder verbeterd. Tevens heeft deze motor een  Mild hybride systeem wat inhoud dat een kleine elektromotor af en toe een zetje in de rug geeft zodat de benzine motor het gemakkelijker heeft.

 

Nieuwe Hyundai 1.5 MHEV Turbo Benzinemotor met Mildhybride techniek.
In 2020 werd ook de nieuwe 1.5 MHEV 150 PK motor van Hyundai in de i30 gelanceerd. Deze motor is de opvolger van de 1.4 T-GDi en de 1.6 TGDi en is compleet vernieuwd. Het karakter van deze motor is zeer verfijnd en door de hybride ondersteuning merk je minder van het turbogat. Wel merk je gelijk dat deze motor veel meer potentieel heeft wat voor ons als Hyundai chiptuning Specialist natuurlijk weer een leuke uitdaging is.

 

Hyundai Santafe komt met 1.6 TGDi PHEV Hybride 
In de compleet nieuwe Hyundai Santafe heeft Hyundai de nieuwe 1.6 T-GDi motor met High Performance Hybride motor geplaatst. Deze auto rijdt af fabriek al erg goed. Maar de 1.6 T-GDi motor heeft behoorlijk wat reserve. Door deze concessie verlies je rijplezier wat wij als ervaren Hyundai Chiptuning Specialist graag voor jou aanpassen. Immers wat Extra koppel en PK,s laten zo,n fraaie zakelijke bolide nog een stuk fijner rijden.

 

Chiptuning Hyundai T-GDi  Benzine Turbomotoren
Sinds 2012 hebben wij ons als Hyundai Chiptuning Specialist ook toegelegd op het chiptunen van de 1.6 T-GDi benzine turbomotoren die bij Hyundai geïntroduceerd werd. Met standaard 204 PK. In 2016 kwamen deze fijne Turbo benzinemotoren ook in meerdere modellen en werd deze motor een groot succes. Deze prachtige motoren lenen zich enorm goed voor het chiptunen. Door de turbolader kon gelijk bij laag toerental het koppel flink worden verhoogd en ook de PK’s namen aanzienlijk toe. Hierdoor gingen deze Hyunda's nog veel fijner rijden en vooral de souplesse werd door de meeste  Hyundai rijders enorm gewaardeerd. De kwaliteit van deze motoren is zeer goed gebleken waarmee Hyundai de weg naar primium had ingezet. Wij vinden de kwaliteit van Hyundai op het zelfde Peil als Toyota, de 5 jaar fabrieks Garantie zegt veel.

 

Een Powerbox is geen alternatief
Een Powerbox is in onze ogen als Hyundai chiptuning specialist geen optie voor een moderne Hyundai motor. Daarom hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en is de geavanceerde externe ecu ontwikkeld. Een volwaardige compacte computer die veelal door 8 Hyundai stekkers gekoppeld wordt aan de originele Hyundai motorcomputer waarin wij geheel op maat de tuning voor jouw Hyundai kunnen schrijven via kenveldtechniek net zoals dit in de computer van uw originele Hyundai gebeurd, voor optimaal resultaat.

 

OBD Chiptuning
Eerst voorzagen wij de Hyundai motoren van softwaretuning door middel van OBD cjiptuning in de Hyundai computer rechtstreeks. Echter Hyundai Nederland was daar niet zo content mee. Al gauw werd ons als Hyundai chiptuning specialist duidelijk dat veel Hyundai rijders zich enorm ergerde aan het verlies van de tuningsoftware bij een onderhoudsbeurt bij hun dealer als er een software-update door Hyundai werd uitgevoerd. Wij moesten hier met een goede oplossing voor komen. Ons uitgangspunt was dat de prestaties goed moesten zijn en er geen betrouwbaarheid issues mochten ontstaan.

 

Geschiedenis Hyundai Chiptuning

14 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer Kia,s voorzagen van Kia chiptuning en het solide hart van deze fijne motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

 

Hyundai 2.5 Dieselmotoren
Eerst ging onze aandacht vooral uit naar de 2.5d Turbodieselmotor in de Sorento omdat dit mooie auto’s waren zijn die goed wat extra vermogen konden gebruiken. Sorento rijders waren vaak standaard al erg blij met hun Kia maar na tuning reed de auto nog een stuk fijner. Het gevoel van koppel wat je in de stoel drukt en het klimmen van de toerenteller tot dat het maximale toerental wordt bereikt, beleving daar valt en staat alles mee. Als chiptuning fabrikant en ervaren BMW chiptuning specialist steken wij hier dan ook voor iedere motor enorm veel tijd in tijdens het testen want er is niks zo leuk als een blije klant.

Klaar om mijn auto te laten chiptunen?

Jouw auto Goed laten chiptunen zonder zorgen achteraf.