Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Auto chippen?

Auto chippen, beter bekend als chiptuning, is een methode waarbij de software van de motor wordt aangepast om de prestaties te verbeteren. Bij chiptuning worden de parameters van de motorsoftware geoptimaliseerd, zoals de brandstofinspuiting, het ontstekingsmoment en de turbodruk. Dit resulteert in een krachtigere vermogensopbouw en een hoger koppel, wat zorgt voor merkbaar fijnere prestaties van uw auto.

 

Hoe werkt chiptuning?

Chiptuning kunt u het beste laten uitvoeren door een ervaren chiptuning specialist die heeft de juiste apparatuur en kennis om uw motor kundig te chippen. De software wordt aangepast om zo de prestaties van de motor te optimaliseren, wat resulteert in een betere acceleratie en meer power. Vooral bij turbomotoren zijnde resultaten spectaculair. Niet turbomotoren kunnen vaak ook prima getuned worden, maar daarvoor raden wij onze dubbeltuning aan. Dit werkt beter dan een gewone tuning.

 

Voordelen van uw auto chippen

Een van de belangrijkste voordelen van uw auto chippen is de toename van het vermogen en koppel. Dit resulteert in snellere acceleratie en Topprestaties. Naast verbeterde prestaties kan chiptuning ook zorgen voor een lager brandstofverbruik. Een ander voordeel is de verbeterde powerband van de motor, dit is de breedte van het toerental waar binnen de trekkracht beschikbaar is. Wij noemen dit in vakjargon drivability. En juist dat laat uw auto zo fijn rijden.

 

Nadelen van auto chippen

Er zijn aan een medaille altijd 2 kanten, zo zijn er ook enkele mogelijke nadelen aan tuning. Een van de belangrijkste zorgen is het risico op motorschade als gevolg van onjuiste tuning of overmatige prestatieverbetering. Dit kan leiden tot motorschade. Daarnaast kan chiptuning in sommige gevallen leiden tot het verlies van garantie.

 

Onderhoud na auto chippen

Onderhoud van een gechipte motor is essentieel voor een optimale werking en behoudt van de betrouwbaarheid. Regelmatig onderhoud, zoals olieverversingen en het vervangen van olie en luchtfilter, moet worden uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Daarnaast is het belangrijk om een betrouwbare tuner te kiezen die ervaring heeft met het chippen van jouw auto en niet alle merken kan. Bij Ventura Tuning kunnen we onder meer wel de auto chippen van onder andere een BMW, Audi en Skoda. Een beetje weten van ieder merk is een stuk minder dan alles weten van een paar merken!

 

Brandstofverbruik na auto chippen

Wat betreft het brandstofverbruik, kan chiptuning zowel positieve als negatieve effecten hebben. Terwijl sommige tuningsinstellingen het brandstofverbruik kunnen verbeteren door de motor efficiënter te maken, kunnen andere instellingen het verbruik juist verhogen door de prestaties te maximaliseren. Kort samengevat, wij kunnen de motor zuiniger laten draaien maar als jij een zware rechtervoet hebt dan doet u die besparing wel te niet.

 

Functioneren van de rij modi menu’s na chiptuning

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat bij de meeste moderne auto’s de keuzemenu’s van de motor normaal blijven werken na chiptuning. Dit betekent dat functies zoals rij modi en tractiecontrole nog steeds kunnen worden gebruikt zoals bedoeld. Eco pro, Comfort, Sport en Sport Plus blijven dus gewoon netjes intact.

 

Conclusie auto chippen

Conclusie, auto chippen biedt tal van voordelen voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar verbeterde prestaties en rijervaring. Echter, het is belangrijk om de mogelijke nadelen en kosten in overweging te nemen, zoals motorschade en garantieverlies, voordat u besluit waar u uw auto te laten chippen. Met de juiste tuning en zorgvuldig onderhoud kan chiptuning echter een waardevolle investering zijn voor diegenen die een optimaler resultaat uit hun auto willen halen d.m.v. chippen.

vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klaar om mijn auto te laten chiptunen?

Jouw auto Goed laten chiptunen zonder zorgen achteraf.