Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat

Chiptuning » Seat

Het chiptunen van jouw Seat geeft meer acceleratie, pit en souplesse. Je kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van jouw Seat bij Ventura Chiptuning.

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Is chiptuning Seat zinvol voor mijn auto?

Is chiptuning Seat voor mij interessant? Als dagelijkse bestuurder van een mooie Seat bent u misschien ook wel geïnteresseerd in meer vermogen? Een prima manier om dit te realiseren is via Seat-tuning. Wij leveren alleen de beste kwaliteit om het vermogen van uw Seat motor te verbeteren. Op deze pagina gaan wij wat dieper in op wat chiptuning van uw Audimotor allemaal inhoudt. Waar u op moet letten, de voordelen, de nadelen, garanties van de autofabrikant. Waar u de tuning veilig en goed kunt laten uitvoeren. U wilt immers geen amateurs aan uw kostbare Audi. En hoe je een getunede auto het beste onderhoud geeft.

Chiptuning Seat

Wat is Seat chiptuning?

Chiptuning, ook bekend als het elektronisch tunen van de motor. Dit is een manier waarbij de software die de automotor bestuurt, wordt aangepast. Dit wordt gedaan om het vermogen te verbeteren, of om de auto zuiniger te maken. De software, die zich in de computer van de auto bevindt, regelt alle sensordata van de motor zoals de inspuittijd, moment van de ontsteking en de druk van de turbo. Door deze gegevens aan te passen kan de motor meer pk’s en koppel geven. Hierdoor rijdt uw Seat veel sportiever en ook duidelijk veel soepeler.

Hoe werkt het tunen van Seat-motoren?

Bij Seat wordt het tunen vrijwel altijd uitgevoerd door bedrijven die gespecialiseerd zijn in Seat-tuning. Deze firma’s beschikken over de juiste apparatuur die nodig is bij deze moderne Seat’s. De tuner past de data in de geavanceerde externe ECU aan om de performance van de motor te verbeteren. Tevens houdt hij rekening met de specifieke kenmerken van de motor. Het type benzine en of u een Dsg automaatbak heeft of een handgeschakelde uitvoering. Dit geeft een enorme verbetering in acceleratie, snelheid en uw rijplezier.

Tuning Seat

Heeft Seat-chiptuning veel voordelen?

 1. Verbeterd vermogen en koppel

Chiptuning Seat leidt tot aanzienlijke vermogen en koppel toename. U ervaart dit door een duidelijke verbetering van de prestaties van uw Seat. Vooral tijdens het accelereren merkt u een groot verschil en bij het inhalen op de snelweg.

 1. Lager benzine verbruik

Naast het verbeteren van de prestaties, kan chiptuning ook leiden tot een lager brandstof verbruik. Door de benzine injectie en het ontstekingsmoment aan te passen, kan uw Seat zuiniger rijden. Wat u op een gemakkelijke manier in staat stelt om op de lange termijn op uw brandstofkosten te besparen.

 1. Maatwerk via op maat chippen

Chiptuning kan op maat afgesteld worden aan uw specifieke wensen. Of je nu op zoek bent naar top prestaties qua vermogen of een balans tussen vermogen en brandstofverbruik. Een professionele tuner kan de software op maat voor u aanpassen om volledig aan uw wensen te voldoen.

 1. Geen hardware matige aanpassing aan de motor

In tegenstelling tot sommige andere vormen van vermogen-upgrades, vereist chiptuning geen hardware matige wijzigingen aan de motor van uw Seat. Hierdoor kan de garantie vaak behouden blijven. Mits de tuning volledig wordt verwijderd voordat u de garage bezoekt.

Zijn er ook nadelen aan chiptuning Seat?

 1. Risico op verlies van garantie

Hoewel chiptuning als het goed wordt uitgevoerd meestal geen ernstige schade aan de motor veroorzaakt. Kan het aanpassen van de software in de externe ECU in sommige gevallen leiden tot verlies van fabrieksgarantie. Het is belangrijk om uw risico te beperken en de mogelijke gevolgen te overleggen. In de praktijk kennen wij na 20 jaar tunen geen motorschades bij onze Seat klanten tot dusverre.

 1. Levensduur van de motor

Het verhogen van het vermogen van de motor kan in theorie leiden tot een minder lange levensduur als de motor steeds tot het uiterste wordt belast. Het is daarom belangrijk om voor een verantwoorde vermogenstoename te kiezen. En uw rijgedrag aan te passen aan de nieuwe prestaties van uw Seat.

Garantie en onderhoud adviezen

 1. Garantie

Zoals eerder vermeld, kan motor tuning de garantie van uw Seat beïnvloeden. Voordat u tuning overweegt, is het essentieel om de voorwaarden van de garantie van je auto te controleren. En om eventuele gevolgen met uw dealer te bespreken.

 1. Onderhoud

Na het tunen kan het verstandig zijn om iets vaker onderhoud uit te voeren om zo ervoor te zorgen dat uw Seat netjes blijft presteren. Regelmatige checks van belangrijke onderdelen zoals de motor, transmissie en koelwaterniveau zijn belangrijk om de betrouwbaarheid en levensduur van je auto te waarborgen.

Waar moet u op te letten bij Seat chiptuning?

 1. Kies voor een Seat chiptuning specialist

Selecteer een ervaren tuner die gespecialiseerd is in het chippen van de nieuwste Seats. Vraag om aanbevelingen van Seat-dealers. Wij hebben al veel Seats getuned voor officiële VAG dealers.

 1. Controleer de regelgeving

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de wettelijke regelgeving met betrekking tot tuning. In sommige landen of regio’s kunnen er specifieke voorschriften zijn met betrekking tot het aanpassen van het motorvermogen.

 1. Vraag om referenties van andere Seat-klanten

400 echte foto’s voor een pand van een tuner zeggen meer dan 4000 Google-foto’s met een palmboom op de achtergrond. De bedoeling van foto’s is om u te laten zien dat de tuning firma uw Seat al eerder heeft getuned.

Samenvatting

Seat-chiptuning biedt een effectieve manier om de prestaties van uw Seat te verbeteren, met voordelen zoals verbeterd vermogen, koppel en brandstofefficiëntie. Het is echter essentieel om de potentiële nadelen, garantie-beperking en onderhoudsoverwegingen te begrijpen voordat je besluit om je Seat te laten chippen. Naast Seat doen wij ook chiptuning BMW en chiptuning Cupra, deze merken vallen ook binnen onze specialisatie.