Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat

Chiptuning » Seat

Het chiptunen van jouw Seat geeft meer acceleratie, pit en souplesse. Je kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van jouw Seat bij Ventura Chiptuning.

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Veilig uw Seat professioneel laten Chiptunen?

Chiptuning Seat

Seat is van een kwakkelend oorspronkelijk Spaans automerk opgeklommen tot een toonaangevend merk met een zeer fraai Sportief design. Door de overname door Volkswagen kan Seat beschikken over de meest hoogwaardige TSi en TDi motoren wat een groot voordeel is. De Vag motoren die Seat gebruikt beschikken over een zeer fijn karakter en hebben een grote schare trouwe fans. Seat onderscheidt zich van Volkswagen en Audi door haar Super Sportieve ontwerpen wat de auto’s echt uniek maakt. Seat rijders kiezen daarom ook vaak voor chiptuning Seat omdat zo’n sportieve bolide altijd wel wat meer power kan gebruiken.

Consessies doen bij Seat TSi en TDi Motoren.

Seat ontkomt er net als de andere autofabrikanten niet aan om de afstelling van hun TDI en TSi motoren aan te passen aan de wensen van de WLTP test (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Klanten willen het liefste dat hun motor gelijk goed van onderuit oppakt maar om dat te bereiken moet er meer brandstof worden ingespoten. Zodra er meer brandstof wordt ingespoten komt er ook meer uitstoot en dat wordt flink bestraft. Dus vrijwel alle autofabrikanten proberen doormiddel van een filter in het elektronisch gaspedaal de tijd die de gasklep nodig heeft om open te gaan te vergroten. Geen lucht betekend er kan ook niet veel brandstof ontstoken worden en zo behaal je een beter resultaat.

Seat TDi motoren.

Seat mag ook gebruik maken van de superfijne Turbo Diesel motoren in de volksmond vaak TDi motoren genoemd die uit de Volkswagen keuken komen. Sterke motoren met fijne techniek waarvan een Seat rijder in het verkeer dagelijks zeer veel plezier van kan beleven. De zakelijke rijder kiest al gauw voor de TDi motor omdat je dan veel minder vaak hoeft te tanken en het koppel van een dieselmotor werkt echt verslavend. Veelal wordt dan ook gekozen voor de dsg transmissie zodat je heerlijk schakellui door het verkeer heen zoeft. Voor zowel de TDi motoren met dsg automaat als voor de handgeschakelde versies leveren wij beide chiptuning Seat. Power geeft plezier !

Seat TSi motoren.

Naast de TDi motoren voor de dieselrijders levert Seat haar modellen natuurlijk ook met een TSi benzine turbomotor af. De huidige TSi motoren zijn Super modern en zijn inmiddels allemaal voorzien van een fijn stof filter om het schadelijke effect van fijn stof te minimaliseren. Bij Seat is met name de 1.0 TSi motor met 95 of 115 PK zeer populair en in de grotere luxere modellen de 1.5 Tsi motor met 150 PK. Veel Seat rijders zijn er inmiddels achter dat de 3 cilinder TSi motor van Seat helemaal niet verkeerd rijdt. Wij voorzien dagelijks de nieuwste Seat motoren van chiptuning Seat om zo de Sportiviteit nog wat extra te boosten. Wel moeten Seat rijders gewoon netjes het oliepeil van hun Tsi motoren in de gaten houden. Seat gebruikt zeer dunne motorolie en als het peil laag staat dan ontstaan er gauw smering problemen. Wij adviseren om oil2-power te gebruiken door uw olie.

Directe brandstof inspuiting bij Seat TSi benzine motoren.

De mooie TSi turbo benzine motoren zijn inmiddels allemaal voorzien van directe benzine injectie. De benzine injectoren zijn naast de bougie in de cilinderkop geplaatst en spuiten de benzine fijn verneveld boven de zuigers direct in. Je zou denken dat zo,n wolkje benzine snel in de samengeperste lucht die in de cilinderkamers aanwezig wordt opgenomen, maar daar is tijd voor nodig. Die tijd is er niet en zo ontstaat onvoldoende een homogeen luchtbrandstof mengsel en hierdoor ontstaat een onvolledige verbranding waar roet bij vrij komt. Gelukkig is er Fuel2-Power benzine additief wat u eenvoudig aan de benzine toevoegt en dan wordt de benzine veel completer verbrand. Je merkt dat verschil gelijk omdat de motor veel stiller wordt en veel makkelijker optrekt van onderuit. Als je uw motor voorziet van Chiptuning Seat dat is een goede verbranding essentieel voor het behoudt van de conditie van uw Seat TSi motor.

Fijn stof filters bij Seat motoren met directe benzine inspuiting

Tijdens de verbranding van de benzine in een direct ingespoten Seat TSi turbo benzine motor komt er te veel roet en ander fijn stof vrij. Fijn stof is ongezond voor onze longen en kan serieuze medische klachten veroorzaken bij mensen. Daarom zijn de VAG TSi motoren die Seat gebruikt sinds aug 2018 voorzien van een fijn stof filter. Zo wordt de uitstoot van fijn stof terug gebracht en wordt de motor schoner wat beter is voor mens en dier. Als wij een direct ingespoten TSi benzine motor voorzien van chiptuning Seat dan zorgen wij er voor dat altijd de luchtbrandstof verhouding perfect in balans blijft.
Er zijn vele automerken waarbij de motor bij optrekken onder lean burn schiet (lean burn is zeer arm luchtbrandstof mengsel). Het mengsel levert zo amper trekkracht en moet door de lambda herstelt worden.