Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Sportage

Chiptuning » Kia » Sportage

Het chiptunen van uw Kia Sportage geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Kia. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Kia Sportage bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Kia Sportage Chiptuning

De generaties en de daarbij behorende motoren

De Kia Sportage is een zeer populaire luxe SUV die sinds 1993 in Nederland op de markt is. De auto heeft verschillende generaties, met elk hun eigen motoraanbod. Het comfort, de veelzijdigheid en de riante binnenruimte heeft deze auto zo geliefd gemaakt. Chiptuning Kia Sportage laat uw mooie auto nog veel fijner rijden.

De 5e generatie

De huidige 5e generatie Kia Sportage (2021 ->) is leverbaar met 3 type benzine hybride motoren. Variërend van 150 pk Mild Hybrid, 230 pk Hybrid en 265 PK Plug in Hybrid. In deze 5e generatie zijn in Nederland geen dieselmotoren beschikbaar. Door de zeer prettige rijeigenschappen zijn deze nieuwe hybride modellen zeer populair. Elektrisch rijden wanneer het kan en de benzinemotor gebruiken wanneer het echt even nodig is.

Rijervaring Chiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug in Hybrid 265 PK Zijkant

De 4e generatie

De vierde generatie Kia Sportage (2016-2021) heeft een 1.6-liter benzinemotor, een 2.0-liter benzinemotor en een 1.6-liter dieselmotor. Door de fraaie vormgeving is de 4e generatie een enorm succes geworden. Veel binnenruimte en fijne motoren die ook nog eens hartstikke goed getuned kunnen worden. De kwaliteit van de Kia motoren wordt door Kia bekroond met 7 jaar Fabrieksgarantie, wat nog steeds uniek is.

Rijervaring Chiptuning Kia Sportage 1.6 CRDi 136 pk Zijkant

De 3e generatie

De derde generatie Kia Sportage (2010-2016) bood een 2.0-liter benzinemotor, een 2.4-liter benzinemotor en een 2.0-liter dieselmotor. Door een ruime keuze qua motoren werd deze auto veel geleased omdat voor een ieder wel een passende motor beschikbaar was. Geen kleine motoren maar minimaal 2 liter en bij de benzinemodellen zonder turbo. Maar de dieselmotoren waren al wel allemaal van een turbo voorzien.

De 2e generatie

De tweede generatie (2004-2010) had een breder aanbod qua motoren, waaronder een 2.0-liter benzinemotor, een 2.7-liter V6-benzinemotor en een 2.0-liter dieselmotor.

De 1e generatie

De eerste generatie (1993-2004) had een 2.0-liter benzinemotor en een 2.0-liter dieselmotor. De motorkeuze was beperkt maar bij andere merken was dat destijds net zo als bij Kia.

Wat is chiptuning precies

Chiptuning in de volksmond is een slimme manier om via een elektronische aanpassing het vermogen en de trekkracht van jouw Kia motor aangepast kan worden. Je motor trekt veel beter vanuit laag toerental en zo hoef je de motor van jouw Kia niet zo hoog in toerental door te trekken. Dit heeft een positieve invloed op het brandstofverbruik. Zo kan je nog meer genieten van jouw Sportage zonder dat je duizenden euro hoeft te investeren. Zo is chippen voor vele mensen beschikbaar en daarom is het bij moderne auto’s ook zo populair.

Voordelen van chiptuning Kia Sportage

Chiptuning Kia Sportage biedt een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het de prestaties van de auto verbeteren. Met tuning verhoogt het vermogen en het koppel van de motor, waardoor de auto sneller en krachtiger wordt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het inhalen of bij het rijden op heuvelachtig terrein. Daarnaast kan via gaspedaal tuning er ook voor een betere gasrespons en een soepeler rijgedrag worden gezorgd.

Nadelen van chip-tuning

Zijn er ook nadelen verbonden aan het chiptunen van een Kia Sportage? Een nadeel is dat het brandstofverbruik kan toenemen als het extra vermogen overmatig wordt gebruikt. Dit komt doordat de motor dan veel meer vermogen produceert en zo meer brandstof verbruikt. Ook kan verkeerd gebruik van tuning leiden tot meer slijtage van de motor en de aandrijflijn. Daarom is het altijd belangrijk om de auto goed te onderhouden. In de praktijk horen wij van klanten dat hun auto juist vaak zo’n 8 a 10% zuiniger loopt omdat dankzij het extra koppel de motor niet zoveel in hoog toerental hoeft te draaien. De kwaliteit van de moderne Kia-motoren van de laatste 7 jaar is uitmuntend.

Tuning Kia Sportage i.c.m. een automaat

Bij chiptuning van een auto met een automaat moet extra aandacht worden besteed aan het onderhoudt van de automaat. De automaat krijgt een hogere vermogen en koppel van de motor te verwerken. Wij adviseren daarom om de automaatolie 20.000 kilometer eerder dan aangegeven te vervangen. Als automaat olie te lang in de automaatbak zit verbrandt het en dit verminderd de werking en geeft meer slijtage.

Rijden met een gechiptunede auto en een caravan

Als u met een gechiptunede Kia Sportage en een caravan gaat rijden, moet u rekening houden met het extra gewicht en de vermogensvereisten. Het is belangrijk om te weten dat het trekvermogen van de auto wat op uw kenteken staat niet verandert na chippen. Wel kan de auto betere prestaties leveren, zoals een hoger koppel bij lage toerentallen, wat het rijden met een caravan voor u gemakkelijker maakt. Ook in de bergen zult u merken dat de motor het veel beter aankan en u of uw automaat hoeft minder vaak te schakelen.

Betrouwbaarheid

Chip-tuning kan de betrouwbaarheid van een auto beïnvloeden, maar alleen als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Als de software van de motor te ver wordt aangepast, kan dit leiden tot overbelasting van de motor en andere gerelateerde problemen. Daarom is het belangrijk om motortuning alleen uit te laten voeren door een ervaren Kia chiptuningspecialist die echt weet wat hij doet.

Conclusie

Chiptuning zorgt voor betere prestaties en meer rijplezier bij uw Kia Sportage. Als u wilt gaan chiptunen, is het belangrijk om dit door een ervaren specialist te laten uitvoeren. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van uw auto behouden blijven en kunt u veilig en met plezier de weg op. Als u met een caravan wilt rijden, moet u rekening houden met het extra gewicht en de vermogensvereisten.