Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Sportage (2021 ->)

Chiptuning » Kia » Sportage » 2021-

Het chiptunen van uw Kia Sportage (2021 ->) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Kia. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Kia Sportage 2021 -> bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Kia Sportage (2021 ->) Chiptuning

Chiptuning Kia Sportage 2021 ->

Chiptuning Kia Sportage is een slimme manier om de prestaties van uw automotor elektronisch te verbeteren door de parameters van de computer extern aan te passen. Dit geeft de motor meer vermogen en koppel, een betere acceleratie en een hogere topsnelheid. In dit artikel gaan we het hebben over de tuning opties voor de nieuwste Kia Sportage 1.6 T-GDi modellen. In de uitvoeringen: Mild Hybrid 150 PK, Hybrid met 230 PK en Plug-in Hybrid met 265 PK.

Tuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid 150 PK

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid levert standaard 150 pk en 250 Nm aan koppel. Via tuning kan het vermogen worden verhoogd tot ongeveer 180 pk en 320 Nm aan koppel. Dit resulteert in een betere acceleratie en een hogere topsnelheid. Het voordeel van de Mild Hybrid is dat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderd kunnen worden door de elektromotor te gebruiken bij het optrekken en afremmen.

Chiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid 230 PK

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid levert standaard 230 pk en 350 Nm aan koppel. Met chiptuning kan het vermogen worden verhoogd tot ongeveer 270 pk en 420 Nm aan koppel. Dit zorgt voor een nog betere acceleratie en hogere topsnelheid dan de Mild Hybrid. Het voordeel van de Hybrid is dat het brandstofverbruik nog verder kan worden verminderd door het gebruik van de elektromotor bij lagere snelheden en bij het afremmen.

Tuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid 265 PK

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid levert standaard 265 pk en 350 Nm aan koppel. Met chiptuning kan het vermogen worden verhoogd tot ongeveer 300 pk en 450 Nm aan koppel. Dit maakt het de krachtigste variant van de drie en zorgt voor een indrukwekkende acceleratie en topsnelheid. Het voordeel van de Plug-in Hybrid is dat het volledig elektrisch kan rijden en dus geen uitstoot heeft tijdens het rijden op de elektromotor.

De drie verschillen tussen deze Hybrid modellen zijn als volgt:

Aandrijflijn

De Mild Hybrid maakt gebruik van een kleine elektromotor om het brandstofverbruik te verminderen, terwijl de Hybrid en Plug-in Hybrid een grotere elektromotor hebben die kan worden gebruikt om volledig elektrisch te rijden.

Vermogen

De Hybrid en Plug-in Hybrid hebben standaard al meer vermogen dan de Mild Hybrid en met chiptuning kan het vermogen van alle 3 de brandstofmotoren nog verder worden verbeterd. Omdat de verbrandingsmotor meer kracht krijgt gaat de accu voor de elektrische ondersteuning langer mee wat meestal in de praktijk resulteert in een mooier totaal verbruik.

Brandstofverbruik

De Mild Hybrid heeft de meest zuinige brandstofmotor van de drie, maar de Hybrid en Plug-in Hybrid hebben een groter potentieel om brandstof te besparen door het gebruik van de elektromotor die meer ondersteuning kan bieden dankzij de grotere accu’s aan boord.

Probleem hoog toerental in de bergen en bij caravan gebruik oplossen

De voordelen van chippen zijn dat de motor zonder kickdown al voldoende trekkracht levert in het midden toerengebied. Een klacht die wij nu steeds vaker horen is dat als mensen met de caravan op pad gaan of naar Duitsland en in de bergen komen dat de automaat constant in hoog toerental blijft. De meest Kia Sportage rijders ervaren dit als zeer onprettig. Met chiptuning kunnen wij dit voor u verbeteren.