Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 3 serie

Chiptuning » Bmw » 3-serie

Het chiptunen van uw BMW 3 serie geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 3 serie bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 3 serie Chiptuning

Chiptuning BMW 3 serie geeft ook jouw BMW meer power en een sportiever karakter. Dankzij een hoger koppel (trekkracht) accelereert  jouw BMW 3 serie beter en wordt inhalen pas echt leuk. Door de vermogen toename haalt je auto ook veel gemakkelijker in op de snelweg wat erg prettig is.  En al helemaal als je op de snelweg rijdt.

Wat zijn de voordelen van BMW 3 serie tunen ?

Chiptuning BMW voor de 3 serie heeft vele voordelen. Jouw BMW 3 serie wordt een stuk sneller en trekt veel beter op. Je zal deze nieuwe prestaties zeker als heel aangenaam ervaren. Even Inhalen gaat veel vlotter wat op de snelweg wel zo prettig is. Doordat je motor meer koppel heeft kan je automaat vroeger naar de volgende versnelling overschakelen. En zo bespaar je simpel op je brandstof verbruik.

 • Jouw BMW 3 serie wordt sneller
 • Jouw BMW 3 serie trekt veel beter op.
 • Inhalen gaat veel gemakkelijker.
 • Met BMW 3 serie tuning kan je zuiniger rijden.
 • Gemakkelijk binnen 4 minuten zelf te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van BMW 3 serie tunen ?

Bij de nieuwere BMW 3 series zoals de F en G modellen tunet de fabriek zelf eigenlijk ook. Een G20 318i heeft dezelfde motor als de G20 320i. BMW Duitsland heeft alleen het vermogen van 184 PK teruggedraaid naar 156 PK. Zoals u zult begrijpen is het technisch volkomen veilig om de 318i motor te tunen van 156 PK naar 184 PK. Als de klant namelijk bij de BMW garage meer geld had betaald dan had BMW standaard al de 320i badge er op geplakt en was de software voor de 20i met 184 PK geladen.

 • Doordat je auto sneller wordt kan er meer banden slijtage plaatsvinden
 • Met een getunede auto rijdt je al gauw een paar kilometer te snel.

Hoe werkt het chiptunen van een BMW 3 Serie

Het Chiptunen van jouw BMW 3 serie kan op 3 manieren, via OBD tuning, dmv een externe ECU te plaatsen, of een via een simpele powerbox. Wij kiezen heel bewust net als AC schnitzer (de huistuner van BMW) voor de geavanceerde externe ECU. OBD tuning werkt op zich prima, maar je moet bij OBD tuning telkens na een bezoekje aan jouw BMW dealer je chiptuning weer laten terugzetten de meeste mensen vinden dat zeer hinderlijk, plus je verliest bij BMW de fabrieks garantie als je OBD tuning plaatst want ze zien dat gelijk. En een Powerbox is geen optie voor een geavanceerde BMW motor. Let op: de nieuwere BMW’s vanaf Augustus 2020 kunnen alleen nog extern getuned worden.

Chiptuning BMW 3 serie F30 F31

Rijervaring Chiptuning BMW 320i 184 PK B48 motor Zijkant

In 2012 kwam BMW met het 3 serie F30 F31 model. Deze nieuwe versie was veel moderner gestroomlijnd dan de E92 van daarvoor. Tevens deden de N20 turbobenzinemotoren haar intrede en dat was een enorme vooruitgang. In de basis een 320i wie sneller wou koos voor de 328i en als je echt veel plezier wilt hebben dan koos je voor de 335i met de N55 motor. In 2015 werden deze motoren vervangen door de nieuwere B48 en B 58 motoren die al weer een stuk moderner waren. Met chiptuning BMW 3 serie F30 F31 wordt het rijden wel heel erg leuk.

Chiptuning BMW 3 serie G20 G21

Rijervaring Chiptuning BMW 330i G20-G21 258 PK Zijkant

In 2019 kwam de opvolger van de F30 F31 serie in de vorm van de veel modernere G20 G21. Een carrosserie die 300% stijver is en een veel luxer navigatie systeem i.c.m. een zeer luxe interieur tilde dit nieuwe model naar een zeer hoog niveau. De B48 en de B58 motoren keerde ook terug in deze versie alleen zijn ze verder doorontwikkeld en heeft het OPF filter zijn intrede gedaan. Door de enorm verbeterde wegligging is de G20 G21 zeer populair onder de BMW rijders. Ook voor deze versie hebben wij chiptuning BMW 3 serie G20 G21 leverbaar. Ook voor de modellen met een gelockte computer (ECU).

Tuning BMW 3 serie G50 G51

In 2026 komt al weer de opvolger van de G20 en G21. Inmiddels is de nieuwe G50 al meerdere keren op de Nurnburgring gespot tijdens testwerkzaamheden. En ook op de Duitse autobaan hebben mensen al vaker de zwaar gecamoufleerde G50 serie waargenomen. Aangezien de nieuwe motoren al in de nieuwe 5 serie worden gebruikt hebben wij straks bij de introductie gelijk onze chiptuning BMW 3 serie G50 G51 klaar voor levering liggen. En gezien de spionage foto’s wordt dit een dijk van een auto.

Waarom BMW 3 serie tuning bij Ventura ?

Ventura tuning maakt al haar chiptuning volledig zelf. Wij ontwikkelen en testen al onze chips in huis en zijn gespecialiseerd in de geavanceerde motoren van  Audi, BMW, Mercedes en Kia. Door de specialisatie in deze 4 merken van de totaal 38 Automotormerken krijgen wij veel dezelfde auto’s om te chiptunen en zo kunnen wij veel meer tijd besteden aan deze selecte groep auto-motoren die wij alle dagen tunen. Onze specialisatie betekend voor jou een groot voordeel. En onze chiptuning kan je zelf binnen 5 minuten van jouw BMW 3serie verwijderen dit biedt een groot voordeel, ook voor leaserijders !

BMW 3 serie Chippen op maat

 • Motorscan om te zien of jouw BMW motor geen foutcodes heeft.
 • Uitlezen van de motor ecu codes ivm de voertuigspecifieke informatie.
 • Chiptuning programma plaatsen
 • Rijden met het programma incl data logger
 • Het programma op maat op jouw BMW motor afstellen (blueprinten is een optie)
 • Uitgebreide Testrit op de weg samen met de klant
 • Pas na het proefrijden beslis je of je onze chiptuning wilt kopen !