Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 2 serie

Chiptuning » Bmw » 2-serie

Het chiptunen van uw BMW 2 serie geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 2 serie bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 2 serie Chiptuning

De BMW 2 Serie is een compacte Luxe auto geproduceerd door BMW in Munchen. De 2 Serie is geïntroduceerd in 2014 als opvolger van de BMW 1 Serie Coupé. Het model is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder een 2-deurs coupé, een cabriolet en later kwam een 4-deurs Gran Coupé. De 2 serie modellen zijn zeer geliefd door het handzame  formaat en de geweldige looks.

Rijervaring Chiptuning BMW 220i G42 184 PK Zijkant

Technische informatie en uiterlijk

De BMW 2 Serie is gebaseerd op het platform van de BMW 1 Serie, maar heeft een meer gestroomlijnde en sportieve uitstraling. Het model heeft een aantal kenmerkende BMW-designelementen, zoals de ’nieren’ en de sierlijke elipse koplampen. De auto heeft ook een laag zwaartepunt, wat zorgt voor een goede wegligging in combinatie met een formidabele wendbaarheid. Chiptuning BMW is zeer geschikt voor dit toch al sportieve model auto.

Motoren aanbod van de BMW 2 serie

Onder de motorkap biedt de BMW 2 Serie een reeks krachtige en efficiënte motoren, waaronder benzinemotoren en dieselmotoren. Het basismodel is de 218i met een 1.5 liter driecilinder motor met 136 pk en het topmodel van de 2 Serie is de M2. Een high-performance coupé met een 3.0 liter zescilindermotor die 420 pk produceert. Je zal begrijpen dat deze auto origineel al ongelofelijk mooie prestaties heeft.

Chiptuning BMW 2 Serie

Veel klanten kiezen noodgedwongen vaak voor een lichter gemotoriseerde uitvoering omdat die goedkoper in de aanschaf is. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om achteraf via het chippen van de motor extra PK’s en koppel toe te voegen. Hierdoor gaat jouw BMW 2 Serie een heel stuk leuker rijden. En BMW’s zijn juist auto’s die gemaakt zijn voor veel rijplezier tijdens het dagelijkse gebruik. Vooral de 218i en 220i motoren zijn erg populair om getuned te worden.

Voordelen van chiptuning BMW 2 serie

Verbeterde prestaties:

Tuning verbetert het vermogen en het koppel van de motor van uw BMW 2 Serie, waardoor de acceleratie en de prestaties verbeteren. Als u bijvoorbeeld een BMW 218i heeft dan kunnen wij uw motor de de prestaties van een 230i geven voor een fractie van de prijs. Meer power betekend meer rijplezier en dat willen de BMW rijders maar al te graag. Snel optrekken en even vlug en gemakkelijk inhalen of invoegen.

Betere brandstofefficiëntie:

Tunen kan het brandstofverbruik van de motor van de BMW 2-serie verbeteren, waardoor je mogelijk zuiniger kunt rijden. Door het tunen van de motor wordt de turbodruk verhoogd, de inspuittijd verlengd en de brandstofdruk in de brandstofgalerij aangepast icm. de ontstekingstiming. Dit vergroot het rendement van de verbranding, meer kracht uit dezelfde verbrandingsslag.

Rijervaring Chiptuning BMW 220i G42 184 PK Voorkant

Zijn er ook nadelen aan chiptuning

Slijtage

De levensduur van de motor van uw BMW 2-serie kan verkort worden als de tuning niet goed wordt uitgevoerd. Ga daarom altijd naar een bedrijf wat volledig gespecialiseerd is in het professioneel tunen van BMW motoren. Die hebben veel meer ervaring dan een allround tuner. Zo weten zij waar ze precies op moeten letten. En kunnen de juiste prestaties uit de motor gehaald worden zonder de techniek overmatig te belasten.

Garantieproblemen

Als je een nieuwe BMW 2-serie met een getunede motor hebt, kan dit problemen veroorzaken met de garantie van de auto. Wij kiezen er heel bewust voor om alle BMW motoren extern te tunen. Zo kan je zelf binnen 5 minuten de tuning ongedaan maken en heeft de motor weer het originele vermogen. Dit is ook de reden waarom leaserijders nooit voor OBD tuning kunnen kiezen omdat die manier van tunen een te groot risico heeft.

Verbeterde nul naar 100 km/h acceleratie

Chiptuning verbeterd de acceleratie van jouw BMW 2-serie. Hierdoor verloopt de nul naar 100 km/h tijd gemiddeld zo’n 1,4 seconde sneller. En dat merk je heel goed. De nieuwe prestaties passen ook veel beter bij zo’n sportieve bolide.

Kan ik zuiniger rijden na tuning

Chippen kan de brandstofefficiëntie van je BMW 2-serie verbeteren, wat kan leiden tot zuiniger rijden. Maar dit is afhankelijk van de rijstijl en het type chiptuning dat is uitgevoerd. Kiest u voor een Vip-R performance chip of een basic eco chip.

Onderhoud voor een getunede auto

Een getunede BMW 2-serie heeft meestal meer onderhoud nodig dan een standaard auto. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het vervangen van de olie en het controleren van de bandenspanning en de remmen.

Geen verlies van chiptuning tijdens onderhoud

Als je een getunede BMW 2-serie hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tuning niet verloren gaat tijdens onderhoud. Het is daarom aan te raden om een gespecialiseerde tuner te kiezen die de tuning hier tegen beveiligd. Bij Ventura tuning kunnen wij dat.

Mag chiptunen van BMW Nederland?

Officieel geeft BMW geen toestemming voor het tunen van uw auto. Gelukkig zijn er meerdere officiële BMW dealers die de tuning van de auto’s van klanten via ons laat lopen. Wij zijn hier als fabrikant zeer content mee.