Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 1 serie

Chiptuning » Bmw » 1-serie

Het chiptunen van uw BMW 1 serie geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 1 serie bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 1 serie Chiptuning

Chiptuning BMW 1 serie leveren wij al 20 jaar. De BMW 1-serie is een compacte auto die sinds 2004 door de Duitse autofabrikant BMW wordt geproduceerd. Het is het kleinste model van de BMW familie. Maar de BMW 1 serie biedt wel enorm veel rijplezier, gecombineerd met een indrukwekkende wegligging en vele luxe opties. Het model is beschikbaar als een drie- of vijfdeurs hatchback, en sinds 2019 is er ook een vierdeurs sedanversie beschikbaar (als 2 serie). Alle modellen zijn ontworpen met sportiviteit in hun DNA en zeer geschikt voor chiptuning. Deze auto’s bieden uitstekende prestaties en een zeer goede handling voor de bestuurder. (Freugde am fahren).

Sinds de introductie van de BMW 1-serie in 2004 zijn er 4 verschillende generaties die wij tunen.

De eerste generatie waar we chiptuning BMW 1 serie E87 voor beschikbaar hebben

De eerste generatie (E87) werd geproduceerd van 2004 tot 2011. Deze auto was beschikbaar met een breed scala aan motoren, waaronder benzine- en dieselmotoren met vier en zes cilinders. Een wat compactere sportieve auto met een super wegligging, niet voor niets heeft deze versie de bijnaam de kart gekregen. Vele 1 serie-rijders zijn zeer te spreken over de rijeigenschappen van het eerste model

De tweede generatie waar we chiptuning BMW 1 serie F20 voor ontwikkeld hebben

De tweede generatie (F20) werd geïntroduceerd in 2011 en werd geproduceerd tot 2019. Deze auto bood meer interieurruimte en was met nog meer verschillende benzine en diesel turbomotoren beschikbaar, waaronder voor die tijd al een hybride aandrijflijn. Vooral de 114i, de 116i en de 118i waren mateloos populair. 1.6 liter turbomotoren die nog steeds graag getuned worden, voor meer rijplezier.

De derde generatie waar we tuning BMW 1 serie F40 voor leveren

De nieuwste generatie (F40) van de BMW 1-serie werd in 2019 geïntroduceerd en is volop in productie. Deze auto biedt een nog ruimer interieur dan zijn voorgangers en is beschikbaar met een breed scala aan motoren. Waaronder benzine- en dieselmotoren met drie en vier cilinders, evenals een hybride aandrijflijn. De F40 is voorwiel aangedreven of heeft xDrive  (vierwielaandrijving) in de luxe top uitvoeringen. Met chiptuning BMW 1 serie wordt het rijden in uw BMW een stuk leuker. Tevens past wat meer  sportiviteit uitstekend bij de looks van de auto.

De vierde generatie waar we tuning 1 serie F70 (2024) binnenkort voor hebben

Na het succes van de BMW 1 serie F40 heeft BMW dit model zo grondig onder handen genomen dat ze het een compleet nieuw model hebben genoemd. De f70 zag het levenslicht in 2024 en staat sinds oktober bij de dealers in de showroom. 4 compleet nieuwe motoren die uiteraard zeer geschikt zijn voor chiptuning BMW 1 serie. 2 benzine motoren en 2 dieselmotoren. Mogelijk wordt dit assortiment later nog uitgebreid.

De aandrijving

De BMW 1-serie is beschikbaar met voor- of vierwielaandrijving (xDrive), afhankelijk van het model. De voorwiel aangedreven modellen bieden meer interieurruimte en zijn over het algemeen iets goedkoper dan de xDrive uitvoeringen. De vierwiel aangedreven modellen bieden echter betere tractie en prestaties onder lastigere rijomstandigheden zoals bij winterse omstandigheden. Voor de Duitse autobaan racers is xDrive de ultieme aandrijving. Je krijgt het gevoel dat je auto op rails loopt en dat geeft wel een heel prettig gevoel van controle.

Het motoren aanbod wat geschikt is voor chiptuning BMW 1 serie

Naast de verschillende generaties en aandrijfopties biedt de BMW 1-serie ook een breed scala aan motoren. De benzineversies variëren van 118i, 120i, 128Ti tot M135i xDrive, en bieden vermogens van 140 pk tot 306 pk. De dieselmotoren variëren van 116d118d, 120d xDrive, en bieden vermogens van 116 pk tot 190 pk.

De verschillende BMW 1 serie transmissies

De BMW 1-serie biedt ook verschillende transmissie-opties, waaronder handmatige en automatische transmissies.

De handmatige transmissie (6bak)

De handmatige transmissie is een zes versnellingsbak, terwijl de automatische transmissie een achtversnellingsbak is. Deze hand bak schakelt soepel en heeft een prettig schakelgedrag voor de sportieve rijder. De verzetten sluiten goed op elkaar aan en zorgen zo voor een prettig rijgedrag.

De automatische transmissie

De automatische transmissie biedt soepelere en snellere schakelingen dan de handmatige transmissie, en het is ook beschikbaar met schakelpaddles aan het stuur. Deze 8 traps automaten worden gemaakt door de Duitse firma ZF en behoren tot de beste automaten in personenwagens ter wereld. Zijdezacht schakelen en altijd de juiste versnelling.

Voor al deze verschillende 1 serie modellen bieden wij chiptuning.

Chiptuning BMW voor jouw 1 serie zorgt voor meer power en een sportiever rijdende auto.

Dankzij meer koppel (is trekkracht) versnelt jouw BMW beter en wordt inhalen een feestje. Door de PK toename (het vermogen) accelereert de auto ook beter op de snelweg wat erg prettig is om in te halen en al helemaal als je in Duitsland rijdt op de Duitse autobaan.

Tuning BMW 1 serie F20 – F21

De BMW 1 serie F20 – F21 wordt geleverd van 2012 tm 2019 en vooral de 114i, de 116i, de 118i en de 120i zijn erg populair. Mooie sportieve modellen met een uitmuntende wegligging wat erg veel rijplezier oplevert. Ondanks dat het model inmiddels is opgevolgd door de nieuwe 1 serie F40 zijn de F20 – F21 modellen nog erg gewild omdat deze achterwiel aangedreven zijn, echt BMW.

Tuning BMW 114i 102 PK F20- F21

Chiptuning BMW 116i 109 PK F20 – F21

Tuning BMW 116i 136 PK F20 – F21

Chiptuning BMW 118i 136 PK F20 – F21

Tuning BMW 118i 170 PK F20 – F21

Chiptuning BMW 120i 177 PK F20 – F21

Tuning BMW 120i 184 PK F20 – F21

Chiptuning BMW 125i 218 PK F20 – F21

Tuning BMW M135i 320 PK F20 – F21

Chiptuning BMW M140i 340 PK F20 – F21

Tuning BMW 135i 326 PK F20 – F21

Chiptuning BMW 125i 224 PK F20 – F21

Tuning BMW 1 serie F40

In 2019 werd na 7 jaren van trouwe dienst van de F20 en F21 dit model opgevolgd door de nieuwe 1 serie F40. Scherper gelijnd en achterin meer beenruimte en voor het eerst uitgerust met voorwielaandrijving. Dit geeft de F40 wel een heel ander karakter maar ondanks de voorwielaandrijving is de nieuwe 1 serie toch weer een echte BMW en een heerlijke rijders auto.

Wat zijn de voordelen van BMW 1 serie chippen ?

De chip-tuning van jouw BMW 1 serie heeft vele voordelen. Jouw BMW 1serie wordt een stuk sneller en trekt veel beter op, je zal deze nieuwe prestaties zeker als prettig ervaren. Even Inhalen gaat veel vlotter wat op de snelweg wel zo aangenaam  is. Doordat je motor meer koppel heeft kan je vroeger naar de volgende versnelling overschakelen. En zo bespaar je simpel op je brandstof verbruik.

 • Je BMW 1 serie wordt sneller
 • Je BMW 1 serie trekt veel beter op.
 • Inhalen gaat veel gemakkelijker.
 • Met BMW 1 serie tuning kan je zuiniger rijden.
 • Gemakkelijk binnen 4 minuten zelf te verwijderen.

Hoe werkt het chiptunen van een BMW 1 Serie

Het Chiptunen van jouw BMW 1 serie kan op 3 manieren, via OBD tuning, dmv een Externe ECU te plaatsen, of een via een simpele Powerbox. Wij kiezen heel bewust net als AC schnitzer (de huistuner van BMW) voor de geavanceerde Externe ECU. OBD tuning werkt op zich prima, maar je moet bij OBD tuning telkens na een bezoekje aan jouw BMW dealer je chiptuning weer laten terugzetten de meeste mensen vinden dat zeer hinderlijk, plus je verliest bij BMW de fabrieks garantie als je OBD tuning plaatst want ze zien dat meteen. En een Powerbox is geen optie voor een geavanceerde BMW motor.

Waarom uw BMW 1 serie chippen bij Ventura?

Ventura tuning maakt al haar tuning volledig zelf. Wij ontwikkelen en testen al onze chiptuning in huis en zijn gespecialiseerd in de geavanceerde motoren van  Audi, BMW, Mercedes en Kia. Door de specialisatie in deze 4 merken van de totaal 38 Automotormerken krijgen wij veel dezelfde auto’s om te chiptunen en zo kunnen wij veel meer tijd besteden aan deze selecte groep auto-motoren die wij alle dagen tunen. Onze specialisatie betekend voor jou een groot voordeel. En onze chip kan je zelf binnen 4 minuten van jouw BMW 1serie verwijderen dit biedt een groot voordeel , ook voor leaserijders!

BMW 1 serie Chip op maat, hoe gaat dit in zijn werk

 • Uitgebreide motorscan om te zien of jouw BMW motor foutcodes heeft.
 • Uitlezen van de BMW ecu codes ivm de voertuig specifieke informatie.
 • Chiptuning programma plaatsen
 • Rijden met het programma incl data logging
 • Het programma op maat op jouw BMW motor afstellen (blueprinten is een optie)
 • Uitgebreide Testrit op de weg samen met de klant
 • Pas na het proefrijden beslist u of u onze chiptuning wilt kopen !