Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 1 serie

Chiptuning » Bmw » 1-serie

Het chiptunen van uw BMW 1 serie geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 1 serie bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 1 serie Chiptuning

BMW 1 serie chiptuning zorgt voor meer power en een sportiever rijdende BMW.

Dankzij meer koppel (is trekkracht) versnelt jouw BMW beter en wordt inhalen een feestje. Door de PK toename (het vermogen) accelereert de auto ook beter op de snelweg wat erg prettig is om in te halen en al helemaal als je in Duitsland rijdt op de Duitse autobaan.

Chiptuning BMW 1 serie F20 – F21

De BMW 1 serie F20 – F21 wordt geleverd van 2012 tm 2019 en vooral de 114i, de 116i, de 118i en de 120i zijn erg populair. Mooie sportieve modellen met een uitmuntende wegligging wat erg veel rijplezier oplevert. Ondanks dat het model inmiddels is opgevolgd door de nieuwe 1 serie F40 zijn de F20 – F21 modellen nog erg gewild omdat deze achterwiel aangedreven zijn, echt BMW.

Chiptuning BMW 1 serie F40

In 2019 werd na 7 jaren van trouwe dienst van de F20 en F21 dit model opgevolgd door de nieuwe 1 serie F40. Scherper gelijnd en achterin meer beenruimte en voor het eerst uitgerust met voorwielaandrijving. Dit geeft de F40 wel een heel ander karakter maar ondanks de voorwielaandrijving is de nieuwe 1 serie toch weer een heerlijke rijders auto.

Wat zijn de voordelen van BMW 1 serie chiptuning ?

 

De chiptuning van jouw BMW 1 serie heeft vele voordelen. Jouw BMW 1serie wordt een stuk sneller en trekt veel beter op, je zal deze nieuwe prestaties zeker als prettig ervaren. Even Inhalen gaat veel vlotter wat op de snelweg wel zo aangenaam  is. Doordat je motor meer koppel heeft kan je vroeger naar de volgende versnelling overschakelen. En zo bespaar je simpel op je brandstof verbruik.

 • Je BMW 1 serie wordt sneller
 • Je BMW 1 serie trekt veel beter op.
 • Inhalen gaat veel gemakkelijker.
 • Met BMW 1 serie chiptuning kan je zuiniger rijden.
 • Gemakkelijk binnen 4 minuten zelf te verwijderen.

Hoe werkt het chiptunen van een BMW 1 Serie

Het Chiptunen van jouw BMW 1 serie kan op 3 manieren, via OBD tuning, dmv een Externe ECU te plaatsen, of een via een simpele Powerbox. Wij kiezen heel bewust net als AC schnitzer (de huistuner van BMW) voor de geavanceerde Externe ECU. OBD tuning werkt op zich prima, maar je moet bij OBD tuning telkens na een bezoekje aan jouw BMW dealer je chiptuning weer laten terugzetten de meeste mensen vinden dat zeer hinderlijk, plus je verliest bij BMW de fabrieks garantie als je OBD tuning plaatst want ze zien dat meteen. En een Powerbox is geen optie voor een geavanceerde BMW motor.

Waarom BMW 1 serie chiptuning bij Ventura Tuning?

Ventura tuning maakt al haar chiptuning volledig zelf. Wij ontwikkelen en testen al onze chiptuning in huis en zijn gespecialiseerd in de geavanceerde motoren van  Audi, BMW, Mercedes en Kia. Door de specialisatie in deze 4 merken van de totaal 38 Automotormerken krijgen wij veel dezelfde auto’s om te chiptunen en zo kunnen wij veel meer tijd besteden aan deze selecte groep auto-motoren die wij alle dagen tunen. Onze specialisatie betekend voor jou een groot voordeel. En onze chiptuning kan je zelf binnen 4 minuten van jouw BMW 1serie verwijderen dit biedt een groot voordeel , ook voor leaserijders !

BMW 1 serie Chiptuning op maat

 • Uitgebreide motorscan om te zien of jouw BMW motor foutcodes heeft.
 • Uitlezen van de BMW ecu codes ivm de voertuig specifieke informatie.
 • Chiptuning programma plaatsen
 • Rijden met het programma incl data logging
 • Het programma op maat op jouw BMW motor afstellen (blueprinten is een optie)
 • Uitgebreide Testrit op de weg samen met de klant
 • Pas na het proefrijden beslist u of u onze chiptuning wilt kopen !