Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW M2

Chiptuning » Bmw » M2

Het chiptunen van uw BMW M2 geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW M2 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW M2 Chiptuning

Alles wat je moet weten over Chiptuning voor jouw BMW M2 (F87 en G87)

Introductie

Chiptuning voor de BMW M2, zowel voor de F87- als de G87-versie. Dit is de manier voor de perfecte rijbeleving. Deze krachtige sportwagens bieden origineel al indrukwekkende prestaties. Maar met chiptuning wordt het rijden pas echt leuk. Dit brengt de motorprestaties naar een veel hoger niveau. Met als resultaat razendsnelle sprintjes en veel sneller de topsnelheid bereiken.

BMW M2 Modellen: F87 en G87

F87 – Introductie en Prestaties

De BMW M2 F87, geïntroduceerd in 2016 is uitgerust met een krachtige 3.0-liter zescilinder-in-lijn TwinPower Turbo-motor. Standaard levert deze al zeer goede prestaties, maar via tuning kan je de motorprestaties enorm verbeteren. BMW hanteert op haar M-Motoren altijd ruime reserves zodat je niet gelijk aan de maximale belasting van de motor zit. De praktijk heeft ons geleerd dat de M motoren zeer degelijk zijn. Mits je ze netjes warm rijdt en het juiste onderhoud op tijd geeft.

G87 – De Nieuwste Versie

De nieuwste toevoeging aan de M2-familie is de G87. Deze wordt geleverd met verbeterde prestaties 460 PK en 550 NM en modernere techniek. Met een agressiever uiterlijk en een aangescherpt chassis biedt de G87 een nieuwe dimensie aan de M2-beleving. De B58-S motor is een teruggedraaide M3-Competition motor. De mogelijkheden met chiptuning zijn voor uw G87 dan ook eindeloos.

Chiptuning BMW M2: de Voordelen en overwegingen

Voordelen

  1. Vermogenswinst: Chiptuning verhoogt het vermogen van de motor, waardoor je extra geniet van meer pk’s en een hoger koppel. Voor de M2 F87 en G87 variëren de vermogenswinsten, maar vanaf plus 100 pk is zeer goed mogelijk
  2. Koppeltoename: De toename in koppel is enorm en de response van het gaspedaal kan via een M-Controller worden geoptimaliseerd, dit samen resulteert in een indrukwekkende acceleratie.
  3. Brandstofefficiëntie: Met geoptimaliseerde software kan chiptuning de efficiëntie van brandstofverbruik verbeteren, waardoor je mogelijk ook nog eens zuiniger rijdt. Uiteraard is dit afhankelijk van je rijstijl, een zware rechtervoet kost nou eenmaal brandstof.
  4. Aanpasbare instellingen: Chiptuning biedt vaak de mogelijkheid om het karakter van de motor aan te passen aan jouw specifieke rijvoorkeur. Zo zijn de Twin-Turbomotoren erg gevoelig voor te fel opspinnen bij laag toerental dit is gemakkelijk te verbeteren.

Overwegingen

  1. Garantie-implicaties: Chiptuning kan de fabrieksgarantie beïnvloeden. Het is belangrijk om te weten hoe de fabrikant omgaat met motortuning. Als de tuning kundig wordt uitgevoerd door een ervaren BMW chiptuning-specialist dan hoeft tunen geen bedreiging te zijn voor de betrouwbaarheid. De rijstijl van de bestuurder en het onderhoudt hebben daar veel meer invloed op.
  2. Motorbelasting: Het is essentieel om de motor altijd echt goed warm te rijden. Binnen 15 minuten het volledige motorvermogen aanspreken vinden wij zeer onverstandig, omdat de motorolie dan onvoldoende op temperatuur is. Ga je racen met de auto en belast je de motor en aandrijflijn op de  limiet dan kan dat zeker de levensduur verminderen.
  3. Betrouwbaarheid: Kies voor een gerenommeerde BMW tuner om de betrouwbaarheid te waarborgen. Kijk of ze de auto al eerder getuned hebben en daar foto’s van tonen en kijk naar de rijervaringen van andere BMW M2 klanten die hun auto al hebben laten tunen.

Onderstel en Rijgedrag

De BMW M2 staat bekend om zijn uitstekende wegligging en wendbaarheid. Chiptuning kan de algehele rijervaring verbeteren door de reacties van het onderstel te optimaliseren. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat aanpassingen aan het onderstel ook de ophanging en bandenkeuze kunnen beïnvloeden.

Onderhoud en Chiptuning BMW M2

Regelmatig onderhoud is cruciaal, vooral na tuning. Zorg ervoor dat je de aanbevelingen van de tuner opvolgt en overweeg vaker onderhoud om de betrouwbaarheid van de motor te behouden.

Garantie na tuning

Sommige tuners bieden productgaranties op hun chiptuning, maar het is van belang om de voorwaarden te begrijpen. Sommige fabrikanten staan chiptuning toe zonder de garantie te beïnvloeden, terwijl anderen aanzienlijk voorzichtiger zijn.

Conclusie

Chiptuning voor de M2 F87 en G87 biedt een enorme kans om de prestaties van deze sportauto’s naar nieuwe hoogten te tillen. Het is echter essentieel om weloverwogen beslissingen te nemen, rekening houdend met garanties, betrouwbaarheid en de technische specificaties van jouw voertuig. Raadpleeg altijd professionele tuners en laat je goed informeren voordat je de weg van tuning inslaat met jouw BMW M2. Ventura tuning is volledig gespecialiseerd in het professioneel tunen van de nieuwste M-motoren, zie hier onze rijervaringen BMW.