Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 2 Serie Coupe

Chiptuning » Bmw » 2-serie-coupe

Het chiptunen van uw BMW 2 Serie Coupe geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 2 Serie Coupe bij Ventura Tuning

Kies jouw modeltype

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 2 Serie Coupe Chiptuning

De BMW 2 serie Coupe is er in 2 uitvoeringen. Het eerste model was de F22  coupe en F23 coupe cabrio. Deze beide uitvoeringen werden in in 2012 geïntroduceerd en tm 2020 op de markt gebracht. In 2021 werd dit model opgevolgd door de nieuwe G42 coupe en G43 cabrio.

Rijervaring Chiptuning BMW 218d 143 PK Zijkant

De nieuwe BMW 2 Serie G42 en G43 zijn sportieve coupe/cabrio modellen die de perfecte combinatie bieden tussen comfort en bergen rijplezier. Het ontwerp van deze auto’s is zeer aantrekkelijk en modern, met een strakke lijnen en agressieve koplamp-looks. De modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en voorzien van luxe accessoires en aerodynamische elementen zoals een grotere grille en sportieve M-bumpers.

Rijervaring Chiptuning BMW 220i G42 184 PK Zijkant

Het motoren aanbod

Het motoren aanbod van de BMW 2 Serie G42 is zeer uiteenlopend en biedt voor elke rijstijl en vermogensbehoefte een geschikte optie. Zo is er een keuze uit verschillende benzinemotoren, variërend van een 1.5 liter 3-cilinder met 140 pk tot een 2.0 liter 4-cilinder met 306 pk. Daarnaast is er ook een versie met dieselmotor beschikbaar voor de veel rijders, de 2.0 liter 4-cilinder met 190 pk en 400 Nm koppel.

Chiptuning BMW 2 Serie Coupe

Een populaire manier om de prestaties van de BMW 2 Serie coupe G42 te verbeteren, is door middel van chiptuning. Hierbij wordt de software van de motor verbeterd, waardoor de prestaties van uw Coupe er op vooruit gaan. De voordelen van tuning zijn onder andere een hoger vermogen en meer trekkracht. Ook komt de trekkracht al bij een lager toerental beschikbaar zodat je een sneller en gemakkelijker kunt optrekken.

Zijn er ook nadelen aan chiptunen

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan chiptuning. Zo kan het leiden tot een hoger brandstofverbruik en een verminderde levensduur van de motor. Daarnaast kan het ook gevolgen hebben voor de garantie van de auto. Maar vooral de rijstijl van de bestuurder heeft de meeste invloed op de slijtage.

Het onderstel

Het onderstel van de BMW 2 Serie G42 is zeer geavanceerd en biedt een uitstekende wegligging en stabiliteit. De auto is voorzien van een McPherson-veerpoten aan de voorzijde en een multilink-ophanging aan de achterzijde. Hierdoor is de auto zeer wendbaar en stabiel in zowel korte als lange bochten. Wat gelijk de kwaliteit van deze auto laat zien. Een BMW is net goedkoop, maar kwalitatief zeer hoogwaardig.

De remmen

De remmen van de BMW 2 Serie G42 zijn zeer krachtig en zorgen voor een uitstekende remprestatie. De auto is voorzien van schijfremmen rondom, waarbij de voorremschijven groter zijn dan de achterremmen. Tevens zijn de remblokken voor ook aanzienlijk groter zodat de meeste remkracht naar de voorwielen gaat. Zo blijft de auto stabiel en breekt deze niet uit wanneer er een noodstop gemaakt moet worden.

De prestaties

De prestaties van de BMW 2 Serie G42 zijn indrukwekkend te noemen. Zo accelereert de krachtigste versie, de M240i xDrive, van 0 naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u.

Het onderhoud

Het onderhoud van de BMW 2 Serie G42 is relatief eenvoudig en kan worden uitgevoerd bij de BMW-dealer of een erkende garage. Het is belangrijk om het onderhoudsschema van de auto te volgen om ervoor te zorgen dat deze in optimale conditie blijft en de levensduur van de auto te verlengen.

Garantie van BMW

De BMW 2 Serie G42 wordt geleverd met een fabrieksgarantie van drie jaar. Het is echter mogelijk om deze garantie te verlengen met een BMW-verlengde garantiepakket. Hiermee wordt de garantie verlengd tot maximaal zes jaar, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte reparatie kosten.