Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 3 serie (F30 - F31)

Chiptuning » Bmw » 3-serie » F30 - F31

Het chiptunen van uw BMW 3 serie (F30 - F31) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 3 serie F30 - F31 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 3 serie (F30 – F31) Chiptuning

Kan je veilig jouw BMW 3 serie F30 F31 voorzien van chiptuning ?

Ja dit kan, Ventura tuning is als BMW chiptuning-specialist volledig gespecialiseerd in het tunen van de mooie BMW motoren. Het is zo fijn om het vermogen van uw 320i of 330i up te graden voor nog meer rijplezier. Vaak vragen klanten kan dit zonder motorproblemen ? Als je op een verantwoorde wijze en met kennis een BMW motor tuned dan kan dit prima heeft de praktijk ons uitgewezen. Ga niet over de Top ! een fijne powerband geeft je veel meer rijplezier t.o.v. hoge Top PK’s die natuurlijk wel leuk zijn voor de verjaardag. Met chiptuning BMW 3 serie krijg je echt een hele andere auto.

Hoe gaat het chiptunen van uw BMW serie F30 F31 in zijn werk

Wij plannen samen met u een tuning afspraak in. Eenmaal bij ons kunt u onder het genot van een kopje koffie rustig de krant lezen of op uw laptop werken terwijl onze technici met uw BMW F30 of F31 aan het werk gaan. Eerst controleren wij via een diagnose toestel wat aangesloten wordt op uw OBD poort of er foutcodes in de computer van uw auto staan. Als het verantwoord is om die te wissen dan doen wij dat als wij denken dat er een sensor of iets dergelijks vervangen moet worden dan melden wij dit netjes. Pas als de computer ”schoon”  is beginnen wij met het eigenlijke chiptunen. Wij lezen de data van uw ecu uit, de software code , en allerlei andere waarden. Aan de hand daarvan schrijven wij een tuningprogramma wat uw BMW motor meer koppel en meer vermogen geeft. Nadat wij dit programma hebben ingelezen gaan wij met uw BMW testrijden en stellen wij via een OBD tool de laatste fine tuningen af. Pas als dat allemaal netjes klaar is kunt u met uw BMW op pad voor een Proefrit ! Bent u helemaal tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet helemaal tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij na het proefrijden uw BMW gelijk weer origineel en zijn er aan het testen geen kosten verbonden. Gelukkig hoeven wij in de praktijk de auto van onze klanten vrijwel nooit weer origineel te maken. Wilt u ook een chiptuning BMW 3 serie F30 F31 testafspraak maken  ?

Heeft mijn BMW 3 serie F30 F31 ander onderhoudt nodig na tuning ?

Na het tunen van de motor krijgt de motor meer Vermogen en meer Koppel. Als het hogere vermogen frequent wordt gebruikt dan krijgt de motor meer te verduren. Nou is het zo dat op een automotor aanzienlijke marge zit zodat de betrouwbaarheid niet meteen in het geding hoeft te komen. Wel is het verstandig om bij een getunede motor de olieverversing niet om de 30.000 kilometer te doen maar om de 15.000 kilometer. Olie is het smeermiddel dat uw motor beschermt, smeert en koelt. Als olie zwaarder belast wordt dan slijt het sneller en gaat de werking van de olie achter uit. Wat wel echt een aanrader is om oil2-power toe te voegen aan uw motorolie. Dit hoogwaardige additief zorgt er voor dat de motorolie van uw BMW beter zijn werk kan blijven doen. Tip, voeg Oil2Power toe aan nieuwe motorolie nadat uw auto een oliewissel heeft gehad. Zo blijft uw motor in en betere conditie.