Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31)

Chiptuning » Bmw » 5-serie » G30 - G31

Het chiptunen van uw BMW 5 serie (G30 - G31) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 5 serie G30 - G31 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 5 serie (G30 – G31) Chiptuning

Chiptuning BMW 5 serie G30 G31

Chiptuning is een methode om de prestaties van uw BMW 5 serie te verbeteren door de software van de motor te optimaliseren. In het geval van uw BMW 5-serie G30 en G31 kan dit resulteren in indrukwekkende prestatieverbeteringen. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen van het tunen van de motor van uw BMW 5-serie, evenals de mogelijke verbeteringen in acceleratie en brandstofverbruik, het onderhoud voor een getunede auto en de vraag of chiptuning door een BMW-dealer wordt toegestaan.

Voordelen chiptuning van uw BMW 5 serie motor:

Verhoogd vermogen en koppel: Door de software voor de motor te optimaliseren, kunnen wij voor u de prestaties van uw BMW 5-serie G30 en G31 verhogen. U kunt een vermogenswinst tussen de 20 tot 30% verwachten, wat het rijplezier aanzienlijk verhoogd.

Verbeteren van uw gasrespons:

Met de M-controller kan ook de gasrespons van uw BMW worden verbeterd net als bij een M serie. Dit betekent dat u sneller kunt accelereren en beter kunt reageren op veranderende verkeersomstandigheden. Dit is echt een aanrader voor de sportieve rijder.

Betere trekkracht:

Het optimaliseren van de software leidt ook tot een betere trekkracht door een hoger koppel, wat handig is bij het trekken van een aanhanger of caravan of een vlotte inhaalactie. Invoegen op de snelweg gaat veel gemakkelijker.

Nadelen chiptuning van de motor:

Het chiptunen van de motor kan de levensduur van uw motor beïnvloeden, als u dagelijks maximaal het potentieel van uw motor gebruikt. Bij normaal gebruik zal dit niet zo’n vaart nemen omdat u maar een beperkt gedeelte van het vermogen gebruikt en af en toe de extra pk’s aanwendt.

Verbeterde nul naar 100 km/h acceleratietijd:

Chiptuning kan de acceleratietijd van uw BMW 5-serie G30 en G31 verbeteren. Afhankelijk van de oorspronkelijke waarden van uw auto en de prestaties van de chip, kunt u een verbetering in de acceleratietijd van 0,9 tot 1,5 seconden verwachten.

Kan ik zuiniger rijden na tuning?

Chiptuning leidt vaak tot een vermindering van het brandstofverbruik, omdat de motor efficiënter kan werken en minder brandstof nodig heeft voor dezelfde prestaties. Sommige tuners beweren dat hun klanten tot 15% brandstof kunnen besparen na het chippen, wij achten 8 a 9 % reëler gezien onze ervaring.

Onderhoud voor een getunede auto:

Als het gaat om onderhoud voor een getunede auto, is het belangrijk om te onthouden dat de aanpassingen die zijn aangebracht aan de auto ook moeten worden meegenomen in het onderhoudsplan. Een getunede auto kan andere onderhoudsvereisten hebben dan een standaard auto af fabriek, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het onderhoud is aangepast aan de specifieke behoeften van de getunede auto.

Wij adviseren om bij een getunede auto vaker de olie en oliefilter te vervangen, de remblokken, remschijven en banden te controleren, de lucht- en brandstoffilters te vervangen en via de software van de fabrikant op tijd uw BMW motor te updaten. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de getunede auto goed blijft presteren en betrouwbaar blijft.

Verlies chiptuning tijdens een onderhoudsbeurt

Wat betreft het verlies van chiptuning tijdens onderhoud, is het belangrijk om te weten dat sommige vormen van onderhoud kunnen leiden tot verlies van de getunede software-instellingen van de auto. Bijvoorbeeld als uw auto een fabriekssoftware update krijgt. Wij hebben met onze moderne techniek ons hier tegen beveiligd. U kunt met onze chiptuning nooit uw tuningsoftware kwijtraken tijdens een update.

Mag ik chiptuning laten uitvoeren op mijn BMW?

Of uw BMW-dealer chiptuning mag uitvoeren, hangt af van het beleid van de dealer en de lokale wetgeving. Sommige BMW-dealers bieden mogelijk chiptuning aan als een officiële service, terwijl andere dealers deze aanpassingen niet mogen aanbrengen vanwege contractuele beperkingen met de fabrikant. Externe tuning is veel minder ingrijpend t.o.v. obd tuning in de computer van uw auto zelf.