Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
1

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
0
1

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
3
1

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
1
1

BMW 5 serie (G30 - G31) 540i 340 PK2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 340 364 382 400
Koppel 450 490 520 550
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 340 PK
Koppel: 450 NM

Basic

364 PK 24 PK
490 NM 40 NM

Sport-S

382 PK 42 PK
520 NM 70 NM

Vip-R

400 PK 60 PK
550 NM 100 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-06-07
2019-09-01

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) 540i 340 PK naar 400 PK

Wij kunnen uw nieuwe BMW 540i Wel tunen.

Resultaat Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

In de nieuwe BMW 540i ligt de prachtige B58 6 in lijn benzine turbomotor van BMW, veel mooiere motoren worden er eigenlijk niet gebouwd .De trillingvrije loop en de prachtige powerband die over een breed toerental beschikbaar is laten het karakter van deze mooie motor zien. Toch bleef er voor ons voldoende ruimte over om chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 te ontwikkelen daar BMW ook concessies moest doen. Bij te veel trekkracht gelijk van onderuit zou deze motor meteen een hoger emissie label hebben gekregen en daarmee duurder zijn geworden. Door een aanpassing van de turbomappen , de brandstofinspuitdruk, de hoeveelheid inspuiting en het controleren van de timing krijgen wij prestaties a la M3 M4. Wanneer jij jouw nieuwe BMW 540i hebt ontvangen kun je geheel vrijblijvend bij ons onze chiptuning BMW 540i G30 G31 komen uitproberen, maar wees vooraf gewaarschuwd na een proefrit ben je gelijk verk(n)ocht.

Rijervaringen BMW 540i G30 G31

Lease auto i.c.m chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 2017

Ons geavanceerde externe chiptuning is juist zo ontwikkeld dat het ook perfect te gebruiken is voor leaserijders. Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 werkt extern, dit biedt een groot voordeel omdat de ECU (computer) niet geopend hoeft te worden want dat kan BMW heel gemakkelijk via hun testapparatuur zien. Wij plaatsen onze geavanceerde externe ecu incl op maat gemaakte kabelboom rechtstreek aan de ecu van jouw BMW d.m.v. 8+2 stekkers , dit is binnen 5 minuten gereed. Net zo snel kan onze chiptuning BMW 540i G30 G31 ook weer verwijderd worden zo hoeft niemand te weten tijdens een garage bezoek dat jouw BMW 540i zich op de weg als M3 teaser kan gedragen, iets wat natuurlijk wel erg leuk is.

Montage chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Ventura tuning is echt zelf de fabrikant wij ontwikkelen en produceren al onze tuning in eigen huis en hebben er dus zorg voor gedragen dat onze chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 echt perfect op uw prachtige BMW 6 in lijn valt te monteren. Er hoeft niet geknipt te worden in de bedrading, geen gesoldeer onze tuning is compleet voorzien van de originele stekkers van BMW die een perfecte montage waarborgen. de inbouwtijd van chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 bedraagt max 5 minuten en ook het verwijderen kan echt net zo snel. De meeste BMW dealers zijn bekend met ons merk en zullen dan ook het gebruik niet afkeuren, je kunt ons altijd even bellen om te vragen of jouw BMW dealer ook al klant bij ons is.

Automaat i.c.m. chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Door speciale software in onze chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 blijft uw automatische transmissie keurig vloeiend schakelen ondanks de riante vermogenstoename en koppelwinst. Aan deze ontwikkeling hebben wij als BMW chiptuningspecialist erg veel aandacht besteed en naast een prachtige vermogenstoename doet dit ons onderscheiden. Uw BMW automaat is adaptief en past na installatie chiptuning BMW 540i G30 G31 volledig automatisch de schakelmomenten aan, uw motor kan na tuning overschakelen bij een lager toerental en u hoeft minder toeren te maken om toch vlot te kunnen accelereren. Zo wordt vloeiend schakelen een waar genot en komt het sportieve karakter van uw BMW compleet tot zijn recht.

Brandstofverbruik i.c.m Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Uw nieuwe BMW 540i is voorzien van een van de mooiste 6 in lijn motoren die er momenteel op de markt te verkrijgen is. Door de millieu maatregelen die BMW genomen heeft (relatief weinig trekkracht onderin) neemt het brandstofverbruik toe omdat jouw motor gauw voor een hoger toerental kiest omdat daar meer koppel aanwezig is. Met chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 kunnen wij er voor zorgen dat uw motor reeds bij lagere toerental meer koppel heeft waardoor uw motor niet hoog toerental hoeft op te zoeken om vlot te accelereren. Veel koppel en een laag toerental maken uw motor soepeler en kunnen de brandstof behoefte doen dalen. Gaat u toch maximaal gebruik maken van de prestaties van chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 dan komen de volle PK,s gelijk tot jouw beschikking en is op dat moment vaak het verbruik van ondergeschikt belang.
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 340 364 382 400
Koppel 450 490 520 550
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 340PK
Koppel: 450NM

Basic

364 PK 24 PK
490 NM 40 NM

Sport-S

382 PK 42 PK
520 NM 70 NM

Vip-R

400 PK 60 PK
550 NM 100 NM