Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
290
24

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

BMW 5 serie (G30 - G31) 530i 252 PK B482017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 252 271 290 310
Koppel 350 395 420 450
Prijs 499   NU 399 649   NU 549 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 252 PK
Koppel: 350 NM

Basic

Prijs 499   399
271 PK 19 PK
395 NM 45 NM

Sport-S

Prijs 649   549
290 PK 38 PK
420 NM 70 NM

Vip-R

Prijs 795   695
310 PK 58 PK
450 NM 100 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) 530i 252 PK B48 naar 310 PK

Wij kunnen uw nieuwe BMW 530i wel Chiptunen.

Specificaties Chiptuning BMW 530i 252 PK G30 - G31

Voor uw nieuwe BMW 530i 252 PK G30 G31 uitvoering hebben wij een prachtige tuning tot 310 PK. Deze tuning hebben wij in 2015 ontwikkeld en uitgebreid getest op een BMW 330i B48 welke dezelfde B48 motor heeft als uw nieuwe BMW 530i G30 G31. Een enorm verschil en uw BMW 530i motor komt met onze professionele tuning veel beter tot zijn recht, met chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 komt de beleving dicht bij een 540i.

Testmovie of a 530i Customer.

Rijervaringen BMW 530i 252 PK G30 B48 motor

Informatie Chiptuning BMW 530i 252 PK

Uw nieuwe BMW 530i G30 G31 is uitgerust met één van de meest moderne 2.0i liter turbo benzine motor die er is. Deze nieuwe turbomotor heeft een veel kortere afstand van de turbo naar het inlaatspruitstuk. Dit komt door een vloeistof gekoelde intercooler die in het inlaatspruitstuk geïntegreerd zit en veel efficiënter werkt waardoor de motorrespons aanzienlijk verbeterd kon worden. Toch mag uw nieuwe BMW 530i B48 niet zijn ware potentieel tonen anders zou dit de 540i overbodig maken. Met chiptuning BMW 530i 252 PK krijgt uw B48 motor pas echt vleugels.

Lease auto i.c.m. Chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31

De nieuwe BMW 530i 252 PK G30 G31 zal veel geleased gaan worden door de excellente rijeigenschappen. Ook als u uw BMW leased wilt u graag toch die Extra sportiviteit wat rijden juist zo leuk maakt. Daarom hebben wij bij Ventura tuning een geavanceerde externe ecu ontwikkeld (een kleine slimme computer) die snel en veilig rechtstreeks op de computer van uw BMW 530i kan worden aangesloten en een prachtige vermogens toename realiseert. Chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 is dus snel binnen 4 minuten op uw BMW te plaatsen en net zo snel te verwijderen.

Montage/Installatie Chiptuning BMW 530i 252 PK

Ventura Tuning beschikt als fabrikant en ervaren BMW chiptuning specialist over de originele stekkers voor uw BMW. Alleen deze werkwijze garandeert een perfecte montage dankzij onze kabelboom die exact op maat is ontwikkeld specifiek voor uw BMW 530i motor. Voor uw BMW 530i 252 PK B48 motor staat een montage tijd van 4 tot 5 minuten, en u kunt onze tuning net zo snel weer demonteren. U hoeft bij onze professionele tuning dus nooit te knippen of te solderen. Chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 is daarom voor u eenvoudig in het gebruik.

8 traps automaat i.c.m. chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31

Door slimme software te gebruiken in onze tuning zorgen wij er als BMW chiptuningspecialist voor dat het extra koppel van onze chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 keurig gedoseerd wordt vrijgegeven. U merkt hier persoonlijk niets van maar op deze manier blijft uw automaat keurig netjes schakelen ondanks het aanzienlijk hogere koppel. Qua techniek is de 8 traps steptronnic automaat van ZF die BMW gebruikt echt onovertroffen. Onze chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 kan dus uitstekend worden toegepast bij uw nieuwe BMW 530i met 8 traps automaat.

Brandstofverbruik i.c.m. chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31

Onze chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 geeft uw BMW 530i motor aanzienlijk meer koppel (trekkracht) en meer PK\'s. Als u beheerst het koppel zijn werk laat doen dan kunt u met onze tuning zelf nog iets zuiniger rijden dan origineel. Dit komt omdat de turbodruk wat hoger is wat het rendement van de verbranding verbeterd. Gebruikt u veelvuldig de extra PK,s dan kunt u deze besparing ook weer teniet doen. Zo ziet u onze chiptuning BMW 530i 252 PK G30 G31 brengt u het beste uit twee werelden, kom persoonlijk bij ons langs en laat u aangenaam verassen.

Fabrieksgarantie i.c.m. Chiptuning BMW 530i 252 PK en 350 NM

Officieel krijgt geen enkele BMW rijder van de fabriek toestemming om zijn of haar BMW van wat extra vermogen te laten voorzien. Best wel logisch vanuit hun oogpunt gezien want zij verkopen immers ook een BMW 540i . Technisch gezien hebben BMW motoren een zeer ruime reserve en als Fabrikant en ervaren BMW chiptuningspecialist houden wij tijdens de ontwikkeling nauwlettend in de gaten dat uw motor door onze tuning nooit overmatig wordt belast. In alle jaren dat wij de modernste BMW motoren tunen hebben wij nog nooit een defecte motor meegemaakt !
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 252 271 290 310
Koppel 350 395 420 450
Prijs 499   NU 399 649   NU 549 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 252PK
Koppel: 350NM

Basic

399
271 PK 19 PK
395 NM 45 NM

Sport-S

549
290 PK 38 PK
420 NM 70 NM

Vip-R

695
310 PK 58 PK
450 NM 100 NM