Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW X2 20i sDrive 170 PK Launch Edition (U10) 2023 ->

Bekijk alle U10 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 170 191 201 210
Koppel 280 309 323 335
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 170 PK
Koppel: 280 NM

Basic

21 PK 191 PK
29 NM 309 NM

Sport-S

31 PK 201 PK
43 NM 323 NM

Vip-R

40 PK 210 PK
55 NM 335 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW X2. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen BMW X2

Hier kan je onze rijervaringen van de BMW modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle BMW X2 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor BMW

Chiptuning BMW X2 20i sDrive 170 PK Launch Edition (U10) naar 210 PK

Chiptuning van uw BMW X2 20i 170 PK motor zorgt voor meer sportiviteit, kracht en rijplezier. Via een softwarematige aanpassing wordt het vermogen van uw BMW motor verhoogd en dat rijdt een stuk fijner. Er worden geen mechanische aanpassingen gedaan. Dus de tuning van uw BMW X2 20i motor met 170 pk is binnen 5 minuten ook weer simpel (zelf) terug te zetten naar het originele vermogen.

Wat is het verschil tussen de  BMW X2 20i en de X2 30i motor?

In Nederland komt eerst alleen de 20i motor (en de M35i) motor beschikbaar, in Azie ook de 30i. Beide X2 U10 modellen beschikken over dezelfde nieuwste generatie 3 cilinder in lijn B38-3 turbomotor. De 30 versie heeft alleen een grotere turbo en andere injectoren. Hierdoor kan deze versie tot een hoger vermogen getuned worden. De 20 en de 30 BMW benzinemotoren zijn dus beide prima te tunen.

Voordelen chiptunen van de motor

Chiptuning BMW X2 20i sDrive 170 pk geeft de benzinemotor meer pk’s en meer koppel. Omdat de nieuwe X2 U10 een riante auto is voelt het zeer prettig wanneer de brandstofmotor meer power levert. Zo stijgt het totale vermogen en koppel flink. Hierdoor verbeterd de acceleratie en worden de prestaties een stuk sportiever. Je zal in de praktijk ervaren dat je BMW fijner rijdt omdat alles veel gemakkelijker gaat. Inhalen, invoegen en het weer op snelheid komen na een bocht of verkeersdrempel.

Nadelen chiptunen van de motor

Het chiptunen van de motor belast uw brandstofmotor meer. Deze kan als u dagelijks heel veel de max pk’s gebruikt harder slijten. In de praktijk valt dit gelukkig meestal erg mee omdat u vaak maar een gedeelte van het totale vermogen gebruikt. En zo af en toe tijdens een ritje het volledige vermogen even aanspreekt. En juist de hulp van de mild-hybride elektromotor is een grote steun voor uw brandstofmotor. Dankzij deze lichte elektrische ondersteuning krijgt de benzinemotor het een stuk gemakkelijker.

Betere prestaties van 0 naar 100 km/h

De verbetering van de acceleratie tijd van 0 naar 100 km/h hangt af van de mate van van de vermogen/koppelwinst. Een gemiddelde verbetering van 1 tot 1,3 seconde is goed haalbaar. Hou er alleen wel rekening mee dat uw BMW X2 geen 1 serie is waardoor voor 1,2 seconde winst al flink wat extra koppel en vermogen nodig is. Door de sDrive aandrijving is vlot accelereren op een nat wegdek wel een stuk lastiger. Omdat je het vermogen over 2 wielen op de weg wordt overgebracht.

Kan ik zuiniger rijden na tuning.

Het is echt mogelijk om na chiptuning van uw BMW X2 20i 170 PK U11 zuiniger te rijden. Uw brandstofmotor krijgt meer koppel wat al bij een lager toerental beschikbaar komt. Zo hoeft u uw benzinemotor niet zo hoog in toeren door te trekken. Vanzelfsprekend kunt u met uw rechtervoet zelf veel invloed uitoefenen op uw daadwerkelijke brandstofverbruik. Uw rijstijl heeft dus zeer grote invloed op uw verbruik. Wij leggen vaak uit dat het afgegeven vermogen recht evenredig is met het brandstofverbruik.

Onderhoud van een getunede X2

Voor een getunede auto raden wij net even een wat chiquer onderhoud schema aan. Niet bij 30.000 kilometer pas de olie wisselen maar gewoon netjes bij 15.000 kilometer. Olie is het bloed door de aderen van je automotor. Smeert het goed en koelt het de onderdelen voldoende dan blijft je motor in conditie. Te lang doorrijden met te oude olie of een te laag oliepeil niveau is echt uit den boze.

Ons onderhoud advies

Het is aan te bevelen om de onderhoudsintervallen van uw BMW aan te passen aan de verhoogde prestaties van de motor. Ons advies is om iedere 15.000 km de olie plus het oliefilter te wisselen. Merken als Kia adviseren standaard om de 15.000 km omdat dit beter is voor de levensduur van de motor. De extra kosten vallen alleszins erg mee en je wilt immers schade voorkomen.

Verlies chiptuning tijdens onderhoud

Het hangt af van de methode hoe de tuning is uitgevoerd. Bij de manier die wij bij Ventura tuning gebruiken loopt u geen risico om de tuningsoftware te verliezen tijdens een garagebezoek. Uw BMW dealer kan zoals gebruikelijk uw auto gewoon blijven updaten volgens het advies van de fabrikant.

Is chiptunen van mijn BMW toegestaan?

Het is niet altijd toegestaan om een BMW te chiptunen volgens de eisen van de fabrikant. Het is raadzaam om contact op te nemen met BMW Duitsland voor meer informatie over de specifieke regels voor chiptuning van uw BMW X2 U11 170 pk. Technisch is tuning Prima mogelijk.

Chiptuning BMW 220i G42 184 PKChiptuning BMW X5 50e 489 PK G05Chiptuning BMW X3 M40i 360 PK G01Chiptuning BMW Z4 20i 197 PK