Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW X2 (U10)

Chiptuning » Bmw » X2 » U10

Het chiptunen van uw BMW X2 (U10) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW X2 U10 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW X2 (U10) Chiptuning

BMW X2 U10 Chiptuning

Chiptunen BMW X2 U10

Chiptuning is een populaire manier om de prestaties van uw sportieve BMW X2 te verbeteren door de software van de motor aan te passen. In het geval van uw BMW X2 U10 is dit resultaat heel goed merkbaar. Op deze pagina bespreken we de voordelen en nadelen van het tunen van de motor van uw nieuwe X2. Evenals de verbeteringen in acceleratie en brandstofverbruik, het onderhoud voor een getunede motor en de vraag of chiptuning BMW X2 voor u ook een leuke aanvulling kan zijn op uw Sportieve BMW.

Voordelen van chiptuning

Door de software voor de motor te optimaliseren, kunnen wij de prestaties van uw BMW X2 U10 verhogen. U mag gemiddeld een vermogenswinst tussen de 20 tot 30% verwachten, wat het rijplezier aanzienlijk verhoogt. Met de M-controller kan ook de gaspedaalrespons van uw BMW worden verbeterd, net als bij een officiële M. Dit betekent dat u sneller kunt accelereren en beter kunt reageren op veranderende verkeersomstandigheden. Dit is echt een aanrader voor de sportieve BMW-liefhebbers. Bovendien leidt het optimaliseren van de motor tot een betere trekkracht door het hogere koppel, wat handig is bij het trekken van een aanhanger, caravan of boot voor een vlotte en vooral veilige inhaalactie. Met chiptuning BMW rijdt uw nieuwe X2 een stuk aangenamer.

Wat doet een M-Controller precies

Standaard stopt BMW (en bijna alle fabrikanten) een elektronisch filter in het gaspedaal. U trapt het pedaal volledig in, maar het duurt gemiddeld 1,4 seconden voordat pas de gasklep van de motor open is. Zo stoot de motor bij laag toerental (tijdens de emissie test) minder uitstoot uit. Maar de motor trekt daar ook veel minder. Dus wat ga je als bestuurder doen? De motor doortrekken naar een hoger toerental en daar stoot de motor veel meer uit (buiten de emissietest) en stijgt ook het verbruik en daalt de efficiency van de motor. Met de M-Controller kan je zelf via een afstandsbediening de filtering van het gaspedaal instellen tussen 0% en 100%, dit werkt super en is echt een zinvolle aanvulling naast het chiptunen van de motor.

De motoren die getuned kunnen worden

Chiptuning BMW X2 sDrive 20i 170 PK U10

Chiptuning BMW X2 xDrive M35i 300 PK U10

Chiptuning BMW X2 sDrive 150 PK U10

Nadelen van chiptuning

Het chiptunen van de motor kan de levensduur van uw motor beïnvloeden, als u dagelijks maximaal het volle potentieel van uw motor gebruikt. Bij normaal gebruik zal dit niet zo’n vaart lopen omdat u maar een beperkt gedeelte van het beschikbare vermogen gebruikt en af en toe de extra pk’s aanwendt. Op de momenten dat het echt even nodig is.

Mogelijke verbeteringen in prestaties en verbruik

Tuning verbetert de acceleratietijd van uw BMW X2 U10. Afhankelijk van de oorspronkelijke waarden van uw auto en de prestaties van de chip, kunt u een verbetering in de acceleratietijd van 0,9 tot 1,5 seconden verwachten. Bovendien leidt chiptuning vaak tot een vermindering van het brandstofverbruik, omdat de motor efficiënter kan werken en minder brandstof nodig heeft voor dezelfde prestaties. Sommige tuners beweren dat hun klanten tot 15% brandstof kunnen besparen na het chippen, wij achten 8 a 9% reëler gezien onze ervaring.

Onderhoud voor een getunede auto

Als het gaat om onderhoud voor een getunede auto, is het belangrijk om te onthouden dat de aanpassingen die zijn aangebracht aan de auto ook moeten worden meegenomen in het onderhoudsplan. Een getunede auto kan andere onderhoudsvereisten hebben dan een standaard auto af fabriek, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het onderhoud wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de getunede auto. Wij adviseren om bij een getunede auto vaker de olie en het oliefilter te vervangen en ook het luchtfilter. Check daarnaast de vloeistoffen een keer vaker en houdt er rekening mee dat de remblokken sneller kunnen slijten, echter dit geeft de auto vanzelf aan.

De verbeteringen van de BMW X2 U10

De nieuwe BMW X2 U10 heeft echt de looks. De super fraaie vormgeving en de prachtige sportieve lijnen in dit ontwerp zijn de ingrediënten voor een nieuw succes nr. van BMW. Fenomenale wegligging en ondanks dat de vorige X2 al een sublieme rijders auto was, heeft BMW het nieuwe model X2 U10 op alle punten enorm verbeterd. Het nieuwe curved navigatie systeem is echt de Top of The market. Razendsnel en dankzij de grote schermen super duidelijk afleesbaar. Het is wel fijn dat ondanks het touchscreen ook de i-Drive nog behouden is. Dit handige instrument waarmee je tijdens het rijden gemakkelijk zoekt en commando’s uitvoert, biedt u als BMW-rijder veel gebruiksgemak.

Bekijk ook