Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
290
24

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten.

Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Afhankelijk van het type motor de grote van de motor de grote van de turbo en het type transmissie plaatsen wij tussen de 15  tot 30% meer vermogen er bij

Fabrikanten ontwerpen een motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor de hele tijd 300 PK zou leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor bijvb standaard maar 50% van het vermogen.En in een later stadium bijvb 180 PK  Er is dus nog heel veel Speling . Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nooit de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen hebben wij hoog in het vaandel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

BMW 5 serie (G30 - G31) M550D 400 PK2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 400 440 458 475
Koppel 760 812 836 855
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 400 PK
Koppel: 760 NM

Basic

Prijs 495   395
440 PK 40 PK
812 NM 52 NM

Sport-S

Prijs 595   495
458 PK 58 PK
836 NM 76 NM

Vip-R

Prijs 795   695
475 PK 75 PK
855 NM 95 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) M550D 400 PK naar 475 PK

Chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31

 

Resultaat chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31.

Na de introductie van deze geweldige motor in de BMW 7 serie is de 3.0 dieselmotor met 4 turbo\'s nu ook beschikbaar voor de nieuwe BMW 5 serie. Met af fabriek reeds geweldige waarden 400 PK en 760 NM zijn dit eigenlijk unieke waarden voor een turbo diesel. Toch zijn er sportieve zakelijke veelrijders die graag nog net even een stapje meer willen en daarvoor hebben wij chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31 ontwikkeld. Een zeer geavanceerde externe tuning (intern is bij deze computer onmogelijk) die 3D dynamisch alle parameters keurig op elkaar afstemt om zo een nog fijnere powerband te creeren, soepel bij het oppakken en een enorme boost om met veel plezier te kunnen inhalen.

Lease auto i.c.m. Chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31.

Heeft u uw nieuwe BMW M550d 400 PK G30 G31 geleased i.p.v. zelf aangekocht dan hebben wij goed nieuws voor u. Door de mooie moderne hedendaagse techniek kunnen wij uw superieure BMW M550d motor extern tunen. De originele computer van uw BMW blijft dus keurig origineel de tuningsdata wordt eigenlijk op een extra computer gezet en zodra die is verbonden met de computer van uw BMW is uw M 550d getuned. Zodra je de extra computer weer verwijderd is uw BMW M 550d 400 PK G30 G31 gelijk weer ongetuned en zal deze zich gedragen als originele auto. Zo kunt u ongestoort genieten van chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31 en snel en gemakkelijk uw auto weer omtoveren naar de fabriekswaarden.

Montage chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31.

De montage van onze chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31 duurt iets langer dan gemiddeld maar dit heeft te maken dat juist deze motor zo volgebouwd zit. Er moet achter bij de motor even een kapje en een turbodrukslang losgemaakt worden om zo de positie van een stekkeraansluiting toegankelijk te maken, dit klinkt lastiger dan het in werkelijkheid is. Binnen 15 minuten is chiptuning BMW M 550d 400 PK G30 G31 prima te monteren en zeer waarschijnlijk zal uw BMW dealer en geen problemen mee hebben als zij horen van welk merk uw tuning is, bij de meeste BMW dealers in Nederland staan wij goed bekend of zij zijn zelf al klant bij ons wat het natuurlijk nog gemakkelijker maakt.

Automaat i.c.m. chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31.

De 8 traps automaat van uw nieuwe BMW M550d 400 PK G30 G31 is enorm verzwaard t.o.v. de 8 traps automaat van een BMW 540d. Dit is ook nodig door het enorme koppel. Bij de vorige BMW M550d was er nog wel eens een probleem met de tussenbak maar ook deze is in de nieuwe M550d weer zwaarder uitgevoerd.Zo blijft na chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31 uw automaat gewoon netjes schakelen en merkt u alleen het toegenomen vermogen en koppel zonder haperingen in de automatische transmissie. Wel is op tijd uw automaat laten spoelen echt een pre.

Brandstofverbruik i.c.m. chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31.

Standaard zal uw BMW M550d altijd wat meer brandstof verbruiken dan bijvb een 540d dit komt omdat uw BMW M550d standaard voorzien is van vierwielaandrijving en een hoger vermogen en koppel heeft. Door de motor te optimaliseren door nog meer koppel bij een laag toerental en een fijnere inneveling van de dieselinspuiting kunnen wij uw BMW M550d motor nog wat zuiniger laten funktioneren. U zult dan wel uw rijstijl hier op moeten aanpassen want wanneer uw de maximale pk\'s van uw motor vraagt kan chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31 niet tegelijk de zuinigheid voor u verbeteren.

Fabrieksgarantie i.c.m. chiptuning BMW M550d 400 PK G30 G31

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 400 440 458 475
Koppel 760 812 836 855
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 400PK
Koppel: 760NM

Basic

395
440 PK 40 PK
812 NM 52 NM

Sport-S

495
458 PK 58 PK
836 NM 76 NM

Vip-R

695
475 PK 75 PK
855 NM 95 NM