Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
290
24

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten.

Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

BMW 5 serie (G30 - G31) 540i 340 PK2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 340 364 382 400
Koppel 450 490 520 550
Prijs 695   NU 595 795   NU 695 895   NU 795
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 340 PK
Koppel: 450 NM

Basic

Prijs 695   595
364 PK 24 PK
490 NM 40 NM

Sport-S

Prijs 795   695
382 PK 42 PK
520 NM 70 NM

Vip-R

Prijs 895   795
400 PK 60 PK
550 NM 100 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) 540i 340 PK naar 400 PK

Wij kunnen uw nieuwe BMW 540i Wel tunen.

Resultaat Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

In de nieuwe BMW 540i ligt de prachtige B58 6 in lijn benzine turbomotor van BMW, veel mooiere motoren worden er eigenlijk niet gebouwd .De trillingvrije loop en de prachtige powerband die over een breed toerental beschikbaar is laten het karakter van deze mooie motor zien. Toch bleef er voor ons voldoende ruimte over om chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 te ontwikkelen daar BMW ook concessies moest doen. Bij te veel trekkracht gelijk van onderuit zou deze motor meteen een hoger emissie label hebben gekregen en daarmee duurder zijn geworden. Door een aanpassing van de turbomappen , de brandstofinspuitdruk, de hoeveelheid inspuiting en het controleren van de timing krijgen wij prestaties a la M3 M4. Wanneer jij jouw nieuwe BMW 540i hebt ontvangen kun je geheel vrijblijvend bij ons onze chiptuning BMW 540i G30 G31 komen uitproberen, maar wees vooraf gewaarschuwd na een proefrit ben je gelijk verk(n)ocht.

Rijervaringen BMW 540i G30 G31

Lease auto i.c.m chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 2017

Ons geavanceerde externe chiptuning is juist zo ontwikkeld dat het ook perfect te gebruiken is voor leaserijders. Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 werkt extern, dit biedt een groot voordeel omdat de ECU (computer) niet geopend hoeft te worden want dat kan BMW heel gemakkelijk via hun testapparatuur zien. Wij plaatsen onze geavanceerde externe ecu incl op maat gemaakte kabelboom rechtstreek aan de ecu van jouw BMW d.m.v. 8+2 stekkers , dit is binnen 5 minuten gereed. Net zo snel kan onze chiptuning BMW 540i G30 G31 ook weer verwijderd worden zo hoeft niemand te weten tijdens een garage bezoek dat jouw BMW 540i zich op de weg als M3 teaser kan gedragen, iets wat natuurlijk wel erg leuk is.

Montage chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Ventura tuning is echt zelf de fabrikant wij ontwikkelen en produceren al onze tuning in eigen huis en hebben er dus zorg voor gedragen dat onze chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 echt perfect op uw prachtige BMW 6 in lijn valt te monteren. Er hoeft niet geknipt te worden in de bedrading, geen gesoldeer onze tuning is compleet voorzien van de originele stekkers van BMW die een perfecte montage waarborgen. de inbouwtijd van chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 bedraagt max 5 minuten en ook het verwijderen kan echt net zo snel. De meeste BMW dealers zijn bekend met ons merk en zullen dan ook het gebruik niet afkeuren, je kunt ons altijd even bellen om te vragen of jouw BMW dealer ook al klant bij ons is.

Automaat i.c.m. chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Door speciale software in onze chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 blijft uw automatische transmissie keurig vloeiend schakelen ondanks de riante vermogenstoename en koppelwinst. Aan deze ontwikkeling hebben wij als BMW chiptuningspecialist erg veel aandacht besteed en naast een prachtige vermogenstoename doet dit ons onderscheiden. Uw BMW automaat is adaptief en past na installatie chiptuning BMW 540i G30 G31 volledig automatisch de schakelmomenten aan, uw motor kan na tuning overschakelen bij een lager toerental en u hoeft minder toeren te maken om toch vlot te kunnen accelereren. Zo wordt vloeiend schakelen een waar genot en komt het sportieve karakter van uw BMW compleet tot zijn recht.

Brandstofverbruik i.c.m Chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31

Uw nieuwe BMW 540i is voorzien van een van de mooiste 6 in lijn motoren die er momenteel op de markt te verkrijgen is. Door de millieu maatregelen die BMW genomen heeft (relatief weinig trekkracht onderin) neemt het brandstofverbruik toe omdat jouw motor gauw voor een hoger toerental kiest omdat daar meer koppel aanwezig is. Met chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 kunnen wij er voor zorgen dat uw motor reeds bij lagere toerental meer koppel heeft waardoor uw motor niet hoog toerental hoeft op te zoeken om vlot te accelereren. Veel koppel en een laag toerental maken uw motor soepeler en kunnen de brandstof behoefte doen dalen. Gaat u toch maximaal gebruik maken van de prestaties van chiptuning BMW 540i 340 PK G30 G31 dan komen de volle PK,s gelijk tot jouw beschikking en is op dat moment vaak het verbruik van ondergeschikt belang.
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 340 364 382 400
Koppel 450 490 520 550
Prijs 695   NU 595 795   NU 695 895   NU 795
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 340PK
Koppel: 450NM

Basic

595
364 PK 24 PK
490 NM 40 NM

Sport-S

695
382 PK 42 PK
520 NM 70 NM

Vip-R

795
400 PK 60 PK
550 NM 100 NM