Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Afhankelijk van het type motor de grote van de motor de grote van de turbo en het type transmissie plaatsen wij tussen de 15  tot 30% meer vermogen er bij

Fabrikanten ontwerpen een motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor de hele tijd 300 PK zou leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor bijvb standaard maar 50% van het vermogen.En in een later stadium bijvb 180 PK  Er is dus nog heel veel Speling . Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nooit de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen hebben wij hoog in het vaandel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

BMW 5 serie (G30 - G31) 530D 265 PK2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 265 288 299 310
Koppel 620 672 696 720
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 265 PK
Koppel: 620 NM

Basic

Prijs 495   395
288 PK 23 PK
672 NM 52 NM

Sport-S

Prijs 595   495
299 PK 34 PK
696 NM 76 NM

Vip-R

Prijs 795   695
310 PK 45 PK
720 NM 100 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) 530D 265 PK naar 310 PK

Resultaat Chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31

De nieuwste BMW 3.0d 6 in lijn motor is in 2015 geïntroduceerd in de 7 serie G11 G12. Met een hoger koppel koppel dan de vorige 3.0d motor, het was 560 NM en is nu 620 NM en een hoop technische verbeteringen is deze motor veel efficiënter, stiller en zuiniger. De nieuwe BMW 3.0d 265 motor heeft ook de laatste versie Bosch ECU waardoor tunen in de computer zelf de komende 6 jaar niet mogelijk zal zijn, BMW heeft de beveiliging deze keer zo vergroot omdat het de vorige keer na 4,5 jaar toch gelukt was. Met onze externe performance chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31 is het wel mogelijk om uw nieuwe BMW 530d 265 PK G30 G31 te tunen. De computer van uw BMW 530d blijft netjes dicht maar de vermogenstoename is zeer goed merkbaar. Specificaties: 310 PK en 695 NM , wilt u graag nog meer vermogen dan hebben wij ook nog onze High Performance uitvoering > High Performance 325 PK en 720 NM Wij hebben reeds ruime ervaring met het tunen van de motor van uw nieuwe BMW 530d G30-G31 Getunede 730d 265 PK met exact dezelfde nieuwe 3.0d motor  

Lease auto i.c.m. Chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31

Als u uw nieuwe BMW 530d 265 PK G30 G31 gaat leasen dan is een performance update naar 325 PK heel erg leuk maar u wilt niet dat uw leasemaatschappij ziet dat u uw BMW getuned heeft. Dit begrijpen wij als chiptuningfabrikant volledig en daarom hebben wij onze externe chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31 voor uw nieuwe BMW motor zo ontwikkeld dat op ieder moment de tuning snel verwijderd kan worden en dan is uw BMW 530d 265 PK gelijk weer ongetuned. Zo kunt u dagelijks van het plezier genieten zonder zich daar zorgen over te maken.

Montage chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31

De montage van onze chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31 gebeurd d.m.v. een externe computer (in de computer zelf nieuwe software plaatsen is bij uw 530d G30 versie echt onmogelijk !). Bij onze zeer Luxe High performance uitvoering wordt deze aangesloten d.m.v. 12 stekkers, deze High Performance uitvoering leverd 325 PK. Maar voor klanten die wat minder vermogen willen hebben wij ook een goedkopere basic chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31 en deze kost 495,- en leverd 295 PK.

Automaat i.c.m Chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31

De automaat in uw nieuwe BMW 530d wordt ook in de nieuwe BMW 7 serie gebruikt zodat deze goed kan omgaan met het extra koppel wat wij genereren met onze chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31. In onze 3D dynamische tuningsoftware zit slewrate limitting, een stukje software wat er voor zorgt dat het extra koppel wat wij toevoegen niet als één grote klap vrij komt maar keurig gedoseerd zodat uw automaat en uw aandrijfassen perfect het koppel aan de weg kan afgeven. Onze chiptuning BMW 530d 265 PK G30 G31 is zo ontwikkeld dat uw automaat keurig kan blijven schakelen, zo gaat comfort perfect samen met sportiviteit.

Brandstofverbruik i.c.m. chiptuning BMW 730d 265 PK G11 G12

Uw nieuwe BMW 530d 265 Pk G30 G31 beschikt over één van de meest moderne turbodiesel motoren die er op de markt is. Echter BMW moet ook compromises doen i.v.m. de europese uitstoot regels, die gelukkig binnenkort veranderd gaan worden want de huidige test is zo verourderd dat VW uiteindelijk met sjoemelsoftware kwam. Als tuning bedrijf kunnen wij gebruik maken van die compromis afstelling om uw BMW motor nog zuiniger te maken zonder dat wij concessies hoeven te doen aan de rijprestaties .    
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 265 288 299 310
Koppel 620 672 696 720
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 265PK
Koppel: 620NM

Basic

395
288 PK 23 PK
672 NM 52 NM

Sport-S

495
299 PK 34 PK
696 NM 76 NM

Vip-R

695
310 PK 45 PK
720 NM 100 NM