Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten.

Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Afhankelijk van het type motor de grote van de motor de grote van de turbo en het type transmissie plaatsen wij tussen de 15  tot 30% meer vermogen er bij

Fabrikanten ontwerpen een motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor de hele tijd 300 PK zou leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor bijvb standaard maar 50% van het vermogen.En in een later stadium bijvb 180 PK  Er is dus nog heel veel Speling . Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nooit de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen hebben wij hoog in het vaandel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

BMW 5 serie (G30 - G31) 520i 184 PK (270 NM)2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 184 210 230 252
Koppel 270 300 330 360
Prijs 595   NU 495 695   NU 595 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 184 PK
Koppel: 270 NM

Basic

Prijs 595   495
210 PK 26 PK
300 NM 30 NM

Sport-S

Prijs 695   595
230 PK 46 PK
330 NM 60 NM

Vip-R

Prijs 795   695
252 PK 68 PK
360 NM 90 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (G30 - G31) 520i 184 PK (270 NM) naar 252 PK

Wij kunnen uw BMW 520i wel netjes voor u chiptunen.

Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31

In navolging van de BMW 320i FX krjgt nu ook de compleet nieuwe BMW 520i 184 PK G30 G31 de beschikking over de superieure BMW 2.0 turbo B48 motor. In uw BMW 520i G30 G31 krijgt de motor af fabriek 184 PK mee en een net koppelverloop wat over een gebied van 2000 toeren tm 5000 toeren beschikbaar is. Uw nieuwe BMW 520i 184 PK is echter ook zwaarder dan de kleinere 320i vandaar dat wat extra vermogen wel zeer plezierig is. Met chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 kunnen wij het vermogen van de motor van uw nieuwe 5 serie verhogen naar 252 PK, een verschil wat echt zeer goed merkbaar is. Doordat wij dit extern uitvoeren is dit met de huidige stand van de techniek echt compleet veilig.  

Resultaat Chiptuning BMW 520i 184 PK  Na tuning: 252 PK & 372 NM op Ron 98 benzine

Bouw BMW 520i G30 G31 Lease auto i.c.m. Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 De nieuwe BMW 520i 184 PK G30 G31 zal weer zeer veel geleased worden in de zakelijke markt aangezien dit in dit segment echt de meest populaire auto is met het meeste sportiviteit en het beste stuurgedrag. De 520i zal veel meer geleased worden dan de 530i i.v.m. de 7500,- meerprijs van de 530i. Met chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 is het mogelijk om na aanschaf het vermogen van uw 2.0 i turbomotor te verhogen naar waarden die de 530i af fabriek al heeft. Dit doen wij extern zodat uw leasemaatschappij niet hoeft te weten dat u slim heeft bespaard op de kosten , maar niet op uw rijplezier. Met de huidige stand van de techniek ziet uw BMW dealer het gebruik van onze tuning niet.  

Montage/Installatie Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31

Om optimaal van onze chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 te kunnen genieten vinden wij als fabrikant en ervaren BMW chiptuningspecialist echt dat de montage van ons product simpel moet zijn en niet te lang mag duren. Voor de nieuwe 520i 184 PK B48 motor is dat weer perfect gelukt. zie hier . En dankzij het gebruik van de originele stekkers van BMW is een solide montage gewaarborgt. Met ventura chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 hoeft de montage dus absoluut geen probleem te zijn, wel zo\'n prettig idee lijkt ons.  

Automaat i.c.m. Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31

De meeste BMW 520i G30 G31 modellen zullen standaard geleverd worden met een automaat, dit biedt immers in het dagelijkse verkeer zeer veel comfort.De koppelopbouw van de motor wordt met onze chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 zo netjes geregeld dat uw automaat keurig blijft schakelen. Een haperig schakelende automaat is dus met ons=ze tuning echt uitgesloten.Natuurlijk hebben wij ook chiptuning BMW 520i184 PK beschikbaar voor de handgeschakelder versie, maar in dit segment is de automaat toch echt heer en meester, met flippers aan het stuur kunt u altijd nog manueel schakelen indien gewenst.  

Brandstofverbruik i.c.m. Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31

Dankzij een nog hoger koppel wat al bij een zeer laag toerental beschikbaar is (300 nm bij 1750 toeren) kunt u efficient brandtsof besparen. Veel koppel biedt uw auto de mogelijkheid om met weinig toeren in een hoge versnelling te rijden en op die manier is het brandstofrendement het beste. Gaat u met chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 veelvuldig de extra pk\'s aanspreken dan kunt u deze besparing weer te niet doen. Veel BMW rijders vinden het prettig dat hun BMW 520i op cruise-mode wat bespaart en zijn willen graag de extra pk\'s aanspreken op momenten wanneer zij dat echt even nodig achten. Zo heeft u met chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 eigenlijk altijd voldoende reserve onder uw pedaal.  

Fabrieksgarantie i.c.m. Chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31

Van de fabrikant BMW Munchen krijgt u geen officiele toestemming dat u uw BMW 520i 184 PK G30 G31 mag tunen. BMW redeneerd zo, wij hebben ook een 530i in ons assortiment wilt u meer dan kunt u die aanschaffen. Die gedachte is ook wel zeer begrijpelijk maar de 520i en 530i hebben beide dezelfde motor en voor een ander programma in de computer moet u als klant wel € 7500,- extra betalen. Dat verschil is wel heel erg groot. Met chiptuning BMW 520i 184 PK G30 G31 krijgt de motor van uw 520i voor € 695,- vergelijkbare waarden als die van de 530i, tel uit uw winst. En wat de fabrieksgarantie betreft binnen 4 minuten is de tuning verwijderd en is uw motor weer ongetuned, en gezien het feit dat de 2.0i turbomotor in de 530i standaard al 252 PK leverd kan dit motorblok dit dus blijkens prima aan.    
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 184 210 230 252
Koppel 270 300 330 360
Prijs 595   NU 495 695   NU 595 795   NU 695
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 184PK
Koppel: 270NM

Basic

495
210 PK 26 PK
300 NM 30 NM

Sport-S

595
230 PK 46 PK
330 NM 60 NM

Vip-R

695
252 PK 68 PK
360 NM 90 NM