Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 1.4 eHybrid 245 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 245 258 277 295
Koppel 400 425 455 480
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 245 PK
Koppel: 400 NM

Basic

13 PK 258 PK
25 NM 425 NM

Sport-S

32 PK 277 PK
55 NM 455 NM

Vip-R

50 PK 295 PK
80 NM 480 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Rijervaringen Bekijk rijervaringen Golf 8 GTE, Super resultaat! >>

Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Volkswagen Golf 8 GTE chiptuning 1.4 eHybrid van 245 PK naar 295 PK

Kan mijn Golf 8 GTE gechipt worden? Ja dit kan prima!

Kan uw Golf GTE chippen? Ja, Golf 8 GTE chiptuning is een veel gevraagde manier om meer pk’s uit uw VW hybride motor te halen.  Volkswagen heeft in de Golf 8 een sterkere 1.4 eHybrid-motor geplaatst die af fabriek 245 pk levert. Maar hoe werkt chiptuning Volkswagen Golf 8 precies voor deze hybride-motor en wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen? En waar moet u op letten. Inmiddels hebben wij zeer veel ervaring met en tunen wij dagelijks deze fijne auto voor klanten en garage bedrijven.

Rijervaring Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 eTSi 150 PK Zijkant

Heeft de Golf 8 GTE hybrid een andere motor dan de Golf 7 GTE?

De aandrijving van de Volkswagen Golf 8 1.4 eHybrid is een hybride motor waar een elektromotor en een benzinemotor nauw samenwerken. De elektromotor kan zelfstandig rijden tot 130 km/u en daarboven komt de benzinemotor in actie wanneer er meer vermogen nodig is. De motor is gekoppeld aan een dsg automaatbak die soepel schakelt en zorgt voor een sportieve rijervaring. Met tuning neemt de power van de motor enorm toe. Hoeveel pk heeft een GTE? De Golf 8 GTE heeft 245 pk en de Golf 7 GTE heeft 204 pk. Onze Golf 8 GTE stage 1 chip is erg populair door de zeer goede prestaties. Wil je nog meer dan hebben wij Golf 8 GTE stage 2 chip voor de ware liefhebbers.

Wat zijn de prestaties na Golf 8 1.4 eHybride chiptuning?

Met VW tuning kan het vermogen van de Golf 8 motor flink worden verhoogd. Dit gebeurd door onze geavanceerde Ventura chip te plaatsen. Dit leidt tot meer vermogen en meer koppel. Waardoor de sprint van nul naar honderd en de topsnelheid van de auto veel beter wordt. Voor de Volkswagen Golf 8 kan met Volkswagen chiptuning het vermogen verhoogd worden tot 300 pk. Het gebruik van goede 98+ benzine of Aral 102 in Duitsland zorgt voor de beste prestaties.

Zijn er risico’s aan Golf 8 GTE chippen?

Het is echter belangrijk om te weten dat tunen niet volledig risicoloos is. Door de aanpassingen in het vermogen wordt de motor zwaarder belast. Hierdoor kan de motor zonder het juiste onderhoud sneller slijten. Tevens wordt de automaat-bak en de aandrijflijn van de auto zwaarder belast. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare en gespecialiseerde tuner te kiezen die de aanpassingen netjes voor u uitvoert. En geef een getunede motor vaker onderhoud en kies voor een goede premium motorolie.

Kans op garantiebeperking door chippen

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat chippen kan leiden tot verlies van garantie op de auto. Als er iets mis gaat met de motor of andere onderdelen en de dealer ontdekt dat er een chip is geplaatst kan de garantie komen te vervallen. Het is daarom belangrijk om te overleggen met de tuner voordat u uw Golf 8 GTE laat chippen.

Wat zijn de voordelen van Golf 8 GTE tuning?

Als de Golf 8 GTE goed wordt uitgevoerd, zorgt het voor een enorme verbetering. De prestaties van de Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride motor met 245 pk na tuning zijn erg leuk. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kan worden verbeterd van 6,7 seconden naar ongeveer 5,2 seconden, wat indrukwekkend is en erg leuk om GTi rijders te plagen.

Moet je een Golf 8 GTE benzinemotor eerst warm rijden?

Bij een Golf 8 kunt u vol elektrisch rijden tot 130 km per uur en daarna springt de brandstofmotor bij. Of eerder als de accu niet voldoende capaciteit heeft. Gaat u van huis weg en rijdt u bijvoorbeeld 20 kilometer elektrisch? Ga dan niet de snelweg op en trap vol gas in want de benzinemotor is nog koud. U moet dan eerst echt min 10 minuten de benzinemotor op bedrijfstemperatuur laten komen. Zo voorkomt u schade aan de motor. Als de brandstofmotor/de olie op temperatuur is dan kant u  de brandstofmotor meer belasten.

Wat is het beste onderhoud voor mijn Golf 8 GTE na tuning?

Omdat u na tuning de motor toch vaker wat zwaarder belast, is beter onderhoud zeer belangrijk. Vervang de motorolie iedere 15000 km samen met het oliefilter. Controleer regelmatig het koelwater niveau en de dikte van de remblokken. Zorg dan het oliepeil niet te laag, maar zeker niet te hoog staat. En 1 maal per maand het oliepeil checken vinden wij echt noodzakelijk. Laat een luchtfilter nooit langer zitten dan door de fabrikant wordt aangegeven.

Welk merk remblok is het beste voor een Golf 8 GTE 245 pk?

Omdat een Golf 8 GTE toch vaak best wel sportief wordt gebruikt raden wij aan om de originele Volkswagen remblokjes te vervangen. De originele blokjes bevatten koper deeltjes en  kunnen niet erg goed tegen hoge temperaturen. De remkracht neemt dan af en dat wilt u niet. Kies daarom voor EBC Geel of Groen. Dit is gemakkelijk online te bestellen en kunt u als u een beetje handig bent zelf monteren. Of bij iedere garage laten doen als u dit liever zelf niet doet.

Op welk type benzine moet mijn gechiptunede Golf 8 GTE rijden?

De 1.4 TSi motor in uw Golf 8 GTi kan als u niet veel harder dan 140 rijdt in Nederland prima op euro 95 e10 benzine rijden. Rijdt u harder of heeft u een erg sportieve rijstijl dan raden wij 98 octaan benzine aan. De motor krijgt zo minder voorontsteking en krijgt duidelijk meer pk’s. Mocht u naar Duitsland gaan en een benzinepomp van het merk Aral tegen komen dan echt Aral 102 tanken. Dit is een van de beste brandstoffen die er is en uw motor vindt dit zeer plezierig. Het goedkoopste tankt u dit type benzine in de dorpjes en niet bij de benzinepompen langs de Autobaan.

Laat uw Golf tunen door een ervaren Volkswagen tuner

Als u besluit om uw Volkswagen Golf 8 GTE 1.4 eHybride te laten tunen, is het belangrijk om dit te laten doen bij een ervaren tuner met een goede reputatie. Zorg er ook voor dat u overleg pleegt met de dealer over de gevolgen voor de garantie en de mogelijke risico’s voordat u besluit om de auto te laten chippen.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK