Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Polo

Chiptuning » Volkswagen » Polo

Het chiptunen van uw Volkswagen Polo geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volkswagen. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Volkswagen Polo bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Volkswagen Polo Chiptuning

Chiptuning Volkswagen Polo

Chiptuning Volkswagen Polo is een methode om de prestaties van je auto te verbeteren. Het houdt in dat de software van de motor wordt aangepast, waardoor de motor meer vermogen en koppel levert. Het is een effectieve manier om de prestaties van jouw Volkswagen Polo te verbeteren zonder dat er technische aanpassingen aan de motor zelf nodig zijn.

Verschillende generaties Polo’s die allemaal gechipt kunnen worden

Er zijn verschillende modellen van de Volkswagen Polo in de loop van de jaren op de markt gekomen, waaronder de Polo AW, Polo 6C en Polo 6R. Elk model heeft zijn eigen specificaties en mogelijkheden voor chippen. Hoe nieuwer de Polo des te kleiner is vaak de cilinderinhoud van de motor. Gelukkig zijn ook de nieuwe motoren uitstekend te tunen.

Chiptuning voor de VW Polo AW, vanaf 2017 >

De Volkswagen Polo AW is het nieuwste model van de Polo (de 6e generatie). De auto is uitgerust met de moderne techniek en heeft de nieuwste 1.0 TSi 3 cilinder motor. Met chiptuning kan het vermogen van de standaard 95 PK 1.0 TSi motor worden verhoogd met wel 30%. Dit resulteert in een snellere acceleratie en  maakt inhalen veel gemakkelijker.

Chip tuning voor de Polo 6C, vanaf 2014 tot 2017

De Polo 6C is een model van de Polo dat werd geproduceerd tussen 2014 en 2017 (de 5e generatie). Via chiptuning kan het vermogen van de 1.2 TSi motor worden vergroot met maximaal 35%. Dit levert een merkbare verbetering op van de acceleratie en de topsnelheid. En dus meer rijplezier

Tuning voor de Polo 6R, vanaf 2009 tot 2014

De Polo 6R werd geproduceerd tussen 2009 en 2014 (de 4e generatie). Dankzij chippen kan het vermogen van de motor worden verhoogd met maximaal 35%. Dit resulteert in een verbetering van de prestaties en gemakkelijker invoegen op de snelweg. De 1.2 TDi motor was in dit model zeer populair.

Resultaat van chiptunen Polo

Tuning Volkswagen Polo resulteert in een aanzienlijke verbetering van de prestaties van de auto. De acceleratie en snelheid worden verhoogd en de auto reageert beter op het gaspedaal. Bovendien kan tunen leiden tot een lager brandstofverbruik en minder uitstoot.

Voordelen van Polo chippen:

1  Verbeterde prestaties van de auto.

2  Snellere acceleratie en hogere topsnelheid.

3  Beter rijgedrag en meer rijplezier.

4  Mogelijkheid tot brandstofbesparing.

5  Verbetering van de uitstoot.

Prijs chip VW Polo:

De prijs voor chiptuning van een VW Polo is afhankelijk van de beveiliging van de computer van de auto. Heb je een leaseauto of een nieuwe eigen auto dan kies je voor externe Box omdat zo de originele software in de computer van jouw Polo zelf niet aangepast wordt. Externe tuning is wel wat duurder dan OBD tuning omdat  je een Externe ECU + software koopt. Het voordeel van externe tuning is dat je dit simpel zelf kan verwijderen en je de tuning niet kwijt raakt tijdens een software update in de garage. Doe je de auto weg dan kan je de externe ECU weer doorverkopen. Bij OBD tuning in de computer zelf ben je je geld kwijt.

Nadelen van chiptuning Polo:

De motor kan sneller slijten bij Extreem gebruik.
Mogelijk hoger brandstofverbruik bij agressief rijgedrag.
Wat hogere kosten aan onderhoudt.

Chiptuning Leaseauto Polo:

Het chiptunen van een leaseauto is een delicate kwestie. Het is belangrijk om eerst de voorwaarden van het leasecontract te raadplegen en toestemming te krijgen van de leasemaatschappij voordat er wijzigingen aan de auto worden aangebracht.

Het is belangrijk om eerst de voorwaarden van het leasecontract te raadplegen en toestemming te krijgen van de leasemaatschappij voordat er wijzigingen aan de auto worden aangebracht.

Aanpassen DSG bak VW Polo:

De DSG-bak transmissie is een populaire automatische versnellingsbak met dubbelkoppeling van Volkswagen, waarvan de Polo ook gebruik maakt. Softwarematig is het mogelijk om de schakelmomenten van deze bak aan te passen. Bij leaseauto’s raden wij dit af.