Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 2.0 TDi 115 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 115 126 135 146
Koppel 300 320 340 370
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 115 PK
Koppel: 300 NM

Basic

11 PK 126 PK
20 NM 320 NM

Sport-S

20 PK 135 PK
40 NM 340 NM

Vip-R

31 PK 146 PK
70 NM 370 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 2.0 TDi 115 PK naar 146 PK

Chiptuning Volkswagen Golf 8 houdt in dat de software van de motor wordt aangepast om de prestaties mooier te maken. Dit leidt tot een aanzienlijke vermogenswinst, wat ook zeer interessant is voor leaserijders die graag wat meer pit willen hebben onder de motorkap. Op deze pagina gaan we dieper in op het chiptuning van de Volkswagen Golf 8 2.0 TDI met de 115 PK motor.

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning Volkswagen wordt de software van de motor aangepast om de prestaties van de auto te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het veranderen van de timing van de ontsteking, het aanpassen van de turbodruk of het veranderen van het brandstofverbruik. Hierdoor kan de motor meer vermogen leveren, sneller accelereren en een hogere topsnelheid bereiken.

Riante vermogenswinst

Bij de Volkswagen Golf 8 2.0 TDI met 115 PK kan chippen zorgen voor een aanzienlijke vermogenswinst. Afhankelijk van de specifieke aanpassingen kan het vermogen toenemen tot 150 PK. Dit kan zorgen voor een betere acceleratie, hogere topsnelheid en meer rijplezier.

Ideaal voor leaserijders

Tuning is ook erg interessant voor leaserijders die de auto voor hun werk gebruiken en veel kilometers maken. Met een gechipte auto kan er sneller worden ingehaald op de snelweg en is er meer power beschikbaar bij het optrekken. Dit kan het verbruik efficiënter maken en de sportieve prestaties flink verbeteren.

Tuning gaat prima met DSG bak

De Volkswagen Golf 8 2.0 TDI beschikt over een DSG (Direct Shift Gearbox) bak. Dit is een automatische versnellingsbak die snel schakelt en zorgt voor een soepele rijbeleving. Het tunen van de motor veranderd niet het schakelen van de DSG bak.

Voordelen van chiptuning

Aanzienlijke vermogenswinst
Snellere acceleratie en sneller de topsnelheid behalen
Meer rijplezier
Efficiënter brandstofverbruik

Nadelen van chiptuning

Meer slijtage van de motor
Garantie kan beperkt worden
Brandstofverbruik
Bij het chiptunen van de motor kan het brandstofverbruik ook toenemen. Dit komt doordat er meer vermogen uit de motor wordt gehaald, wat meer brandstof kost. Echter, door de toegenomen efficiëntie van de motor kan het brandstofverbruik ook afnemen. Het is dus belangrijk om te kijken naar de specifieke aanpassingen en het effect daarvan met jouw rijgedrag.

Onderhoud

Na het chippen van de motor is het belangrijk om regelmatiger onderhoud te plegen. Dit om ervoor te zorgen dat de motor goed blijft werken en eventuele problemen op tijd worden opgemerkt. Het is ook belangrijk om de juiste brandstof te gebruiken en regelmatig de olie plus het oliefilter te vervangen.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 TSi 110 PK