Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 TSi 90 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 90 105 115 125
Koppel 175 190 205 225
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 90 PK
Koppel: 175 NM

Basic

15 PK 105 PK
15 NM 190 NM

Sport-S

25 PK 115 PK
30 NM 205 NM

Vip-R

35 PK 125 PK
50 NM 225 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 TSi 90 PK naar 125 PK

Chiptuning Golf 8 1.0 TSi is een betaalbare manier om de PK’s plus de trekkracht van jouw Golf 8 te verbeteren. In dit geval gaat het om de tuning voor de Golf 8 1.0 TSi motor met 90 pk. Dit betreft een gedownsizede versie van de sterkere 1.0 TSi 110 PK, maar heeft nog steeds veel ruimte over omdat ook de 110 pk versie door ons uitstekend getuned kan worden tot 140.

De voordelen van chiptuning Golf 8 1.0 TSi 90 PK

Voordelen van chiptuning Volkswagen Golf 8  zijn onder meer een toename van het vermogen en koppel, waardoor de auto sneller en sportiever rijdt. Chippen kan ook leiden tot een verbeterd benzineverbruik, omdat de motor efficiënter werkt dankzij een hogere turbodruk. Bovendien rijdt jouw VW Golf 8 veel leuker als de motor wat extra vermogen heeft. Power betekent rijplezier.

Nadelen chiptuning Golf 8

Er zijn echter ook nadelen aan chippen van je Golf 8 90 PK TSi. Het kan leiden tot een kortere levensduur van de motor en andere mechanische onderdelen. Omdat het extra vermogen en koppel bij veel maximaal belasten kan leiden tot meer slijtage. In de praktijk valt dit erg mee, als je bij een 90 PK-motor die standaard ook al met 110 PK wordt geleverd de PK’s omhoog zet naar 125 PK dan geef je eigenlijk als je het vergelijkt met de 110 PK-versie er 15 pk bij.

Kan mijn motor het extra vermogen aan?

Of de motor het extra vermogen aankan, hangt af van meerdere factoren, zoals de kilometerstand van de motor en andere componenten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in goede staat verkeert voordat je overweegt om hem te laten tunen. Een goede tuning specialist kan jou adviseren over de hoeveelheid vermogen die veilig kan worden toegevoegd aan je motor.

Kan de vijftrapversnellingsbak de tuning aan?

Er zijn ook specifieke vragen over de vijftrapversnellingsbak en/of chiptuning problemen kan veroorzaken. Over het algemeen zal een goede tuning specialist de instellingen aanpassen om rekening te houden met de beperkingen van de transmissie en ervoor zorgen dat de tuning geen nadelige invloed heeft op de duurzaamheid van de transmissie.

Onderhoud van de 1.0 TSi 90 PK Motor

Wat betreft onderhoud en betrouwbaarheid, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de auto te laten controleren door een specialist die bekend is met de chiptuning van de Golf 8 1.0 TSi. Dit kan helpen problemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat deze erger worden. In termen van garantie, kan het zijn dat fabrikantengaranties op de motor vervallen als gevolg van de chip-tuning. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je de auto laat tunen.

Samenvatting over tuning Golf 8 1.0 TSi 90 PK

In het algemeen kan chippen een geweldige manier zijn om het vermogen en de prestaties van jouw Golf 8 te verbeteren, maar het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het geschikt is voor uw specifieke auto en om een goede chiptuning Volkswagen specialist te vinden die je kan adviseren over de beste aanpak voor jouw auto.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK