Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 110 122 131 140
Koppel 200 220 235 250
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 110 PK
Koppel: 200 NM

Basic

12 PK 122 PK
20 NM 220 NM

Sport-S

21 PK 131 PK
35 NM 235 NM

Vip-R

30 PK 140 PK
50 NM 250 NM

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Bekijk alle Volkswagen rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Gespecialiseerd in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de originele ECU
  • Leverancier voor officiële merkdealers
  • 3 jaar productgarantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK naar 140 PK

Op deze pagina vertellen wij alles over het chiptunen van de Golf 8 1.0 eTSI 110 PK motor.

Wat is chiptuning

Chiptuning Golf 8 1.0 eTSi 110 PK gaat op de veiligste manier tegenwoordig via het plaatsen van een geavanceerde externe ecu. Deze kleine computer verbetert de prestaties van de motor aanzienlijk. De 1.0 eTSi is een eco-motor die in vergelijking met de normale 1.0 motor extra zuinig is afgesteld. Door middel van chippen kan jouw motor veel sportiever presteren. Met als resultaat fijnere rijprestaties, zodat jij snel en gemakkelijk kan invoegen en inhalen.

Voordelen van chiptuning Golf 8 1.0 eTSi

Meer vermogen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 verhoogt de PK’s van jouw motor. Hierdoor accelereert je Golf 8 sneller en klimt hij beter in toeren om zo sneller de topsnelheid te behalen. Even vlot inhalen gaat met tuning veel gemakkelijker. Het is echt fijn om altijd wat reserve achter de hand te hebben.

Meer koppel (is trekkracht)

Door chip-tuning wordt er meer brandstof en tegelijk meer lucht in de motor ingebracht. Dit geeft een krachtigere verbranding waardoor de motor meer vermogen ontwikkeld. De auto voelt soepeler aan en pakt gelijk beter op vanuit laag toerental. Je zal ervaren dat de auto alles veel gemakkelijker kan. En daardoor een stuk aangenamer rijdt, zonder nerveus te worden.

Meer rijplezier

De verbeterde prestaties van de auto na chiptuning zorgen voor serieus meer rijplezier. Inhalen wordt een feestje en even als eerste weg bij het stoplicht zal veel leuker worden. Ook het invoegen op de snelweg kost minder tijd wat gelijk jouw veiligheid vergroot. En je hebt wat reserve voor als je echt meer pk’s nodig hebt.

Brandstofbesparing

Tuning kan ook zorgen voor verlaging van het brandstofverbruik, waardoor je auto nog zuiniger wordt. In vergelijking met de fabriekswaarden die de fabrikant opgeeft. Omdat de turbodruk hoger wordt krijg je een beter rendement per verbrandingsslag. Meer rendement betekent minder benzine nodig voor hetzelfde aantal pk’s. Gebruik je constant de extra pk’s dan doe je die besparing te niet. Maar meestal gebruik je juist het koppel en kan je dus gewoon besparen.

Nadelen van chiptuning Golf 8 eTSi

Garantieverlies:

Via Chiptuning in de computer kan de garantie op de motor komen te vervallen. Juist daarom laten steeds minder mensen hun auto via OBD-tuning in de computer zelf tunen. Wij tunen heel bewust de nieuwe auto’s allemaal Extern, zo kan je zelf de tuning binnen 4 minuten weer ongedaan maken en is je auto gelijk weer ongetuned. En na je garagebezoek plug je de tuning zo weer in.

Verlies van chiptuning

Er is een grote kans op het verliezen van de tuningsoftware als je jouw Golf 8 in de computer zelf laat chippen. Ventura werk daarom bewust extern, bij ons wordt de tuningdata beveiligd opgeslagen op een aparte harddisk. Perfect resultaat, de dealer kan jouw auto gewoon updaten en jij hoeft niet telkens terug naar de tuner omdat je tuningsoftware is verdwenen. Dat wil jij toch ook!?

Hogere onderhoudskosten

Een getunede motor kan meer onderhoud vereisen ten opzichte van een standaard motor. Dit kan leiden tot hogere onderhoudskosten. Ons advies is altijd om de olie om de 15000 km te vernieuwen incl. het oliefilter. Zo houdt u de olie smering veel beter in takt, olie is van levensbelang.

Kan mijn 1.0 eTSi motor goed getuned worden?

Ja, de 1.0 eTSi motor is zeer geschikt om te tunen. Het is echter belangrijk om de tuning door een ervaren VW-chiptuning specialist uit te laten voeren om eventuele miskleums te voorkomen. Wij tunen de 1.0 eTSi motor dagelijks en hebben zeer veel ervaring met deze mooie turbomotor.

Tuning gemakkelijk te monteren/demonteren

Chiptuning kan heel gemakkelijk worden geïnstalleerd. Dit kunt u zelf of u kunt het door een monteur laten doen. Met behulp van onze full colour montagehandleiding en een op maat gemaakte kabelboom die via de originele VAG-stekkers verbonden wordt met de automotor zelf.

Kan chiptuning bij de handgeschakelde 6 bak

Als de tuning goed is uitgevoerd, zou dit geen problemen moeten geven met de 6 Bak. Echter, als de tuning niet goed wordt afgesteld kan de koppeling plus drukgroep door slippen sneller slijten.

Chiptuning 7 traps DSG bak aanpassen

Soms vragen klanten ons omdat ze dit van andere mensen of wij hun dsg bak ook even kunnen tunen. Technisch kan dit alleen wees wel er van bewust dat als je de software van de dsg bak aanpast dat Volkswagen dit gelijk ziet. Wij tunen de motor niet voor niets, net zoals ABT-tuning zelf extern. Wij raden het dan ook af om de dsg bak te tunen, in de tuningsoftware verwerken wij slewrate limit en zo wordt de bak en de aandrijflijn op een slimme manier ontzien zonder dsg aanpassingen.

Wat voor onderhoud heeft je getunede motor nodig?

Een getunede motor heeft meestal niet heel speciaal onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk om de motor regelmatig te laten controleren en te onderhouden door een ervaren monteur om problemen te voorkomen. Even een keer vaker het oliefilter plus de olie laten vernieuwen raden wij echt aan.

Garantie op de motor

Chippen kan er voor zorgen dat de garantie op de auto vervalt. Daarom is het belangrijk om vooraf de voorwaarden van de garantie even te controleren. Meestal is extern tunen niet een probleem omdat de software in de computer zelf dan niet wordt aangepast.

Chiptuning Volkswagen polo 1.0 TSi 95 PKChiptuning Volkswagen Polo 1.0 TSi 110 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 eTSi 150 PKChiptuning Volkswagen Polo AW 1.0 TSi 95 PK