Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 110 122 131 140
Koppel 200 220 235 250
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 110 PK
Koppel: 200 NM

Basic

12 PK 122 PK
20 NM 220 NM

Sport-S

21 PK 131 PK
35 NM 235 NM

Vip-R

30 PK 140 PK
50 NM 250 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK naar 140 PK

Op deze pagina vertellen wij alles over het chiptunen van de Golf 8 1.0 eTSi 110 PK-motor. En de voordelen die dit voor jou heeft.

Wij kunnen jouw Golf 8 eTSi Wel chiptunen

Rijervaring Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK Zijkant

Hoe gaat tuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK

Chiptuning Golf 8 1.0 eTSi 110 PK gaat tegenwoordig op een nieuwe manier via het plaatsen van een geavanceerde externe ecu. Deze kleine intelligente computer verbetert de prestaties van jouw motor aanzienlijk. De 1.0 eTSi is een eco-motor die in vergelijking met de normale 1.0 TSi motor extra zuinig is afgesteld. Door middel van chippen kan jouw motor veel sportiever presteren. Met fijnere rijprestaties als resultaat, zodat jij snel en gemakkelijk kan invoegen en vlotter kan inhalen.

De Voordelen van chiptuning 1.0 eTSi 110 PK

Meer vermogen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 verhoogt de PK’s van jouw motor. Hierdoor trekt je Golf 8 sneller en klimt de motor gemakkelijker in toeren om zo sneller de topsnelheid te behalen. Even vlot inhalen gaat met tuning veel gemakkelijker. Het is echt fijn om altijd wat meer reserve pk’s achter de hand te hebben.

Meer koppel (is trekkracht)

Door chip-tuning wordt er meer brandstof in de cilinderkamers ingespoten en via de turbo wordt er ook meer lucht in de motor gebracht. Dit heeft als resultaat een verbranding die meer kracht heeft waardoor de motor meer vermogen en een hoger koppel ontwikkeld. De auto voelt soepeler aan en pakt gelijk beter op vanuit laag toerental. Je zal ervaren dat de auto alles veel gemakkelijker kan. En een stuk aangenamer rijdt, zonder nerveus te worden.

Meer rijplezier

De verbeterde prestaties van de auto na chiptuning zorgen voor veel meer rijplezier. Inhalen wordt een feestje en even als eerste weg bij het stoplicht zal veel beter gaan. Ook het invoegen op de snelweg kost minder tijd wat gelijk jouw eigen veiligheid vergroot. En je hebt wat reserve voor de momenten dat je echt even wat meer pk’s nodig hebt.

Brandstofbesparing

Tuning kan ook zorgen voor verlaging van het brandstofverbruik, waardoor je auto nog zuiniger wordt. In vergelijking met de fabriekswaarden die de fabrikant opgeeft. Omdat de turbodruk hoger wordt krijg je een beter rendement per verbrandingsslag. Meer rendement betekent minder benzine nodig voor hetzelfde aantal pk’s. Gebruik je constant de extra pk’s dan doe je die besparing teniet. Maar meestal gebruik je juist het koppel en kan je dus gewoon besparen.

Rijervaring Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PK Voorkant

Nadelen van chiptuning Golf 8 eTSi

Garantieverlies

Via Chiptuning Volkswagen in de computer kan de garantie op de motor komen te vervallen. Juist daarom laten steeds minder mensen hun auto via OBD-tuning in de computer zelf tunen. Wij tunen heel bewust de nieuwe auto’s allemaal Extern, zo kan je zelf de tuning binnen 4 minuten weer ongedaan maken en is je auto gelijk weer ongetuned. En na je garagebezoek plug je de tuning zo weer in.

Verlies van chiptuning

Er is een grote kans op het verliezen van de tuningsoftware als je jouw Golf 8 in de computer zelf laat chippen. Ventura werk daarom bewust extern, bij ons wordt de tuningdata beveiligd opgeslagen op een aparte harddisk. Perfect resultaat, de dealer kan jouw auto gewoon updaten en jij hoeft niet telkens terug naar de tuner omdat je tuningsoftware is verdwenen. Dat wil jij toch ook!?

Hogere onderhoudskosten

Een getunede motor kan meer onderhoud vereisen ten opzichte van een standaard motor. Dit kan leiden tot hogere onderhoudskosten. Ons advies is altijd om de olie om de 15000 km te vernieuwen incl. het oliefilter. Zo houdt u de olie smering veel beter in takt, olie is van levensbelang.

Kan mijn 1.0 eTSi motor goed getuned worden?

Ja, de 1.0 eTSi motor is zeer geschikt om te tunen. Het is echter belangrijk om de tuning door een ervaren VW-chiptuning specialist uit te laten voeren om een eventuele miskleun te voorkomen. Wij tunen de 1.0 eTSi motor dagelijks en hebben zeer veel ervaring met deze mooie turbomotor.

Tuning gemakkelijk te monteren / demonteren

Chiptuning kan heel gemakkelijk worden geïnstalleerd. Dit kunt u zelf of u kunt het door een monteur laten doen. Met behulp van onze full colour montagehandleiding en een op maat gemaakte kabelboom die via de originele VAG-stekkers verbonden wordt met de automotor zelf.

Chiptuning bij de handgeschakelde 6 bak

Als de tuning goed is uitgevoerd, zou dit geen problemen moeten geven met de 6 Bak. Echter, als de tuning niet goed wordt afgesteld kan de koppeling plus drukgroep door slippen sneller slijten.

Chiptuning 7 traps DSG bak aanpassen

Soms vragen klanten ons omdat ze dit van andere mensen of wij hun dsg bak ook even kunnen tunen. Technisch kan dit alleen wees wel er van bewust dat als je de software van de dsg bak aanpast dat Volkswagen dit gelijk ziet. Wij tunen de motor niet voor niets, net zoals ABT-tuning zelf extern. Wij raden het dan ook af om de dsg bak te tunen, in de tuningsoftware verwerken wij slewrate limit en zo wordt de bak en de aandrijflijn op een slimme manier ontzien zonder dsg aanpassingen.

Wat voor onderhoud heeft je getunede motor nodig?

Een getunede motor heeft meestal niet heel speciaal onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk om de motor regelmatig te laten controleren en te onderhouden door een ervaren monteur om problemen te voorkomen. Even een keer vaker het oliefilter plus de olie laten vernieuwen raden wij echt aan.

Garantie op de motor

Chippen kan er voor zorgen dat de garantie op de auto vervalt. Daarom is het belangrijk om vooraf de voorwaarden van de garantie even te controleren. Meestal is extern tunen niet een probleem omdat de software in de computer zelf dan niet wordt aangepast.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK