Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 7 1.6 TDi CR 90 PK 2012 -> 2020

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 90 102 111 122
Koppel 210 230 250 270
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 90 PK
Koppel: 210 NM

Basic

12 PK 102 PK
20 NM 230 NM

Sport-S

21 PK 111 PK
40 NM 250 NM

Vip-R

32 PK 122 PK
60 NM 270 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 7. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 7

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 7 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 7 1.6 TDi CR 90 PK naar 122 PK

Chiptuning Golf 7 1.6 TDI 90 PK 230 NM > Resultaat 115 PK en 290 NM

De nieuwe Golf 7 krijgt de mooie 1.6 TDI bluemotion commonrail diesel motor die al in de nieuwe Golf 7 was geintroduceerd met 105 PK en een aantal verbeteringen, maar dan nu met 90 PK .Volkswagen kan de concurrentie aan met de Ford Focus 1.6 TDCi Econetic en de Renault Megane 1.5 dci, merken die qua ontwikkeling ook zeker niet stil zitten. De Golf 7 1.6 TDi Bluemotion heeft een beduidend lager brandstofverbruik !, dit komt door verbeteringen van de Bluemotion techniek maar de Golf 7 1.6 TDi Bluemotion is ook door het gebruik van meer aluminium en kunststof een stuk lichter geworden,en dat dat scheelt blijkt uit de sterk verbeterde verbruikcijfers, dit i.c.m. de verbeterde erodynamica en een kleine verlaging van het onderstel leverd ze mooie waarden op.

Eigenschappen van de nieuwe 1.6 TDI Bluemotion motor met 90 PK in de Golf 7

De Volkswagen Golf 7 1.6 TDI bluemotion motor is nog soepeler dan de vorige generatie 1.6 TDi motoren. Tevens is het brandstofverbruik verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI Bluemotion in de Golf 7 standaard nog steeds gekoppelt is aan een 5 bak. Dit had echt beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit ook de nieuwe 1.6 TDI Bluemotion commonrail motor van de Golf 7 gauw buiten zijn af fabriek koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Golf 7 1.6 TDI Bluemotion motor en deze motor is zeer goed te combineren met chiptuning.Waarschijnlijk komt Volkswagen zelfs binnen niet al te lange tijd met de nieuwe 8 steps DSG , i.o.v. Hyundai.

Chiptuning Volkswagen Golf 7 Bluemotion 1.6 TDI biedt u de mogenlijkheid om echt uw brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Golf 7 1.6 TDI Bluemotion motor met 90 PK op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van Golf 7 rijders of ook deze motor nou nog zuiniger gemaakt kan worden? Ja, door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen. Doordat uw Golf 7 1.6 TDI Bluemotion motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental hoeft de motor dus minder toeren te maken. Dit verhoogt het rendement. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over om even soepel en snel in te kunnen halen of tijdens het vlot invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden. Mocht u liever sportief willen rijden dan is dit uiteraard met het extra verkregen vermogen ook zeker mogelijk wanneer u dat wenst. De sportiviteit mag immers in zo’n mooie 1.6 TDI Golf 7 motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Volkswagen Golf 7 1.6 TDI Bluemotion 90 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten door middel van 8 originele Volkswagen stekkers onder de kap van uw Golf 7 1.6 TDI Bluemotion . Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Golf 7 1.6 TDI Bluemotion blijft origineel. Dat vindt uw Volkswagen dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw,
2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of uw garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen ook zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Volkswagen Golf 7 1.6 TDI Bluemotion is in maximaal 2 minuten gebeurd. Dit maakt de chiptuning van Ventura Tuning ook ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Golf 7 1.6 TDI 90 PK Bluemotion

Standaard mag van Pon, de importeur van de Volkswagen Golf 7 1.6 TDI Bluemotion , niet getuned worden tenzij het via ABT gebeurd. Die levert voor de Volkswagen Golf 7 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan officiële Volkswagen dealers. Wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module. Wilt u meer dan hebben wij de mogelijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in. Montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product
gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 8 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Golf 7 1.6 TDI 90 PK Bluemotion

Wij hebben inmiddels al twee van deze nieuwe 1.6 TDi motoren in Duitsland mogen testen, uiteraard is dit een Privilege waar wij zeer zuinig op zijn.

Chiptuning Golf 7 1.6 TDI 90 PK > Resultaat 115 PK en 290 NM <

Chiptuning Golf 7 GTE 204 PKChiptuning Nieuwe Volkswagen Golf 7 1.0 TSI 110 PKChiptuning Golf 7 GTE 204 PKChiptuning Volkswagen Golf 7 1.2 TSI 105 PK