Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
8
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
295
25

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
1

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
6
1

BMW 5 serie (F10 - F11) 535D 313 PK2010 -> 2017

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 313 342 356 370
Koppel 630 676 697 720
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 313 PK
Koppel: 630 NM

Basic

342 PK 29 PK
676 NM 46 NM

Sport-S

356 PK 43 PK
697 NM 67 NM

Vip-R

370 PK 57 PK
720 NM 90 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2019-04-23
2019-02-04

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (F10 - F11) 535D 313 PK naar 370 PK

Chiptuning BMW 535D F10-F11313 PK

Let Op: Uit recent ondezoek is gebleken dat dankzij een slim stukje ” Stealth technologie” in onze externe Ventura Mini ECU BMW Duitsland tijdens een onderhoudsbeurt niet aan de software kan zien dat uw BMW met een Ventura Min ECU uitgerust is. Als u voor OBD Chiptuning kiest is er 100 % kans op verlies van uw BMW garantie tijdens een onderhoudsbeurt!!!

BMW kan die vorm van chiptuning namelijk wel zien en beindigd dan gelijk uw fabrieksgarantie, voor meer informatie hier over kunt u contact opnemen met ons.

Informatie omtrent chiptuning BMW 535D F10-F11

Chiptuning BMW 535D 313 PK 630 NM F10 – F11 (GETUNED > 355 PK – 730 NM )

Informatie omtrent chiptuning BMW 535D F10 – F11 313 PK 630 NM .

Ventura Tuning is als eerste geslaagd om deze prachtige 3.0 liter BMW twinscroll motor echt perfect te voor klanten en BMW dealers te tunen.

Chiptuning BMW 535D F10 – F11 3.0 D 313 PK 630 NM

BMW 535D 313 PK 630 NM

De nieuwe BMW 535D (F10 sedan , F1 touring) met 313 PKen 630 NM is voorzien van de nieuwste generatie BMW 3.0 D twinscroll commonrai lmotor, deze heeft ten opzichte van de 530D ook een 3 liter motor maar dan met 1 turbo standaard af fabriek al nog meer vermogen gekregen. Dankzij twinscroll turbo besturing (AGVR) startstop en de meest moderne regel en inspuittechniek worden deze op zich al zeer nette waarden gehaald. De nieuwe BMW 535D 3.0 313 PK motor is net een stapje meer dan de 3.0 D met 258 PK die BMW sinds kort voor de nieuwe 5 serie beschikbaar heeft.wat is er nu mooier dan zo,n Top diesel omhoog tunen naar 355 PK en 730 NM, waarden die de BMW 535 D 6 in lijn motor echt afscheidt doen nemen van de concurentie.

4e generatie commonrail voor de nieuwe BMW 535D F10 -F11 3.0 313 PK en 630 NM

De nieuwe BMW 535 D 3.0 313 PK beschikt over de laatste versie commonrail inspuiting met Piezo 7 injectoren voor zeer precieze meervoudige inspuitingen en een elektronisch geregelde variabele turbo die zorgt dat deze BMW 535 D 3.0 motor al geweldig van onderuit trekt. Dit geheel wordt bestuurd door een nieuw motormanagement (ECU) die door Ventura Tuning al wel uitstekend is te tunen, de meeste tuning firma’s kunnen deze moderne BMW motor nog niet tunen. Dankzij de commonrail techniek en de extreem goede isolatie van BMW is tijdens het rijden de motor eigenlijk praktisch onhoorbaar,bij even flink gas geven trekt de motor er voor een 3.0 liter al flink aan met echt het specifieke BMW geluid.

BMW 535D 3.0 313 PK en 630 NM met 8 traps Automaat

Om zo veel mogelijk brandstof te besparen heeft BMW de versnellingen van de BMW 535 D 313 PK handgeschakelde versie bewust lang gemaakt toch sluiten de verzetten keurig op elkaar aan. Kiest u echt voor comfort dan biedt BMW de 535 D 313 PK met 8 traps automaat aan, dit stukje BMW techniek werkt werkelijk verbluffend, ons advies kies altijd de 8 traps automaat meer comfort is nauwelijks denkbaar en u ontziet uw motor aangezien de bak volautomatisch altijd het juiste verzet bij het beschikbare koppel kiest.

Onderstel BMW 535D F10 – F11 313 PK

Het basis onderstel is sportief afgesteld maar de achterzijde voelt vrij zacht aan, wilt u meer sportiviteit dan zult u echt voor het M-pakket

moeten kiezen of het meest luxe dynamic drive maar aan dit laatste hangt een flink extra prijskaartje. BMW weet de rust in de rechte lijn koers op hoge snelheid zeer goed te bewaren en evenaart hiermee eigenlijk de rechte lijn stabiliteit van een voorwiel aangedreven auto, zeer knap werk.

Motor/Transmissie chiptuning BMW 535D 313 PK

Cilinderinhoud: 2978 cc
Boring x slag: 81 * 95,5
Maximaal vermogen: 313 PK bij 4250 Tpm
Turbo/Intercooler: Ja / Ja
Inhoud Brandstoftank: 70 liter
Aandrijving: Achterwiell (Xdrive heeft 4 wiel)

Verbruik/Prestaties chiptuning BMW 535D 3.0 D 313 PK 630 NM

Buitenrit: 5,3 liter op 100 KM (fabrieksopgave BMW) 1 : 19
Acceleratie 0 – 100 km/h: 5,5 sec

Overheid stimulering voor zuinige auto’s, Chiptuning BMW 535D 3.0 258 PK heeft een B label.

De nieuwe BMW 535 3.0 D 313 PK is dankzij de meest moderne techniek zo zuinig dat deze BMW 5 serie door de Nederlandse overheid een B label krijgt, wat inhoud 25 % bijtelling. Dit maakt deze toch al prachtige BMW 535 D 313 PK zakelijk iets minder interessant dan de 530 D. Met een actieradius van 1130 KM gemiddeld op 1 tank is dit voor zakelijke BMW rijders echt ideaal. BMW macht viel spab am fahren.

Chiptuning BMW 535D 313 PK 630 NM en betrouwbaarheid

Het meest zuinige BMW 6 cilinder model is de 535 D 3.0 313 PK. Hij stond vorig jaar nog op de autosallon van Genève , maar beleeft in Nederland de echte introductie eind 2010. Met zijn 313 pk sterke 3.0 D twinscroll turbo diesel motor en een verbruik van 5,3 l/100 km gemiddeld en een CO2-uitstoot van 139 g/km neer te zetten. Dat is nog eens 20 gram CO2 per kilometer minder dan het vorige model BMW 535 D, dit komt mede door het toegenomen gebruik van lichtere materialen. Theoretisch moet deze BMW 535 D met zijn 70 liter tank dan ook een actieradius van 1.142 km kunnen behalen. Uit de verkoopcijfers blijkt de nieuwe BMW 5 serie het onder de zakelijke rijders het erg goed te doen.Qua betrouwbaarheid mag tuning voor de 3.0 D geen probleem zijn,BMW bouwt wereldwijd de beste dieselmotoren, en dezelfde motor is al geruime tijd met met twinscroll turbo leverbaar in de 535 D met 300 PK en 600 NM.(maar dat is ook gewoon een 3.0 D motor en geen 3.5 D zoals BMW u met het 3.5 logo doet geloven.

Chiptuning BMW 535D 313 PK 630 NM

De nieuwe BMW 535 D 313 PK met 8 steps automaat bak kan prima getuned worden, de auto is origineel al erg soepel maar heeft na tuning gewoon een stuk meer over. Toch adviseren wij klanten neem de 8 steps automaat,deze automaat biedt zoveel rijcomfort daar krijgt u echt geen spijt van, ook de automaat versie gaat uitstekend samen met onze Ventura Tuning voor uw BMW 535 D 313 PK.

Chiptuning BMW 535D F10 – F11 3.0 D 313 PK Lease Auto

Deze auto is nu verkrijgbaar mede als lease auto. Speciaal voor de lease rijders heeft Ventura Tuning een overeenkomst gesloten met een verzekeringsmaatschappij zodat ook bij een lease contract de chiptuning BMW 535D verzekerd kan worden.

alle informatie is ter indicatie op deze pagina, aan onze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 313 342 356 370
Koppel 630 676 697 720
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 313PK
Koppel: 630NM

Basic

342 PK 29 PK
676 NM 46 NM

Sport-S

356 PK 43 PK
697 NM 67 NM

Vip-R

370 PK 57 PK
720 NM 90 NM