Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 272 PK PHEV (Mk3) 2024 ->

Bekijk alle Mk3 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 272 297 309 320
Koppel 400 433 449 465
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 272 PK
Koppel: 400 NM

Basic

25 PK 297 PK
33 NM 433 NM

Sport-S

37 PK 309 PK
49 NM 449 NM

Vip-R

48 PK 320 PK
65 NM 465 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Tiguan. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Tiguan

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Tiguan rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 272 PK PHEV chiptuning (Mk3) naar 320 PK

Volkswagen Tiguan 1.5 eHybride 272 pk PHEV chiptuning laat uw Tiguan B9  nog een stuk sportiever rijden. Uw benzinemotor wordt door tuning voorzien van meer power waardoor uw Tiguan een stuk sneller wordt. Waarschijnlijk had u liever de 2.0 TSi motor gehad. Maar voor de meeste Tiguan rijders valt dat model buiten hun budget gezien de veel hogere bijtelling. Met chiptuning rijdt uw 1.5 TSi eHybride nog een stuk fijner.

Voordelen chiptuning voor de eHybrid 272 PK motor

Volkswagen Tiguan eHybrid chiptuning zorgt voor een hoger vermogen  van uw TSi motor. Vlotter accelereren en een hoger koppel, waardoor de sportiviteit enorm toeneemt en uw VW Tiguan nog beter rijdt. Uiteraard kunt u ook nog steeds aangenaam rustig rijden. Het inparkeren of rijden op een parkeerplaats blijft nog steeds even comfortabel. Wel krijgt u veel meer het sportieve gevoel wat origineel echt nog wel een beetje mist.

Zijn er Nadelen aan de motor chiptunen

Het chiptunen van uw motor zou de levensduur van uw motor kunnen verkorten. Dit gebeurt gelukkig vrijwel nooit. Het gebeurt wel als u alle dagen de Top prestaties van uw TSi motor voluit gebruikt. Of het onderhoud van de motor niet op tijd of onjuist laat uitvoeren. Te laag oliepeil is voor de moderne TSi motoren zeer schadelijk. In de praktijk l omdat de meeste Tiguan rijders het extra vermogen maar 3% van hun autorit gebruiken. Je rijdt immers niet de hele tijd vol gas.

Snellere nul naar 100 km/h tijd

De verbetering van de acceleratie van 0 naar 100 km/h is sterk afhankelijk van het gekozen vermogen/koppelwinst programma. Een verbetering van 1,1 tot 1,2 seconde is prima mogelijk bij deze motor. Op een hoger octaan benzine zal uw VW Tiguan eHybride 272 PK meer vermogen leveren dan op 95 E10 benzine waar 10% bio-ethanol aan is toegevoegd. Bio-ethanol geeft 11% minder energie t.o.v.  de veel krachtigere 98+ benzine.

Kan ik zuiniger rijden met een  getunede motor?

Het is prima mogelijk om na het chippen van uw Tiguan eHybrid 272 PK  zuiniger te kunnen rijden. Uw motor heeft dankzij chiptuning meer koppel wat vroeger beschikbaar komt. Zo hoeft u uw motor niet zo hoog door te trekken in toeren. Vanzelfsprekend is uw rijgedrag zeer bepalend op het werkelijke brandstof verbruik. Hoe sportiever u rijdt des te meer benzine verbruikt u. Het verbruik is rechtstreek verbonden aan het afgeven vermogen.

Onderhoud voor een auto met een getunede motor

Een getunede auto vergt net even iets meer onderhoud dan een niet originele auto. Het zijn kleine verschillen die er voor zorgen dat uw auto betrouwbaar blijft. Zo dat u er veel plezier van kunt beleven.

Ons advies aangepast onderhoud

Wij adviseren u om de onderhoudsintervallen van uw Volkswagen Tiguan 1.5 eTSI Hybrid 272 PK aan te passen als u uw motor laat chippen. Wij raden aan om iedere 15.000 km de olie plus het filter te vervangen. Merken als Kia doen dit standaard al om de 15.000 km omdat dit veel beter is voor uw automotor.

Verlies chiptuning tijdens onderhoud

Het hangt af van de manier waarop de tuning is uitgevoerd. Bij de externe manier die wij bij Ventura tuning gebruiken loopt u geen risico om de tuning te verliezen tijdens een garagebezoek. Uw Volkswagen dealer kan gewoon uw Tiguan netjes blijven updaten volgens de richtlijnen van de fabriek.

Mag chiptunen van Volkswagen?

Het is niet altijd toegestaan om een Tiguan te chiptunen volgens de regels van de fabrikant. Bij Volkswagen maken ze er een spelletje van. Het mag als het via ABT tuning gebeurd, prijs 1.995 euro. Het mag niet als een andere tuner het doet. Dit laat duidelijk zien dat het om geld draait en niet of de motoren van Volkswagen wat extra vermogen kunnen leveren.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK