Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Tiguan 1.4 TSi eHybrid 245 PK 2016 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 245 268 278 290
Koppel 400 440 458 475
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 245 PK
Koppel: 400 NM

Basic

23 PK 268 PK
40 NM 440 NM

Sport-S

33 PK 278 PK
58 NM 458 NM

Vip-R

45 PK 290 PK
75 NM 475 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Tiguan. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Tiguan

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Tiguan rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Tiguan 1.4 TSi eHybrid 245 PK naar 290 PK

Kan Mijn Volkswagen Tiguan 1.4 TSi ehybride 245 PK GTE gechipt worden ?

Ja dit kunnen wij Uitstekend!

Chiptuning Volkswagenn Tiguan 1.4 TSi eHybride 245 PK GTE is een veel gevraagde tuning om meer PK’s uit jouw VW hybride motor te halen. Volkswagen heeft in de Tiguan een sterkere 1.4 eHybride-motor geplaatst die standaard al 245 pk levert. Maar hoe werkt chiptuning precies voor deze hybride-motor en wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen?

Zwaardere motor voor de Tiguan 1.4 TSi e Hybride 245 PK

De aandrijving van de VW Tiguan is een 1.4 eHybride motor met 245 PK gecombineerd. Waarbij de elektromotor en een benzinemotor nauw samenwerken. De elektromotor kan zelfstandig rijden tot 130 km/u en daarboven komt de benzinemotor in actie wanneer er meer vermogen nodig is. De motor is gekoppeld aan een DSG automaatbak die soepel schakelt en zorgt voor een sportieve rijervaring. Tiguan eHybride chiptuning neemt de Power enorm toe. Onze Tiguan stage 1 chip is zeer populair door de zeer goede prestaties.

Prestaties Tiguan 1.4 eHybride 245 PK chiptuning

Met VW Tiguan GTE chiptuning kan het vermogen van de benzine motor enorm worden verhoogd. Dit gebeurd via onze Ventura chip te plaatsen. Dit leidt tot meer vermogen en meer trekkracht. Waardoor de sprint van nul naar honderd en de topsnelheid van de auto veel beter wordt. Voor de Volkswagen Tiguan Hybride kan met Volkswagen chiptuning het vermogen verhoogd worden tot 300 pk. Het gebruik van goede 98+ benzine of Aral 102 benzine  zorgt voor de beste prestaties.

Zijn er risico’s aan chippen?

Het is echter belangrijk om te weten dat Tiguan 1.4 TSi eHybride chiptuning niet risicoloos is. Door de aanpassingen in het vermogen wordt de motor zwaarder belast. Hierdoor kan de motor zonder het juiste onderhoud sneller slijten. Tevens wordt de automaat-bak en de aandrijflijn van de auto zwaarder belast. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare en gespecialiseerde tuner te kiezen die de aanpassingen netjes voor jou doet.

Kans op garantiebeperking door chippen

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat chippen kan leiden tot verlies van garantie op de auto. Als er iets mis gaat met de motor of andere onderdelen en de dealer ontdekt dat er een chip is geplaatst kan de garantie komen te vervallen. Het is daarom belangrijk om te overleggen met de tuner voordat je Tiguan eHybride laat chippen.

De voordelen van tuning

Als de tuning Tiguan 1.4 ehybride GTE 245 PK goed wordt uitgevoerd, zorgt het voor een enorme verbetering. De prestaties van de Volkswagen Tiguan 1.4 eHybride motor na tuning zijn erg leuk. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kan worden verbeterd van 6,9 seconden naar ongeveer 5,4 seconden, wat indrukwekkend is en erg leuk om andere snelweg gebruikers soms te plagen.

Laat uw Tiguan tunen door een ervaren Volkswagen tuner

Als u besluit om uw Volkswagen Tiguan 1.4 eHybride 245 PK te laten chiptunen, is het belangrijk om dit te laten doen bij een ervaren tuner met een goede reputatie. Zorg er ook voor dat u overleg pleegt met de dealer over de gevolgen voor de garantie en de mogelijke risico’s voordat u besluit om de auto te laten chippen.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK