Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
14
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
4

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
9
1

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
8
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Volkswagen Passat (B8) 2.0 TDi 150 PK2014 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 340 382 402 420
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 340 NM

Basic

171 PK 21 PK
382 NM 42 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
402 NM 62 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
420 NM 80 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw Volkswagen dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - Volkswagen Passat

2020-05-15
2020-03-20

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning Volkswagen Passat (B8) 2.0 TDi 150 PK naar 190 PK

Chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDI 150 PK 340 NM > Resultaat 190 PK en 410 NM

 

De geheel nieuwe Volkswagen Passat krijgt de mooie 2.0 TDi 150 PK TDi commonrail motor nu ook met 340 NM koppel.Deze nieuwe motor heeft een alluminium vloeistofgekoelde intercooler voor in het inlaatspruitstuk.Dit zorgt er voor dat de lange einden buizen die de gecomprimeerde lucht van de turbo vervoeren verleden tijd zijn. Het resultaat een veel beter reagerende motor die ook nog eens een 10% zuiniger is t.o.v. van de vorige 2.0 TDi motor maar die ging ook al weer een flinke poos mee. Met chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDi 150 PK rijdt uw auto nog een stuk fijner, kom en test onze tuning zelf. Resultaat 190 PK en 410 NM

Eigenschappen van de nieuwe 2.0 TDi motor met 150 PK in de nieuwe Passat.

De motor pakt veel soepeler op en heeft de trekkracht over een groter toerental beschikbaar. Er is t.o.v. de vorige 2.0 TDi motor in de Passat duidelijk minder piek wat deze motor een fijn karakter geeft. Wel merk je erg duidelijk hoeveel het elektronisch gaspedaal is gefiltert dat doet afbreuk aan de sportiviteit van deze fraaie auto, Ventura Tuning kan dit naast de tuning netjes voor u oplossen d.m.v. een gaspedaal respons aanpassing.

Chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDI 150 PK biedt u de mogenlijkheid om echt uw brandstofverbruik met 9 % te doen dalen.

Door bij laag toerental uw motor al een hogere brandstofdruk beschikbaar te stellen dit i.c.m. een vroeger inkomen van uw turbolader genereerd al bij een lager toerental meer beschikbaar koppel. Als u dan uw schakelpatroon aanpast zodat u de hogere toerentallen vermeidt dan kunt u serieus brandstof besparen. Gaat u veelvuldig de extra beschikbare paardenkrachten aanwenden dan zult u deze besparing weer te niet doen. Ventura chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDi 150 PK biedt u dus de mogelijkheid om zuiniger te rijden maar het werkelijke rendement bepaald u zelf met uw rechter voet.

 

Montage Chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDI 150 PK 340 NM

De montage van onze geavanceerde externe ecu op uw Passat is zeer simpel. Wij besteden hier altijd zeer veel aandacht aan omdat vele Passat klanten van ons leaserijders zijn en die willen geen moppers als zij de werkplaats bezoeken maar wel graag dagelijks extra rijplezier. Onze Ventura tuning wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Volkswagen stekkers en de installatietijd bedraagt Max 4 minuten. De eerste keer doen wij de montage van de chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDi 150 PK op uw auto zodat u ziet hoe het gaat en dan kunt u het daarna ook zelf.

 

Lease auto i.c.m Ventura Chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDi 150 PK

Omdat zeer veel van onze klanten hun Passat leasen hebben wij bij de ontwikkeling zeer veel aandacht besteed zodat de tuning gemakkelijk te installeren is en net zo snel weer te demonteren zoder dat dit afbreuk mag doen aan de qualiteit van onze tuning. Dankzij onze contacten bij Volkswagen beschikken wij over de originele stekkers van dit merk wat dus een perfecte montage garandeerd.Zo is chiptuning Volkswagen Passat 2.0 TDi 150 PK voor alle Passat berijders beschikbaar, wat ons wel zo prettig lijkt.

Garantie Chiptuning Passat 2.0 TDI 150 PK.

Officieel mag uw Passat van de Nederlandse importeur niet getuned worden, maar als er een peperdure ABT set op geplaatst word

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 340 382 402 420
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150PK
Koppel: 340NM

Basic

171 PK 21 PK
382 NM 42 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
402 NM 62 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
420 NM 80 NM