Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
295
25

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
1

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
6
1

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten.

Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
5
0

Volkswagen Passat (B8) 1.5 TSi 150 PK2014 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 250 281 296 310
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 250 NM

Basic

171 PK 21 PK
281 NM 31 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
296 NM 46 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
310 NM 60 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw Volkswagen dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - Volkswagen Passat

2020-05-15
2020-03-20

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning Volkswagen Passat (B8) 1.5 TSi 150 PK naar 190 PK

Chiptuning Passat B8 1.5 TSi motor met 150 PK, technische details.

De Passat B8 wordt nu in navolging van de Golf 7 ook uitgerust met de 1.5 TSi motor met 150 PK. Deze prachtige nieuwe 1.5 liter TSi motor is uitgerust met de nieuwste motortechnieken. Een variabele turbo, stalen zuigers en directe benzine inspuiting.

Resultaat Chiptuning Volkswagen Passat 1.5 TSi 150 PK B8

De nieuwe Volkswagen Passat 1.5 TSi motor met 150 PK is echt een juweeltje wat techniek betreft. Gelukkig heeft Volkswagen zoals zij altijd doen erg veel reserve in de motor overgelaten zodat wij deze motor naar 185 PK kunnen tunen op gewone Ron 95 benzine, en Op Ron 98 zelfs naar 195 PK. Door de nieuwe turbo die voor het eerst bij een gewone personen auto wordt toegepast krijg je zo echt een zeer sportieve motor die eigenlijk onder alle rijomstandigheden meer dan voldoende power levert. Dankzij de allernieuwste techniek wat tuning betreft is de complete loop en verbranding echt zo optimaal mogelijk onder alle rijomstandigheden. Met chiptuning Volkswagen Passat 1.5 TSi 150 PK .

Leaseauto i.c.m. chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK

De Passat is zeer gewild door de perfecte rijeigenschappen. Nu na de facelift en met de compleet nieuwe 1.5 TSi motor met 150 PK zal dit zeker zo blijven. Als u de Passat 1.5 TSi 150 PK leased zit u waarschijnlijk veel bij de weg. Extra power is dan veelal zeer welkom dat aamkt het rijden gemakkelijker en natuurlijk veel leuker. Met onze geavanceerde Externe ecu tuning kunnen wij het motor vermogen van uw Passat 1.5 TSi 150 PK perfect veilig verhogen zonder dat andere mensen door hoeven te hebben dat u dagelijks wat extra heeft. Binnen 4 minuten is onze chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK in uw Passat te plaatsen en simpel en snel net zo gemakkelijk weer te verwijderen.

Montage Chiptuning Volkswagen Passat 1.5 TSi 150 PK

Als fabrikant beschikken wij bij Ventura Tuning over alle originele stekkers van Volkswagen. Tijdens het ontwikkelen van chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK zorgen wij er voor dat de kabelboom die aan onze computer zit perfect op maat is voor uw Passat 1.5 TSi motor. Zo is bij de Passat 1.5 TSi 150 PK motor onze geavanceerde chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK simpel en snel te monteren, en net zo snel weer te verwijderen. U hoeft dus nooit te solderen en u kunt onze Luxe tuning ook echt niet vergelijken met een powerbox, onze professione tuning werkt maken beter.

DSG bak i.c.m. chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK

De Passat maakt ook weer gebruik van de fijne 7 traps dsg bak welke onder vele Volkswagen Golf rijders echt zeer gelieft is. Juist door de nieuwe variabele turbo die de nieuwe Passat 1.5 TSi 150 PK gebruikt past deze mooie motor nog beter bij de DSG transmissie want er is meer koppel al reeds bij een lager toerental beschikbaar t.o.v. de oude 1.4 TSi motor. Na optimalistaie van het motorvermogen met onze chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK krijgt u een nog mooier geheel.

Fabrieksgarantie i.c.m Chiptuning Volkswagen Passat 1.5 TSi 150 PK

Als uw Volkswagen dealer bemerkt dat u uw auto hebt laten tunen dan is er een reeele kans dat hij uw fabrieksgarantie beperkt. Onze geavanceerde externe tuning kan binnen 4 minuten weer van uw Passat 1.5 TSi 150 PK worden verwijderd. Zo hoeft u geen problemen met uw fabrieksgarantie te krijgen.Zo kunt u dagelijks genieten van Chiptuning Passat 1.5 TSi 150 PK zonder dat anderen dit hoeven weten.

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 250 281 296 310
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150PK
Koppel: 250NM

Basic

171 PK 21 PK
281 NM 31 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
296 NM 46 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
310 NM 60 NM