Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Demonteer/verwijder de geavanceerde Externe ECU altijd even voordat u naar uw garage gaat . Ons advies is om dit te doen  14 dagen voordat u naar de garage gaat. Op maandag ochtend de set moeten verwijderen vlak voordat u naar uw garage gaat geeft vaak onnodig stress. Gebruik onze Montage = demontage handleiding zodat u precies weet wat u in welke volgorde moet doen. Na uw garagebezoek kunt u net zo eenvoudig de geavanceerde Externe ECU weer terugplaatsen in uw auto. De meeste klanten noemen dit klusje a peace of cake.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Tuning aan of uitschakelen.

De meeste modellen van onze geavanceerde Externe ECU’s zijn voorzien van een aan en uit schakelaar. Zo kan jij eenvoudig het vermogen van jouw auto weer terugzetten naar origineel. Ook pretig voor als de kinderen s’avonds de auto ook even  meenemen.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
4
1

Wat is Externe tuning Bij Externe tuning wordt er geen software in de originele computer aangepast. De originele computer (ECU) van de auto blijft dus Echt 100% origineel, er wordt een 2e computer naast de originele computer geplaatst en de 2 computers worden d.m.v 4 stekkers snel en simpel met elkaar verbonden. In de Externe ECU wordt de chiptuning software geplaatst. Dit is betrouwbaar en werkt zeer goed. Dit is exact dezelfde werkwijze die ook huis tuners zoals ABT, AC Schnitzer, Brabus en Techart hanteren voor hun klanten.

Zo voeren wij tegenwoordig de meeste chiptuningen bewust uit d.m.v. het plaatsen van onze geavanceerde externe ecu en kiezen steeds meer klanten voor die optie omdat het resultaat erg goed is. En dit tot op heden geen ellende geeft mbt garantie verlies.  (garanties voor de toekomst die g(h)eeft niemand).

Wat is OBD tuning  en waarom raden wij u dit af ! Door middel van een OBD uitlees apparaat die aangesloten wordt op de OBD stekker in het dashboard van uw auto en een laptop wordt de software van de computer in uw auto uitgelezen en daarna aangepast. De nieuwe tuningsoftware wordt in de computer van uw auto teruggeplaatst.

Op zich een prima techniek alleen de autofabrikanten zien tijdens uw bezoek aan de dealer de aanpassing bij OBD tuning sinds 2012> 100%. Ook als u denkt slim te zijn door de computer van uw auto voordat u naar de garage gaat snel weer even “origineel” te maken. Ze zien gelijk dat u dit gedaan heeft en dat betekend > 100% Verlies Fabrieksgarantie  >  Melding bij de Leasemaatschappij  >  Werkgever >  kortom  Ellende !!! bij oude auto’s wordt OBD tuning nog wel soms gedaan.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
295
25

Tijdens de onderhoudsbeurt

Als je voor het tunen van jouw auto hebt gekozen voor een geavanceerde Ventura Externe ECU dan gebeurt er niks met de tuningsoftware. Immers haal jij voor dat je naar jouw garage gaat de Externe ECU simpel even uit je auto. Nadat je weer terug bent van jouw garage klikt je zo de Externe ECU weer in je auto. Omdat wij met formules werken en kenvelden past de externe ECU dmv selfadjusting zich aan op de kleine aanpassingen van de autofabrikant. Deze techniek hebben wij bewust ontwikkelt omdat wij onze tuning wereldwijd aan 36 landen leveren en anders blijf je aan het updaten. Krijg je een nieuwe auto dan is het verschil te groot en moeten wij de software in de externe ecu herschrijven voor die motor.

Bij OBD tuning verlies je 100% gelijk de chiptuning tijdens een update !

Categorieën: Chiptuning, Montage
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Wij plannen in overleg met u de chiptuning-afspraak in. U komt naar ons (of wij komen naar u op locatie) en we beginnen eerst met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen begint 1 van onze engineers met het controleren van uw auto wij maken altijd eerst een digitale motorscan. Dit bestaat uit het uitlezen van fouten, indien mogelijk deze resetten, controleren of ze terugkomen en pas als de computer schoon is en alles is gecheckt dan lezen wij de motor software code van uw auto uit. Hierna plaatsen wij de geavanceerde Externe ECU op uw auto en  schrijven hierin de software die wij voor uw motor ontwikkeld hebben. Daarna plaatsen wij onze Drive test-computer in uw auto welke draadloos op de diagnose stekker van uw auto wordt aangesloten en zo kunnen wij tijdens een proefrit grafisch zien of alle chiptuningkenvelden goed op uw motor afgesteld staan. Vaak moet het opspin moment van de turbo even wat worden bijgesteld en kleine correcties aan de turbomappen en de brandstofrijkheid om zo een optimaal eindresultaat te bereiken. (een F1 auto-motor wordt ook op het circuit afgesteld en niet op de Rollentestbank in de fabriek). Als wij klaar zijn met het op Maat chiptunen gaan wij samen met u proefrijden, zodat u zelf jurylid bent en de prestaties van ons werk kunt ervaren. Bent u tevreden dan rekent u netjes bij ons af, bent u niet tevreden om wat voor reden dan ook dan maken wij uw auto gelijk weer ongetuned en zijn er aan het testen geen enkele kosten verbonden. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor !

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Wordt mijn auto Sneller ?

Door het gebruik van chiptuning trekt jouw auto sneller op, je auto accelereert dus beter van nul naar 100 km/h. Jij voelt dus dat jouw auto krachtiger versneld. De maximale snelheid van de auto is vaak afhankelijk van de V-Max begrenzing en het type band dat onder de auto zit gemonteerd, een H band mag bijvoorbeeld niet harder dan 210 KM/H. Helaas mogen we in Nederland maar max 100 KM/H. Gelukkig is Duitsland dichtbij. Het is te hopen voor de autoliefhebbers dat 130 KM/h weer terug komt.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
1

Bij een lease auto  wordt heel bewust vrijwel altijd gekozen voor een externe chiptuning dmv het plaatsen van de geavanceerde Externe ECU. Kies nooit een goedkope Powerbox !!! die  hobby “techniek” is te simpel voor een moderne automotor.

U bent zelf de dagelijkse berijder van het voertuig maar officieel blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. OBD tuning (nieuwe Software in de computer zelf plaatsen van uw auto ziet uw Garage 100% ) dus dat is geen wijze optie ! Daarom kiest 95%  van de leaserijders altijd voor de Externe ECU die simpel veilig en snel onder de motorkap geplaatst kan worden en net zo gemakkelijk en snel weer verwijderd kan worden als u bijvb uw garage bezoekt.

Geen Risico op verlies van chiptuning software  tijdens een garage update – Perfect resultaat –  Veroorzaakt Geen storingen – Als u uw auto weg doet kunt u de tuning meenemen.  Wisselt u van lease-auto dan bent u Flexibel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
6
1

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten.

Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
5
0

Afhankelijk van het motor type, de grote van de motor plus de grote van de turbo-lader en het soort transmissie plaatsen wij tussen de 15 tot 30% vermogen extra. Uiteraard heeft het type brandstof ook invloed op de vermogenswinst !

Fabrikanten ontwerpen hun motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor constant 300 PK moet leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor standaard maar 50% van het vermogen. En in een later fase bijvb 180 PK, er is dus nog veel Speling. Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nimmer de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen zijn absoluut een Pre.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Volkswagen Passat (B8) 1.4 TSi 218 PK GTE2014 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 218 239 249 260
Koppel 400 431 446 460
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 218 PK
Koppel: 400 NM

Basic

239 PK 21 PK
431 NM 31 NM

Sport-S

249 PK 31 PK
446 NM 46 NM

Vip-R

260 PK 42 PK
460 NM 60 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw Volkswagen dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - Volkswagen Passat

2020-05-15
2020-03-20

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning Volkswagen Passat (B8) 1.4 TSi 218 PK GTE naar 260 PK

Chiptuning Passat 1.4 TSi GTE Hybride 211 PK  7 % bijtelling Resultaat + 34 PK en + 50 NM

Ventura Tuning heeft als ervaren Volkswagen chiptuningspecialist de perfecte tuning voor uw Passat 1.4 TSi hybride 211 PK ontwikkeld. Het vermogen van de 1.4 TSi benzine motor stijgt van 156 PK naar 190 PK, gecombineerd wordt het vermogen dan 233 PK en het koppel neemt met 50 NM toe. Chiptuning Passat 1.4 TSi Hybdride 211 PK geeft uw Passat echt vleugels, u zult begrijpen dat de sportiviteit door deze vermogensboost enorm toeneemt,wat is er nou leuker dan zo veel rijplezier en toch maar  7% bijtelling.

 

Lease auto en Chiptuning Passat 1.4 TSi GTE Hybride 211 PK 7 %

Vele Volkswagen liefhebbers zullen deze fijne auto gaan leasen voor hun werk. Standaard al best veel vermogen en toch maar 7 % bijtelling. Ventura tuning heeft tijdens de ontwikkeling van chiptuning passat 1.4 TSi Hybride 211 PK ter degen rekening gehouden dat u niet wil dat uw dealer of uw leasemaatschappij weten dat u uw Passat heeft getuned. Daarom hebben wij de kabelboom zo mooi gemaakt dat deze d.m.v. 8+2 stekkers snel en solide kan worden ingeplugt, de montage van onze chiptuning Passat 1.4 TSi Hybride 211 PK duurt maximaal 4 minuten, en kunt u na instructies van ons team ook simpel zelf.

 

Montage van Chiptuning Passat 1.4 TSi GTE Hybride 211 PK  7 %

Een fijne Passat hybride, comfort en gemak dan wilt u niet liggen hannesen omtrent het monteren van de tuning voor uw auto. Dit begrijpen wij volkomen en daarom hebben wij extra veel tijd er in geïnvesteerd om de kabelboom van een gladde teflon coating te voorzien i.c.m. 8+2 originele Volkswagen stekkers. Geen gesoldeer of geknip, gewoon solide installeren binnen 4 minuten, en het verwijderen gaat net zo gemakkelijk, immers bij het kiezen van uw Passat heeft u ook voor kwaliteit gekozen, dat doen wij ook bij Chiptuning Passat 1.4 TSi Hybride 211 PK 7 %.

 

Automaat i.c.m. Chiptuning Passat 1.4 TSi GTE Hybride 211 PK 7 %

Dankzij een slim stukjes software in onze tuning wordt er voor gezorgt dat het extra koppel netjes elektronisch gedoseerd wordt vrijgegeven. De automaat van uw Passat Hybride kan dus netjes omgaan met het extra vermogen en koppel. Ventura tuning heeft er zo voor gezorgd dat chiptuning Passat 1.4 TSi Hybride 211 PK 7 % gewoon beschikbaar is voor deze automatische transmissie op uw Passat Hybride 211 PK.

 

Fabrieksgarantie en Chiptuning Passat GTE Hybride 211 PK 7 % bijtelling

Van Volkswagen mag uw Passat GTE Hybride 211 PK officieel niet getuned worden , dan koopt u maar een zwaarder gemotoriseerde uitvoering, die is er ook. Maar in de praktijk tunen zij zelf via ABT vrijwel alle modellen wel, dus blijkbaar kunnen de motoren best wel wat meer vermogen aan alleen moet je bij ABT tuning altijd de hoofdprijs betalen (€ 2198,) terwijl Ventura Tuning al voor € 495,- u het extra vermogen aanbiedt.
Als u onze tuning even simpel verwijderd voordat u naar de garage toe gaat zien wij geen reden waarom uw dealer uw fabrieksgarantie zou moeten beperken. Met chiptuning passat 1.4 TSi Hybride 211 PK krijgt u een wolf in schaapskleren.

 

Meer informatie over deze auto: http://www.autoweek.nl/nieuws/28964/update-officieel-nieuwe-volkswagen-passat

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 218 239 249 260
Koppel 400 431 446 460
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 218PK
Koppel: 400NM

Basic

239 PK 21 PK
431 NM 31 NM

Sport-S

249 PK 31 PK
446 NM 46 NM

Vip-R

260 PK 42 PK
460 NM 60 NM