Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Afhankelijk van het motor type, de grote van de motor plus de grote van de turbo-lader en het soort transmissie plaatsen wij tussen de 15 tot 30% vermogen extra. Uiteraard heeft het type brandstof ook invloed op de vermogenswinst !

Fabrikanten ontwerpen hun motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor constant 300 PK moet leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor standaard maar 50% van het vermogen. En in een later fase bijvb 180 PK, er is dus nog veel Speling. Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nimmer de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen zijn absoluut een Pre.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
14
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
4

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
9
1

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
8
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

Volkswagen Passat (B8) 1.4 TSi 150 PK ACT2014 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 250 281 296 310
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 250 NM

Basic

171 PK 21 PK
281 NM 31 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
296 NM 46 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
310 NM 60 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw Volkswagen dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - Volkswagen Passat

2020-05-15
2020-03-20

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning Volkswagen Passat (B8) 1.4 TSi 150 PK ACT naar 190 PK

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK ACT B8 2014>

De geheel nieuwe Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK Bluemotion is nu ook voorzien van de nieuwe zuinige 1.4 TSi motor met 150 PK die al lange rin de Golf 7 leverbaar is. Volkswagen heeft bij deze nieuwe Passat zeer veel aan de CW waarde en de aerodynamica gedaan en tevens is het gewicht van dit nieuwe model 100 kilo minder dan het vorige model en dat scheelt echt een hoop, Volkswagen belooft 15% minder verbruik. Hierdoor is het weggedrag verbeterd en rijdt de nieuwe Passat veel dynamischer. Met Ventura chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK geeft u uw motor nog meer kracht en souplesse, dit resulteerd in 185 PK en 310 NM. Relaxed rijden met altijd wat kracht over voor als het echt even nodig is,dat voelt vertrouwd. Ventura chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK maakt het rijden in uw Passat nog een stuk leuker.

Ventura Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK in combinatie met Lease auto

Volkswagen loopt vaak voorop als het om nieuwe motortechniek gaat, en zo werkt dat ook bij Ventura Tuning. Inmiddels wordt iedere Passat 1.6 TSi 150 PK Bluemotion voorzien van een nieuw type ECU die volautomatisch tijdens een werkplaats bezoek een kopie van uw motorstuurapparaat( de ECU) naar de fabriek van Volkswagen stuurd. Softwarematig in de computer tunen van uw nieuwe Passat is dus nu echt geen optie meer want dit betekend 100% beeindiging van uw Volksagen fabrieksgarantie. Door een geavanceerde hardware en een zeer slimme software van onze Ventura tuning ziet Volkswagen met de huidige stand van de techniek het gebruik van onze externe Ventura Tuning niet. Ons advies blijft echter altijd om de tuning even voor dat u naar de garage gaat snel te verwijderen, tenzij uw Volkswagen dealer natuurlijk ook al gewoon dealer van ons tuning merk is en tuning gewoon respecteert. Uw Volkswagen dealer wil toch ook het beste voor uw Passat 1.6 TDi 110 PK Bluemotion.

Montage Ventura Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK

Chiptuning Passat 1.4 TSi 150 PK laat zich erg gemakkelijk monteren dankzij de teflon kabelboom die precies op maat gemaakt is voor uw Passat 1.4 TSi motor met 150 PK. De stekkers zijn origineel Volkswagen en passen perfect en zijn waterbestendige,automotive stekkers. Als wij het u niet verteld hadden dan zou u denken dat het door Volkswagen gemaakt was voor meer rijplezier. De montage duurt max 4 minuten en u kunt dit zelf prima doen met onze zeer duidelijke FULL color handleiding die u GRATIS bij uw tuning krijgt.Veelal komt de klant bij ons toch langs en dan doen wij de installatie even samen met de klant, dit zien wij als service.

Ventura Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK i.c.m. DSG bak.

Ook de Passat 1.4 TSi 150 PK Bluemotion met DSG bak kunnen wij bij Ventura Tuning tunen. Door een speciaal stukje software wordt er voor gezorgt dat het extra koppel wat minder abrubt vrij komt om zo uw DSG bak niet onnodig zwaar te belasten. u merkt dit niet maar het torsiemoment is beduidend lager en zo wordt uw DSG bak beschermd . Ventura tuning doet dit 4 jaar en dit blijkt in de praktijk zeer goed te werken wij hebben nog nooit een klant meegemaakt die schade had aan zijn DSG i.c.m. onze tuning. Dat maakt tuning techniek zo mooi.

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK Bluemotion en Fabrieksgarantie

Officieel geeft de fabriek van Volkswagen geen toestemming om haar Passat 1.4 TSi 150 PK Bluemotion motoren te tunen. Echter dat het prima kan laat de innige samenwerking met ABT tuning zien. De motoren kunnen dus blijkbaar prima meer vermogen aan. Het lijkt vooral een kwestie van geld te zijn, de ABT tuning is zo idioot hoog dat het merk in Nederland al niet eens meer via Pon wordt verkocht. Als u dus uw tuning op uw Passat laat zitten als u naar uw Volkswagen dealer gaat  dan kan dat in het ergste geval garantie beperking opleveren. Ventura Tuning heeft hier als fabrikant een optie voor in de vorm van een externe motorgarantie. Wel uw Volkswagen Passat 1.4 TSi 150 PK kunnen tunen en toch zekerheid.Op aanvraag kunnen wij u hier meer informatie over verschaffen.

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 181 190
Koppel 250 281 296 310
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 150PK
Koppel: 250NM

Basic

171 PK 21 PK
281 NM 31 NM

Sport-S

181 PK 31 PK
296 NM 46 NM

Vip-R

190 PK 40 PK
310 NM 60 NM