Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi CR 105 PK (B7) 2010 -> 2014

Bekijk alle B7 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 123 131 140
Koppel 250 276 288 300
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

18 PK 123 PK
26 NM 276 NM

Sport-S

26 PK 131 PK
38 NM 288 NM

Vip-R

35 PK 140 PK
50 NM 300 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Passat

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Passat rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi CR 105 PK (B7) naar 140 PK

Chiptuning Passat 1.6 TDI BlueMotion 105 PK 250 NM > Resultaat 130 PK en 300 NM<

In navolging op de Passat 1.6 TDI 105 PK oude model keert in november 2010 ook in de nieuwste Passat versie de 1.6 TDI commonrail diesel motor terug. Met de 1.6 TDI heeft Volkswagen een prachtige stille zuinige en soepele dieselmotor voor haar Passat die op papier niet onder doet voor de oude 1.9 TDI motor met Pompverstuiver techniek. Een sportieve auto die gemaakt is om veel kilometers uit 1 tankbeurt te halen en waarbij rijcomfort een hoge prioriteit heeft. Wel mist de Passat 1.6 TDI motor de felheid en soeplesse van de oude 1.9 TDI waar juist zoveel Volkswagen Passat rijders zo over te spreken waren. Door middel van Ventura chiptuning Passat voor de 1.6 TDi motor kunnen wij deze sportieve eigenschap alsnog achteraf toevoegen. Uw motor wordt werkelijk ZEER SOEPEL !!!

Eigenschappen van de Passat 1.6 TDI motor.

De Volkswagen Passat 1.6 TDI motor is soepel en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor. Tevens is het brandstofverbruik verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Passat standaard gekoppelt is aan een 5 bak. Dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de 1.6 TDI commonrail motor gauw buiten zijn (af fabriek) koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. Uit betrouwbare bronnen weten wij dat de 6 bak als optie wel gaat komen. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Passat 1.6 TDI motor en deze motor is zeer goed te combineren met onze chiptuning Passat 1.6 TDI.

Chiptuning Passat 1.6 TDI biedt u de mogenlijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Passat 1.6 TDI motor op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van Volkswagen rijders kan ook deze motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw Passat 1.6 TDI motor een hoger koppel krijgt reeds bij een lager toerental, uw Passat 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel echt verhoogt, indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens even vlot invoegen op de snelweg.De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst, de sportiviteit mag immers in zo’n mooie 1.6 TDI Passat motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Passat 1.6 TDI 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 7 originele Volkswagen stekkers onder de kap van uw Passat 6 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Passat1.6 TDI blijft origineel,dat vindt uw Volkswagen dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw, 2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de chiptuning Passat 1.6 TDI is in maximaal 5 minuten gebeurd, dus ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Passat 1.6 TDI.

Standaard mag van Pon, de importeur van de Volkswagen Passat 1.6 TDI, niet getuned worden tenzij het via ABT gebeurd. Die levert voor de Volkswagen nieuwe Passat 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan officiele Volkswagen dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning Passat module.Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.

Chiptuning Passat 1.6 TDI 105 PK > Resultaat 130 PK en 300 NM<

Montage gaat veilig en snel door middel van 8 originele Volkswagen stekkers .

Chiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PK