Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 122 PK (B7) 2010 -> 2014

Bekijk alle B7 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 122 141 151 160
Koppel 200 226 238 250
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 122 PK
Koppel: 200 NM

Basic

19 PK 141 PK
26 NM 226 NM

Sport-S

29 PK 151 PK
38 NM 238 NM

Vip-R

38 PK 160 PK
50 NM 250 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Passat. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Passat

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Passat rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSi 122 PK (B7) naar 160 PK

Benzine chiptuning Passat 1.4 TSI

Ventura tuning leverd een Professionele externe benzine chiptuning voor de Volkswagen Passat 1.4 TSI motoren, met een vermogen van 122 PK. Door de downsize trend die ook Volkswagen is ingeslagen worden grote sterkere motoren vervangen door een benzine turbo motoren met veel minder cilinder inhoud maar met een veel hoger rendement. De voordelen zijn: minder brandstofverbruik en minder uitstoot en relatief een hoog koppel.

Chiptuning Passat krachtkuur

Door de meeste autofabrikanten wordt van zo’n 1.4 benzine turbomotor meerdere vermogensvarianten geleverd. Volkswagen bijvoorbeeld levert de 1.4 TSI benzine motor met 122 Pk en 200 Nm maar deze motor wordt ook geleverd in een 125 Pk – 150 PK – 160 PK – 180 PK en 185 PK variant en dan mag zelfs de zwaarste variant nog probleemloos door Huistuner ABT van Volkswagen getuned worden. Dus blijkbaar kunnen de motoren prima tegen een Power kuurtje. Daarom ontwikkelden wij speciaal hiervoor onze eigen krachtkuur met chiptuning Passat 1.4 TSI.

Om het turbogat onderin toeren niet te groot te laten worden plaatst VW nog even een extra (dure) compressor bij, eigenlijk nergens voornodig als je ziet hoe een getunede 1.4 TSi Passat met 122 PK na tuning presteerd: na tuning 160 PK. Met de Ventura Chiptuning Passat 1.4 TSI 122 PK stijgt na chiptuning het vermogen naar 160 PK en 250 NM, praktisch dezelfde waarden dan de standaard 160 PK die Volkswagen voor andere modellen zelf leverd. Door een investering van € 495,- spaart u op een Passat 1.4 TSI Comfortline toch mooi € 2400,- t.o.v. een 1.8 TSi uitvoering met dezelfde PK,s uit en op een Passat 1.4 TSI Trendline bedraagt uw voordeel zelfs € 4400,- . Door beduidend meer vermogen en een aanzienlijk hoger koppel
rijdt uw Passat 1.4 TSI na het monteren van een Ventura benzine computer veel fijner. U kunt bij nog lagere toerental overschakelen, uw motor kan de volgende versnelling na tuning makkelijker aan. Ook ideaal voor lease rijders i.v.m de lage maandelijkse bijtelling. Chiptuning Passat 1.4 TSI maakt het autorijden nog leuker.

Montage chiptuning Passat 1.4 TSI Benzine

De externe Ventura benzine chiptuning is eenvoudig zelf te monteren en demonteren , d.m.v. 8 originele VW stekkers plaatst u de benzine chiptuning rechtstreeks op het Volkswagen motormanagement. Tijdens een garage bezoek kunt u de VW benzine tuning snel even zelf uitnemen, dat duurt maximaal 2 minuten!

De voordelen van een Ventura Chiptuning Passat 1.4 TSI t.o.v. OBD software rechtstreeks in de Computer

De externe Ventura benzine chiptuning kunt u makkelijk verwijderen, bij Chiptuning in de computer zal dat echt niet gaan. Als uw Passat 1.4 TSi 122 PK een fabrieks software update krijgt (dat gebeurt tegenwoordig praktisch bij elke onderhoudsbeurt) dan gaat bij een externe Ventura benzine tuning de tuning data niet verloren. Bij chiptuning softwarematig in de computer is uw auto dan weer origineel en zult u uw auto opnieuw moeten laten hertunen.> vaak kost dat opnieuw geld. Ook kunt u de externe Ventura chiptuning simpel uitschakelen, dat is bij OBD chiptuning in de ECU onmogeijk, dus ook als het buiten glad is heeft u altijd veel vermogen wat soms onplezierig kan zijn. Wanneer u uw VW Passat 1.4 TSi verkoopt kunt u eenvoudig de tuning verwijderen en op een volgende auto hergebruiken, mits soortgelijk type motor. Dat is het mooie van onze ontwikkelde chiptuning Passat 1.4 TSI.

Motorbeveiligingen en chiptuning Passat 1.4 TSi

De Ventura benzine chiptuning past net als chiptuning in de computer motor data aan. Bij een Ventura benzine tuning blijven alle originele motorbeveiligingen gewoon van kracht. De ruime reserves die de motor af fabriek heeft worden d.m.v. een andere aanstuur programma meer gebruikt vandaar een toename van het vermogen en koppel, dit geheel gebeurt gedoseerd en binnen de grenzen.

Wat wordt er bij chiptuning Passat 1.4 TSI aangepast.

1 De inspuitcurve van de direct ingespoten benzine injectie wordt verlegt.
2 De turbodruk wordt actief aangepast d.m.v correctie op beide turbodruksensoren (dit gebeurd dynamisch !!!)
3 Inactieve inspuitverlenging van de benzine inspuitmomenten, marginale aanpassing voor het optimale vermogen resultaat.

Emissie en Uitstoot na benzine chiptuning Passat 1.4 TSi 122 PK

Door het plaatsen van een externe Ventura Benzine tuning op uw Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 PK neemt het vermogen toe, de toename van dit vermogen verkrijgen wij door efficient meer brandstof in te spuiten i.c.m aanpassing van de electronisch geregelde turbodruk.Zowel de brandstofhoeveelheid als de luchthoeveelheid (de turbodruk) worden dus verhoogd op een dusdanige manier dat het verbrandingsproces een ideale
lucht/brandstofverhouding heeft. De verhoudingen blijven dus goed en uw motor verbrand schoon maar de totale uitstoot zal bij gebruik van het
meervermogen ligt tsijgen.

Product garantie op de externe Passat 1.4 TSi chiptuning

Op een extern Ventura Benzine Chiptuning systeem zit af factuur datum 3 jaar productgarantie, defecten aan de Ventura benzine chiptuning module worden in die periode kosteloos gerepareerd of de set wordt door een ander exemplaar vervangen. Voor een complete uitleg over onze
productgarantie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden > zie homepage.

Motor / aandrijflijn garantie van uw Passat 1.4 TSi 122 PK i.c.m Chiptuning

Indien u voor de maximale zekerheid wilt gaan hebben wij een officiele gerenomeerde Nederlandse verzekeringsmaatschappij waar wij zaken mee doen. De motor / aandrijflijn garantie is via hen rechtstreeks bij te verzekeren voor maximale zekerheid. Klanten kiezen zelf in geval van storing of een motorprobleem om de Ventura benzine tuning te demonteren en naar hun dealer toe te gaan. Bij de productgarantie van onze TSI benzine tuning is nimmer overname van motor en/of aandrijflijngarantie inbegrepen, nog is BM-Development de ontwikkelaar en producent van Ventura tuning op welke wijze dan ook verantwoordelijk of aansprakelijk voor welke schade of claims dan ook. In de 10 jaren dat wij motoren tunen hebben wij slechts 1 maal een beperkte schade meegemaakt en dat betrof een defect door injector falen,zoiets ontstaat ook bij auto’s die niet zijn getuned.

Chiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PKChiptuning Volkswagen Passat 1.6 TDi 120 PK