Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 TSi 150 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 165 177 190
Koppel 250 270 295 320
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 250 NM

Basic

15 PK 165 PK
20 NM 270 NM

Sport-S

27 PK 177 PK
45 NM 295 NM

Vip-R

40 PK 190 PK
70 NM 320 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 TSi 150 PK naar 190 PK

Op deze pagina vertellen wij jou alles wat je moet weten over chiptuning  Golf 8 1.5 TSi 150 PK. Wat is chiptuning Volkswagen en wat is het resultaat. Leaseauto-tuning en over de montage, onderhoud en de garantie.

Wat is chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 TSi 150 PK

Bij chiptuning wordt er onder de kap een kleine slimme computer geplaatst. Deze computer wordt d.m.v. 8 stekkers op de motor van jouw Golf aangesloten. In deze losse computer staat speciale software die er voor zorgt dat het vermogen plus de trekkracht van jouw 1.5 TSi motor omhoog gaan. Verwijder je deze computer dan is je Golf 8 gelijk weer ongetuned.

Chiptuning Golf 8 1.5 TSi 150 PK

Heb jij de mooie Golf 8 1.5 TSi 150 PK en had jij eigenlijk liever een Golf 8 2.0 TSi gehad dan hebben wij de oplossing voor jou. Met chiptuning Volkswagen Golf 8 kunnen wij de pk’s van jouw Golf 8 verhogen tot 190 PK zonder in de originele computer te rommelen. Standaard zijn de 1.5 TSi motoren vrij lui van onderuit en missen veel VW rijders echt een stukje Sportiviteit.

Lease auto icm chiptuning Golf 8 1.5 TSi 150 PK

Lease jij jouw mooie Golf 8 1.5 TSi 150 PK en vindt jij ook dat de motor wel wat meer Power kan gebruiken? Let dan op: OBD tuning in de computer zelf is geen oplossing meer dat ziet de dealer als jouw Golf aan de testkast gaat gelijk. Daarom hebben wij speciaal voor deze moderne TSi motoren een geavanceerde Externe ECU ontwikkeld. Hierin staat beveiligt de geoptimaliseerde tuningsoftware voor de motor. Deze losse computer kan snel binnen 4 minuten worden ingeplugd en net zo snel weer worden verwijderd.

Montage chiptuning Golf 8 1.5 TSi 150 PK

Wij bieden 2 manieren van  montage voor de tuning van jouw Golf 8 1.5 TSi 150 PK aan. Methode 1 gaat via een kabelboom met 8+2 stekkers die op de originele sensor stekkers van de motor wordt aangesloten. Methode 2 is via het originele Volkswagen easy-connect stekker systeem waarmee de chip  rechtstreeks op de ecu kan worden aangesloten, ideaal door de zeer korte montage tijd. Wat fijn is als je de chip even tijdelijk wilt verwijderen voor een bezoekje aan de VW dealer. Methode 1 is de goedkoopste oplossing, maar vergt dus iets meer werk tijden de montage.

Onderhoud

Een getunede motor wordt in de praktijk wat zwaarder belast door het gebruiken van het extra vermogen, koppel. Het is daarom verstandig om iedere 15.000 kilometer even de motorolie en je oliefilter te laten vervangen. Dit hoeft helemaal niet duur bij een Volkswagen dealer en kan gewoon bij een kleine garage bij jou op de hoek. Vaak ben je voor rond de honderd euro klaar en zo zorg je dat de smering van jouw motor in topconditie is. Je wilt immers ook graag het extra vermogen van je chiptuning Golf 8 1.5 TSI 150 PK kunnen gebruiken.

Moet ik mijn DSG bak laten tunen

Bij de Volkswagen Golf 8 modellen is het mogelijk om het schakelpatroon van de dsg bak aan te passen. Maar omdat je dan de software in de computer zelf moet aanpassen raak je gelijk de garantie kwijt. Wij lossen dit anders op door in de tuningsoftware in onze externe ecu slewrate te gebruiken. Dit is een slim stukje software die het koppel elektronisch doseert. Jij merkt hier zelf niks van maar jouw dsg-bak en jouw aandrijfassen krijgen een fractie meer tijd om het koppel te verwerken. Ervaringen uit het verleden hebben ons laten zien dat dit op deze manier perfect werkt. Wij raden het dus af om in de originele software van de auto de dsg waarden aan te passen.

Fabrieksgarantie en chiptuning Golf 8 1.5 TSi 150 PK

Pon de importeur van Volkswagen geeft officieel geen toestemming om jouw mooie Golf 8 te chiptunen. Het grappige is dat ABT de tuner van Volkswagen zelf het wel mag, daaruit blijkt dat de motoren dus wel geschikt zijn om meer PK’s te leveren. Met tuning Golf 8 1.5 TSi rijdt de auto gewoon een stuk fijner en daar geniet jij zelf iedere dag van. Het niet mogen tunen heeft vooral met het verdienmodel van Volkswagen te maken. Zij hebben liever dat jij bij hun een zwaardere uitvoering aanschaft want daar verdienen zij meer aan.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PK