Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 eTSi 115 PK MHEV 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 115 136 145 155
Koppel 200 234 250 265
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 115 PK
Koppel: 200 NM

Basic

21 PK 136 PK
34 NM 234 NM

Sport-S

30 PK 145 PK
50 NM 250 NM

Vip-R

40 PK 155 PK
65 NM 265 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 eTSi 115 PK eHybride MHEV naar 155 PK

Chiptuning Volkswagen Golf 8 is een super methode om het vermogen en de trekkracht van je motor te verbeteren. De Volkswagen Golf 8 1.5 eTSi is uitgerust met een 1.5 benzineturbomotor wat voor tunen erg veel mogelijkheden geeft. De lichtste versie van deze Golf heeft een vermogen van 115 pk. Met motortuning kan dit vermogen worden verhoogd tot 155 PK. En dat rijdt veel leuker.

Voordelen van chiptuning

Een van de voordelen van tuning van de Golf 8 1.5 TSi 115 PK is dat je extra zuinig kan rijden. Dit komt omdat de motor na het tunen met meer turbodruk de benzine verbrandt. Meer turbodruk betekend meer rendement per slag waardoor er minder benzine nodig is. Daarnaast zorgt chiptuning Volkswagen voor een betere powerband waardoor de trekkracht over een breder toerental aanwezig is.

Nadelen van chiptuning Golf 8 1.5 TSi 115 PK

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan chippen. Zo kan het de levensduur van de motor verkorten als er niet voldoende aandacht wordt besteed aan goed onderhoud. Ook kan tunen leiden tot een hogere belasting van de motoronderdelen. Op zich geeft dit niet, maar als je dagelijks veel loopt te planken dan zal een getunede motor eerder slijten. Daarnaast levert het veel gebruiken van de top pk’s vaak ook automatisch een hoger verbruik op.

Betrouwbare motor de 1.5 TSi 115 PK

Van de 1.5 TSi motor met 115 pk is bekend dat deze over het algemeen betrouwbaar is en weinig problemen geeft. Het is daarom belangrijk om een solide nette tuner te vinden die weet hoe hij de prestaties van de motor kan verbeteren zonder de levensduur van de motor in gevaar te brengen.

Chiptuning en garantie 1.5 eTSi 115 PK

Het is ook belangrijk om te weten dat chippen de garantie van de auto kan beïnvloeden. Als er na de motortuning problemen optreden, mag de fabrikant weigeren om de garantie te honoreren. Het is daarom belangrijk om de voordelen van chiptuning af te wegen tegen de beperkte risico’s. Je hebt zelf met je gebruikersgedrag veel invloed op de levensduur van je automotor.

Mag ik mijn Golf 8 tunen?

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat chiptuning in Nederland legaal is. Je mag een motor dus in redelijkheid van extra vermogen voorzien. Wijk je te veel af van het standaard fabrieksvermogen dan moet je een afspraak bij de RDW maken om de auto eerst te laten herkeuren.

Samenvatting over Golf 8 1.5 e-TSi 115 PK chippen

In het algemeen kan chippen een goede manier zijn om de prestaties van een auto te verbeteren, maar het is belangrijk om de voor en nadelen goed af te wegen voordat je deze stap zet. Zoek daarom een betrouwbare chiptuning-Specialist die ervaring heeft met het tunen van jouw Merk en type motor. Want daar pluk jij de vruchten van.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 TSi 110 PK