Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 6 1.6 TDI 105 PK 2009 -> 2012

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 118 124 130
Koppel 250 276 288 300
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

13 PK 118 PK
26 NM 276 NM

Sport-S

19 PK 124 PK
38 NM 288 NM

Vip-R

25 PK 130 PK
50 NM 300 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 6. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 6

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 6 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 6 1.6 TDI 105 PK naar 130 PK

Chiptuning Golf 6 1.6 TDI 105 PK 250 NM > Resultaat 130 PK en 300 NM <

Als opvolger van de trouwe Volkswagen Golf 1.9 TDI 105 PK is onlangs de oude Volkswagen golf 1.9 TDI pompverstuiver motor vervangen door een splinter nieuwe 1.6 TDI commonrail diesel motor. Met de Golf 6 1.6 TDI heeft Volkswagen een prachtige stille zuinige en soepele dieselmotor die op papier niet onder doet voor de oude 1.9 TDI motor met pompverstuiver techniek. Een sportieve auto die gemaakt is om veel kilometers uit 1 tankbeurt te halen en waarbij rijcomfort een hoge prioriteit heeft. Wel mist de Golf 6 1.6 TDI motor de felheid van de oude 1.9 TDI waar juist zoveel Volkswagen Golf rijders zo over te spreken waren. Door middel van Ventura chiptuning Golf kunnen wij deze sportieve eigenschap alsnog achteraf aanzienlijk verbeteren.

Eigenschappen van de 1.6 TDI motor en chiptuning Golf

De Volkswagen Golf 6 1.6 TDI motor is soepel en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor. Tevens is het brandstofverbruik verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Golf 6 standaard gekoppelt is aan een 5 bak. Dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de 1.6 TDI commonrail motor gauw buiten zijn af fabriek koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Golf 6 1.6 TDI motor en deze motor is zeer goed te combineren met chiptuning Golf.

Chiptuning Golf 6 1.6 TDI biedt u de mogenlijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Golf 6 1.6 TDI motor op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van Volkswagen rijders of ook deze motor nou nog zuiniger gemaakt kan worden? Ja, door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen. Doordat uw Golf 6 1.6 TDI motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental hoeft de motor dus minder toeren te maken. Dit verhoogt het rendement. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over om even soepel en snel in te kunnen halen of tijdens het vlot invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden. Mocht u liever sportief willen rijden dan is dit uiteraard met het extra verkregen vermogen ook zeker mogelijk wanneer u dat wenst. De sportiviteit mag immers in zo’n mooie 1.6 TDI Golf 6 motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Golf 6 1.6 TDI 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten door middel van 8 originele Volkswagen stekkers onder de kap van uw Golf 6 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en
de originele data in de computer van uw Golf 6 1.6 TDI blijft origineel. Dat vindt uw Volkswagen dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw,
2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of uw garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen ook zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Volkswagen Golf 1.6 TDI is in maximaal 2 minuten gebeurd. Dit maakt de chiptuning van Ventura Tuning ook ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Golf 6 1.6 TDI.

Standaard mag van Pon, de importeur van de Volkswagen Golf 1.6 TDI, niet getuned worden tenzij het via ABT gebeurd. Die levert voor de Volkswagen Golf 6 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan officiële Volkswagen dealers. Wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module. Wilt u meer dan hebben wij de mogelijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in. Montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product
gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 8 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Golf 6 1.6 TDI.

Wij hebben inmiddels al weer vele van deze nieuwe 1.6 TDI motoren in een Golf 6 gechiptuned en dat worden er wekelijks meer (al meerdere in de VW Golf 6 1.6 TDI en de Audi A3 1.6 TDI Skoda Octavia 1.6 TDI ), u kunt de rijervaringen lezen elders op onze website of via de knop rijervaringen hieronder.

Chiptuning Golf 6 1.6 TDI 105 PK > Resultaat 130 PK en 300 NM <

Montage van de chiptuning Golf gaat veilig en snel door middel van 8 originele Volkswagen stekkers.

Chiptuning Volkswagen Golf 6 1.2 TSI 105 PKChiptuning Volkswagen Golf 6 1.2 TSI 105 PKChiptuning Volkswagen Golf 6 1.6 TDI 105 PKChiptuning Volkswagen Golf 6 1.2 TSI 105 PK