Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDi CR 75 PK (MK4) 2010 -> 2015

Bekijk alle MK4 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 75 90 98 105
Koppel 225 248 259 270
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 75 PK
Koppel: 225 NM

Basic

15 PK 90 PK
23 NM 248 NM

Sport-S

23 PK 98 PK
34 NM 259 NM

Vip-R

30 PK 105 PK
45 NM 270 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Caddy. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Caddy

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Caddy rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDi CR 75 PK (MK4) naar 105 PK

Chiptuning Caddy 1.6 TDI Bluemotion

Volkswagen heeft in de nieuwe Volkswagen Caddy nu ook de nieuwe 1.6 TDi commonrailmotoren geplaatst. Na jaren lang zeer succesvol te zijn geweest met de zeer gewaardeerde 1.9 TDI en 2.0 SDi en 2.0 TDI pompverstuiver motoren moesten deze uiteindelijk toch om de emissie normen te verbeteren vervangen worden door de nieuwe generatie commonrailmotoren. Dit is voor vele rijders wel even wennen aangezien de pompvertuiver motoren door hun enorm hoge diesel inspuitdruk lekker fel van onderuit trokken, de nieuwe 1.6 TDi motor komt veel zachter en rustiger tot leven. Ontdek hoe u nog meer uit deze soepele motor kan halen met chiptuning Caddy 1.6 TDI Bluemotion van Ventura Tuning.

Commonrail voor de nieuwe Caddy 1.6 TDi

De Volkswagen Caddy 1.6 TDi 75 PK beschikt over commonrail inspuiting met Piezo injectoren voor zeer precieze meervoudige inspuitingen en een variabele turbo die zorgt dat dit kleine motortje al vroeg bij de les is. Dit geheel wordt bestuurd door een geheel nieuw motormanagement (ECU). De trekkracht onderin is een stuk minder t.o.v. de pompverstuiver motoren maar de uitstoot is ook een stuk minder en het aller belangrijkste is een daling van het brandstofverbruik met zelfs 21%, wat voor fabrikanten en klanten zeker erg belangrijk is in deze tijd, de Volkswagen Caddy 1.6 TDi heeft daarom nu een C label. Haal nog meer uit uw nieuwe caddy bluemotion met chiptuning Caddy van Ventura Tuning.

Versnellingsbak

Om zo veel mogelijk brandstof te besparen zijn ook de overbrengingen van de versnellingsbak lang gemaakt. De Volkswagen Caddy 1.6 TDi 75 Pk heeft standaard een 5 versnellingsbak. De iets zwaarder gemotoriseerde uitvoering met 102 PK heeft standaard ook een 5 versnellingsbak maar daar heeft u tegen meerprijs de optie om een 7 steps DSG (dry) bak te nemen, wat natuurlijk een zeer fijne keuze is bij dagelijks gebruik. Dankzij het chiptuning Caddy systeem van Ventura Tuning kunt u ervaren hoe het is om schakellui te rijden.

Motor/Transmissie chiptuning Caddy 1.6 TDi 75 PK

Cilinderinhoud: 1598 cc
Boring x slag: 79,5 x 80,5
Maximaal vermogen: 75 PK / 55 kW @ 300 TPM
Turbo/Intercooler: Ja / Nee
Inhoud Brandstoftank: 60 liter
Aandrijving: Voorwiel

Verbruik/Prestaties Chiptuning Caddy 1.6 TDi 75 PK

Buitenrit: 4,9 liter op 100 KM (fabrieksopgave Volkswagen) 1 : 20,5
Acceleratie 0 – 100 km/h: 17,6 sec

Overheid stimulering voor zuinige auto’s

De Caddy 1.6 TDi 75 PK is zo zuinig dat deze auto in aanmerking komt voor een C label. Wel is het raar dat er voor de Bluemotion uitvoering € 1500,- extra betaald moet worden. Zo is het voor klanten duurder om voor een zuinigere ECO uitvoering te kiezen. Wellicht dat als Volkswagen de Bluemotion uitvoering evenduur zou maken er meerdere klanten voor die uitvoering zouden kiezen.

Chiptuning Caddy 1.6 TDi 75 PK

Het meest spaarzame bedrijfswagen model van Volkswagen is de Caddy 1.6 TDi 75 PK Bluemotion. Hij stond in Frankfurt 2 jaar terug nog als prototype, maar wordt inmiddels volop verkocht. Met zijn 75 pk sterke 1.6 TDI-motor weet deze een verbruik van 4,9/100 km en een CO2-uitstoot van 139 g/km neer te zetten. Dat is nog eens 20 procent minder CO2 en 0,8 l/100 km minder verbruik dan de vorige Caddy Polo met Pompverstuive rmotor. Theoretisch moet de auto met zijn 60 liter tank dan ook een actieradius van 1.125 km/t kunnen behalen. De Volkswagen Caddy 1.6 TDi BlueMotion is leverbaar zijn vanaf eind 2010, begin 2011.

Chiptuning Caddy 1.6 TDi met DSG Bak

Helaas deze combinatie wordt momenteel door Volkswagen nog niet geleverd voor de Caddy met 1.6 TDi 75 PK (is wel leverbaar op de caddy 1.6 TDi met standaard 102 PK). De DSG bak (7 steps dry) is voor de Caddy 1.6 TDi Bluemotion een geweldige transmissie , zuinig en soepel. Wie weet komt Volkswagen over een tijdje ook met deze optie voor de Caddy 1.6 TDi 75 PK want vele Caddy 1.6 TDi rijders zouden daar zeker wel interesse in hebben.

Chiptuning Caddy 1.6 TDi 75 PK Lease Auto

Kan mijnVolkswagen Caddy 1.6 TDi 75 PK lease auto veilig getuned worden? Ja dat kan! Dagelijks tunen wij vele leaseauto’s. Voor de klant is het makkelijk omdat onze professionele tuning binnen 2 minuten weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning wel bekend. Wel is het mogenlijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Caddy 1.6 TDi( Bluemotion) hebt laten tunen dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat. Jammer, want er wordt dan vanuit gegaan dat u na tuning veel harder/sportiever gaat rijden wat in de praktijk niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag dat hun Cady 1.6 TDi 75 PK( Bluemotion) vanuit onderin beter trekt en net even wat meer pit heeft. De Caddy 1.6 TDi (Bluemotion) getuned is een zeer fijne zuinige auto die prima geschikt is voor dagelijks gebruik. Dus chiptuning caddy 1.6 TDi 75 PK is zeker echt een aaanrader.

Rijervaringen van de Caddy 1.6 TDI 75 PK Bluemotion motor

De 4 cilinder 1.6 TDI Bluemotion motor van de Volkswagen Caddy heeft onderin zijn toerental te weinig trekkracht. Er moeten eerst toeren worden gemaakt voordat er wat gebeurd.Eenmaal op snelheid kan de 1.6 TDi motor met 75 PK zijn werk redelijk goed aan.Dit trekkracht probleem is door middel van chiptuning caddy 1.6 TDi echt gelijk goed te verhelpen. Tevens heeft de motor moeite in hogere versnellingen trekkracht te kort bij laag toerental het duurt dan lang voordat het toerental stijgt en de motor begint pas laat echt te trekken. Door onze tuning is tevens een veel beter brandstofverbruik haalbaar – 11%zuiniger is echt te realiseren. U hoeft namelijk niet meer door te trekken tot 2800 toeren, maar kunt na tuning al overschakelen bij 2200 toeren, dit scheelt enorm in het brandstofverbruik. 1: 20 is dan haalbaar voor uw Caddy 1.6 TDi (Bluemotion) > (origineel gemiddelt 1 : 18,75).

Bekijk ook onze rijervaringen chiptuning Caddy 1.6 TDi.

Chiptuning Caddy 1.6 TDI 75 PK Bluemotion

Ook voor het nieuwe 1.6 TDI (Bluemotion) 4 cilinder commonrail motor van de Volkswagen Caddy 1.6 TDi 75 PK heeft Ventura Tuning als eerste een perfecte chiptuning ontwikkeld! Onze tuning is reeds uit voorraad leverbaar. Meer trekkracht onderin en een beter brandstofverbruik was daarbij ons uitganspunt. De nieuwe Siemens computer van de 1.6 TDI (Bluemotion) motor is niet toegankelijk dus software matig tunen in de ECU gaat niet. Daarom heeft Ventura tuning een externe mini tuning computer ontworpen. Geen simpele powerbox maar een hi-tech externe chiptuning computer die eenvoudig en snel (ook zelf) door middel van 8 originele Volkswagen stekkers kan worden aangesloten!

Onze Ventura chiptuning past zowel de injectie duur, de injectietiming, de inspuit diesel curve, de electronisch geregelde turbodruk, turboactiviteit en de koppellimitter aan. Deze revolutionaire chiptuning voor de 1.6 TDI Bluemotion biedt zoveel extra ten opzichte van de originele Caddy 1.6 TDI motor dat chiptunen echt een aanrader is. Ondanks chiptuning blijft de strenge uitlaatgascontrole keurig in tact en heeft uw Caddy 1.6 TDI Bluemotion een keurige uitstoot. Ook interesse in chiptuning voor uw Caddy 1.6 TDi Bluemotion ? Neem dan contact met ons op.

Let op :De Ventura Tuning mini ECU heeft (6 + 2 ) 8 stekkers , er zijn inmiddels ook “hobby” boxjes voor de 1.6 TDi met maar 2 stekkers. Dit geeft absoluut niet hetzelfde vermogen resultaat als onze professionele Ventura Tuning. De kans op roetfilterschade is serieus aanwezig! Ventura Tuning heeft inmiddels meer dan 80 van deze 1.6 TDI motoren succesvol getuned.Wij hebben veel ervaring met de 1.6 TDi motor.

11 % Brandstofbesparing kan echt bij een Caddy 1.6 tdi Bluemotion motor ?

Hoe kan het nou dat ik nog zuiniger kan rijden met mijn Volkswagen Caddy 1.6 TDi 75 PK Bluemotion? De auto is al zo zuinig. De 1.6 TDi motor heeft origineel in laag toerental weinig trekkracht. Dit resulteerd er in dat mensen de motor doortrekken naar een hoger toerental zo’n 2800 rpm. Bij deze hogeren toerentallen neemt de wrijving van de zuigers toe ten opzichte van de cilinderwand, de tijd van het verbranden van de diesel wordt steeds korter (u heeft dus meer diesel nodig voor hetzelfde vermogen), het wrijvingsverlies van de krukas (die keert steeds de zuigerrichting om) neemt enorm toe naarmate het toerental stijgt. Als Ventura Tuning uw Caddy 1.6 TDi Bluemotion chiptuned kunt u al snel overschakelen bij 2200 toeren en zo tot 11 % brandstof besparen. 1: 20 gemiddeld i.p.v. 1: 18,75 die uw auto nu origineel gemiddeld haalt, dat is wel iedere tankbeurt 75 KM meer uit 1 tank (60 liter). Zo kunt u de tuning van uw Caddy 1.6 TDi 75 Pk Bluemotion snel terugverdienen.

Indicatie per voertuig. (als u nu al telkens heel vroeg schakeld dan kan de besparing minder zijn)

Specificaties na toepassing chiptuning Caddy 1.6 TDI 75 PK Bluemotion

Origineel 75 PK en 225 NM
Getuned 105 PK en 270 NM

Montage Chiptuning Caddy 1.6 TDI 75 PK Bluemotion

Het monteren van de chiptuning voor uw volkswagen Caddy 1.6 TDI Bluemotion is eenvoudigl en kunt u ook zelf doen. Vele (lease)klanten vinden
dat wel zo prettig omdat de tuning dan even tijdelijk verwijderd kan worden tijdens een software update of een garagebezoek. U ontvangt een fullcolor montage handleiding bij onze tuning zodat u door middel van duidelijke foto’s prima kunt zien hoe en waar u de 8 stekkers van onze tuning moet plaatsen. Uiteraard kunt u de tuning voor u Caddy 1.6 TDI Bluemotion ook door ons laten plaatsen bij ons hoofdkantoor in Beilen. Ook is het mogelijk om een uitgebreide proefrit te maken zonder aankoopverplichten of kosten voor het testen. Testen gedurende een proefrit is bij Ventura Tuning volledig Gratis.

Alle opgegeven waarden op deze pagina zijn strikt ter indicatie. Verschillen per voertuig kunnen andere resultaten laten zien. Wij wijzen u hier vooraf op. Afwijkende waarden zijn geen argument om de tuning ongedaan te maken of om restitutie van het aankoopbedrag te kunnen eisen.

Laat de rijervaringen van de chiptuning Caddy voor zichzelf spreken

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PKChiptuning Volkswagen Caddy 2.0 TDI 140 PKChiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PKChiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PK