Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.2 TSi 105 PK (MK4) 2010 -> 2015

Bekijk alle MK4 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 121 128 135
Koppel 175 198 210 220
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 175 NM

Basic

16 PK 121 PK
23 NM 198 NM

Sport-S

23 PK 128 PK
35 NM 210 NM

Vip-R

30 PK 135 PK
45 NM 220 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Caddy. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Caddy

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Caddy rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.2 TSi 105 PK (MK4) naar 135 PK

Chiptuning Caddy 1.2 TSI 105 PK / 175 NM > resultaat: 135 PK en 220 N <

Naast de diesel uitvoering van de nieuwe Volkswagen Caddy heeft het merk er ook voor gekozen om 2 nieuwe 1.2 TSI motoren te ontwikkelen voor deze handige auto. De 1.2 TSI 105 PK en 175 NM is ideaal voor een ieder die graag met ruimte wil kunnen rijden en toch het karakter wil beleven van een benzine auto. Naast de 1.6 TDI Bluemotion uitvoering van de Caddy kan Volkswagen trots zijn op zo’n mooie rustige motor. De nieuwe turbo techniek die ook in de 1.2 TSI is gebruikt zorgt er voor dat de auto rustig en zacht tot leven komt en levert daarna behoorlijk goeie prestaties. Deze prestaties kunt u nog vele malen meer verwachten als u de chiptuning Caddy 1.2 TSI 105 PK toepast aangezien de auto er dan in PK/KW/NM toename behoorlijk op vooruit gaat.

Chiptuning Caddy 1.2 TSI – de oplossing om het brandstofverbruik met 11 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Volkswagen 1.2 TSI 105 PK motor op de markt komt krijgen wij altijd gelijk de vraag van klanten kan zo’n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant? Ja, door optimalisatie van de benzine inspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental. Uw Volkswagen Caddy 1.2 TSI 105 PK motor hoeft dus minder toeren te maken wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en snel inhalen of invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Versnellingsbak

Om zo veel mogelijk brandstof te besparen zijn ook de overbrengingen van de versnellingsbak lang gemaakt. De Volkswagen Caddy 1.2 TSI heeft standaard een 5 versnellingsbak. Dankzij het chiptuning Caddy systeem van Ventura Tuning kunt u ervaren hoe het is om schakellui te rijden.

Onderstel

De nieuwe generatie Volkswagen Caddy hebben een stug onderstel. Veelal worden deze kleine bedrijfsauto’s gebruikt voor het vervoer van aanzienlijke belading en dan is het wel zo prettig dat de vering daarop is berekend. Toch is de demping van het onderstel allerminst storend wanneer de Caddy zonder lading wordt gereden. Volkswagen heeft hier met hun jarenlange kennis een mooie compromis gevonden voor het onderstel van de caddy 1.2 TSI 105 PK.

Motor/Transmissie chiptuning Caddy 1.2 TSI

Cilinderinhoud: 1197 cc
Boring x slag: 79,5 x 80,5
Maximaal vermogen: 105 PK / 77 kW @ 5000 TPM
Turbo/Intercooler: Ja / Nee
Inhoud Brandstoftank: 60 liter
Aandrijving: Voorwiel
Brandstoflabel: C

Verbruik/Prestaties voor en na Chiptuning Caddy 1.2 TSI

Verbruik voor: 6.70 l / 100 km (1:14.9)
Verbruik na: 5.95 l / 100 km (1:16.8)

Acceleratie voor: 12.4 sec 0-100 km / uur
Acceleratie na: 11.0 sec 0-100 km / uur

Overheid stimulering voor zuinige auto’s

De Caddy 1.2 TSI 105 PK is zo zuinig dat deze auto in aanmerking komt voor een C label.

Chiptuning Caddy 1.2 TSI

Het meest spaarzame bedrijfswagen model van Volkswagen is de Caddy 1.2 TSI. Hij stond in Frankfurt 2 jaar terug nog als prototype, maar wordt inmiddels volop verkocht. Met zijn 105 pk sterke 1.2 TSI -motor weet deze een verbruik van 6.5/100 km en een CO2-uitstoot van 156 g/km neer te zetten. Theoretisch moet de auto met zijn 60 liter tank dan ook een actieradius van 925 km/t kunnen behalen.

Chiptuning Caddy 1.2 TSI 105 PK Lease

Kan mijn Volkswagen Caddy 1.2 TSI 105 PK lease auto veilig getuned worden? Ja dat kan! Dagelijks tunen wij vele leaseauto’s. Voor de klant is het makkelijk omdat onze professionele tuning binnen 2 minuten weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning wel bekend. Wel is het mogenlijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Caddy 1.2 TSI hebt laten tunen dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat. Jammer, want er wordt dan vanuit gegaan dat u na tuning veel harder/sportiever gaat rijden wat in de praktijk niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag dat hun Caddy 1.2 TSI 105 PK vanuit onderin beter trekt en net even wat meer pit heeft. De Caddy 1.2 TSI getuned is een zeer fijne zuinige auto die prima geschikt is voor dagelijks gebruik. Dus chiptuning caddy 1.2 TSI is zeker echt een aaanrader.

Rijervaringen van de Caddy 1.2 TSI 105 PK motor

De 4 cilinder 1.2 TSI benzine motor van de Volkswagen Caddy heeft onderin zijn toerental te weinig trekkracht. Er moeten eerst toeren worden gemaakt voordat er wat gebeurd. Eenmaal op snelheid kan de 1.2 TSI motor met 105 PK zijn werk redelijk goed aan. Dit trekkracht probleem is door middel van chiptuning caddy 1.2 TSI echt gelijk goed te verhelpen. Tevens heeft de motor moeite in hogere versnellingen trekkracht te kort bij laag toerental het duurt dan lang voordat het toerental stijgt en de motor begint pas laat echt te trekken. Door onze tuning is tevens een veel beter brandstofverbruik haalbaar – 11% zuiniger is echt te realiseren. U hoeft namelijk niet meer door te trekken tot 2800 toeren, maar kunt na chiptuning caddy al overschakelen bij 2200 toeren, dit scheelt enorm in het brandstofverbruik. 1: 16.5 is dan haalbaar voor uw Caddy 1.2 TSI > (origineel gemiddelt 1 : 14.7).

Bekijk ook onze rijervaringen chiptuning Caddy 1.2 TSI.

Chiptuning Caddy 1.2 TSI

Onze Ventura chiptuning past zowel de injectie duur, de injectietiming, de inspuit benzine curve, de electronisch geregelde turbodruk, turboactiviteit en de koppellimitter aan. Deze revolutionaire chiptuning voor de 1.2 TSI biedt zoveel extra ten opzichte van de originele Caddy 1.2 TSI motor dat chiptunen echt een aanrader is.

Let op: De Ventura Tuning mini ECU heeft (6 + 2 ) 8 stekkers , er zijn inmiddels ook “hobby” boxjes voor de 1.2 TSImet maar 2 stekkers. Dit geeft absoluut niet hetzelfde vermogen resultaat als onze professionele Ventura Tuning. De kans op roetfilterschade is serieus aanwezig! Ventura Tuning heeft inmiddels meer dan 80 van deze 1.6 TDI motoren succesvol getuned.Wij hebben veel ervaring met de 1.6 TDi motor.

Specificaties na toepassing chiptuning Caddy 1.2 TSI 105 PK

Origineel 105 PK en 175 NM
Getuned 135 PK en 220 NM

Montage Chiptuning Caddy 1.2 TSI

Het monteren van de chiptuning Caddy 1.2 TSI is eenvoudigl en kunt u ook zelf doen. Vele (lease)klanten vinden dat wel zo prettig omdat de tuning dan even tijdelijk verwijderd kan worden tijdens een software update of een garagebezoek. U ontvangt een fullcolor montage handleiding bij onze tuning zodat u door middel van duidelijke foto’s prima kunt zien hoe en waar u de 8 stekkers van onze tuning moet plaatsen. Uiteraard kunt u de tuning voor u Caddy 1.2 TSI ook door ons laten plaatsen bij ons hoofdkantoor in Beilen. Ook is het mogelijk om een uitgebreide proefrit te maken zonder aankoopverplichten of kosten voor het testen. Testen gedurende een proefrit is bij Ventura Tuning volledig Gratis.

Alle opgegeven waarden op deze pagina zijn strikt ter indicatie. Verschillen per voertuig kunnen andere resultaten laten zien. Wij wijzen u hier vooraf op. Afwijkende waarden zijn geen argument om de tuning ongedaan te maken of om restitutie van het aankoopbedrag te kunnen eisen.

Laat de rijervaringen van de chiptuning Caddy voor zichzelf spreken. Wij hebben inmiddels zeer veel van deze 1.2 TSI motoren getuned zoals u ook kunt zien bij onze rijervaringen van andere VAG Groep merken (Seat, Skoda, Audi).

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PKChiptuning Volkswagen Caddy 2.0 TDI 140 PKChiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PKChiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 PK