Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Octavia

Chiptuning » Skoda » Octavia

Het chiptunen van uw Skoda Octavia geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Skoda. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Skoda Octavia bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Skoda Octavia Chiptuning

Wat doet chiptuning met uw Skoda Octavia

Chiptuning Skoda Octavia laat uw auto een stuk fijner rijden. Skoda voorziet haar luxe zakenauto sinds vele jaren van de moderne VAG motoren. Audi, Volkswagen, Seat en Cupra gebruiken dezelfde motoren. Deze prachtige motoren combineren een mooi brandstofverbruik met fijne prestaties. Door onze specialisatie in Skoda Octavia chiptuning tunen wij dagelijks veel Skoda-motoren. Na tuning stijgt het vermogen en wordt de trekkracht van de motor vergroot. Door het extra vermogen neemt uw rijplezier enorm toe. Uw auto wordt sneller en inhalen en invoegen gaat veel gemakkelijker.

Rijervaring Skoda Octavia 1.5 TSi 150 PK Zijkant

Hoe wordt chiptuning Skoda Octavia uitgevoerd

Chiptuning voor uw Skoda Octavia kan op 4 manieren.

1   Chippen via een geavanceerde Externe ECU (Erg populair bij nieuwe auto’s)

Deze manier van chiptunen is de manier die ABT de huistuner van Skoda zelf ook gebruikt. Er wordt een losse kleine extra computer onder de motorkap geplaatst. In die computer komt de chiptuning software. De computer van uw Octavia zelf hoeft dus niet aangepast te worden. En uw Skoda dealer kan uw auto gewoon gemakkelijk blijven updaten. Zonder het risico dat de tuning van uw motor kwijt raakt. Zo heeft u het beste van twee werelden.

2   Tunen via OBD

OBD tuning is een manier van chiptuning waarbij via de obd poort in de auto de software wordt uitgelezen. Deze software wordt aangepast en daarna over de originele software geflashed. Je bent de originele fabriekssoftware dus kwijt. Vroeger was dit Populair maar bij de moderne Skoda modellen vanaf 2017 wordt meestal de Externe ecu tuning gebruikt. Dit komt omdat de computers steeds strenger beveiligd zijn tegen OBD tuning.

3   Chiptuning via De computer openen en de chip vervangen

Bij deze manier van tunen wordt de computer van de auto fysiek geopend. Daarna wordt de originele chip van de print gehaald (gedesoldeerd). Daarna wordt de chip uitgelezen en de software in een nieuwe chip geplaatst. Dan wordt de nieuwe chip weer terug gesoldeerd in de computer en dan is de auto getuned. Erg omslachtig maar vroeger was dit een populaire methode om Skoda Octavia motoren te voorzien van tuning.

 4   Via BDM tuning

Bij BDM tuning wordt de computer wel geopend, maar de chip hoeft niet te worden verwijderd. Via 6 kleine vergulde koperen pinnetjes wordt een verbinding gemaakt met de print. Zo kan via een BDM toestel de software uit de chip worden uitgelezen. Daarna wordt de software aangepast en weer terug gelezen in de chip. Deze methode werkt prima, maar net als bij OBD tuning raak je bij een software update bij de Skoda dealer gelijk je tuning kwijt. En je verliest gelijk je Fabrieksgarantie als je de computer opend.

5   Met een Powerbox (Piggybag)

Een Powerbox is een goedkope manier om via een apart kastje de motor wat meer vermogen te geven. Wij raden dit af, de moderne automotoren van tegenwoordig zijn veel te slim om zich op deze te simpele manier te tunen. Storingen, te weinig vermogenswinst en te veel roet. Dat doet uw Mooie Skoda geen goed. Kies voor een externe ecu tuning dat geeft goede prestaties tegen een normaal tarief.

Rijervaring Skoda Octavia 1.5 TSi 150 PK Voorkant

Wat zijn de voordelen van Octavia chiptuning

Uw Skoda Octavia trekt veel beter na chiptuning. Het vermogen van de motor en ook het koppel stijgen flink. Hierdoor trekt uw auto veel gemakkelijker. Wat ook fijn is tijdens het gebruik van een aanhangwagen of caravan.

Chiptuning en  het brandstof verbruik

Door het tunen van uw Skoda Octavia motor krijgt uw TSi of TDi motor meer trekkracht al bij een laag toerental beschikbaar. Zo kunt u of uw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Op deze manier voorkomt u hogere toerentallen en kunt u besparen op uw brandstofverbruik. Als u constant uw motor richting de 6000 toeren doortrekt en volop het maximale vermogen gebruikt. Dan kunt u deze besparing weer teniet doen. U hebt dus met uw rechtervoet en uw rijstijl erg veel invloed op uw brandstofverbruik.

Heeft chiptuning ook nadelen

Door het hogere vermogen bent u eerder op snelheid. Als u niet goed oppast dat loopt u het risico sneller een boete te krijgen. Tevens kan het brandstofverbruik toenemen als u veel vol gas geeft, De motor kan immers meer Pk’s leveren en die worden gehaald uit brandstof.

Wat zij de verschillen tussen de diverse Skoda chiptuning aanbieders.

De meeste allround tuners tunen alle automerken. Dan heb je nooit genoeg tijd om van ieder merk voldoende kennis te hebben. Wij raden u aan om uw Skoda Octavia te laten tunen door een echte Skoda Chiptuning Specialist. Zo bent u verzekerd van een kundige tuning die uitgevoerd wordt door een bedrijf die dagelijks uw type auto tuned. Een goed tuning is wat duurder, maar het brandstofverbruik is vaak veel beter. Zo verdiend u de wat hogere prijs gemakkelijk terug.

Hoe gaat het met Octavia en de DSG Bak en tunen

Skoda maakt al sinds jaar en dag gebruik van de VAG DSG bakken. Deze zijn er in 2 soorten. 7 versnellingen en (droge plaat) koppeling. En 6 versnellingen en (natte plaat) koppeling. De 6 traps DSG uitvoering wordt meestal voor de wat zwaardere motoren gebruikt die meer vermogen aankunnen. Bij sommige 7 traps DSG bakken is het aan te raden om de bak softwarematig te laten aanpassen. Zo kan de hoeveelheid slip beperkt worden.

Onderhoud van de motor na tuning

Na tuning adviseren wij om de onderhoudsinterval van het olie verversen te vervroegen van 30.000 km naar 15.000 kilometer. Olie is het smeer en koelmiddel in uw motor. Als olie ouder wordt gaat de smering hard achteruit. Je wilt dat de motor goed gesmeerd wordt dus je vervangt wat vaker je motorolie. Bij sommige TSi motoren is het aan te raden om andere bougies te monteren die een wat hoger zelfreinigend vermogen hebben. Bij TDi motoren adviseren wij om de EGR klep op tijd te laten reinigen. Als de klep te veel vervuild raakt dan brand de elektromotor door die de klep bestuurd. En dan moet er een nieuwe klep gemonteerd worden. De Skodadealer heeft een apparaat om de EGR klep te kunnen reinigen zonder dat deze uitgebouwd hoeft te worden.

Hoe kan je jouw Skoda Octavia het beste tunen

De meeste Skoda Octavia motoren beschikken over een zeer moderne computer. Vaak is het niet mogelijk om deze via OBD tuning te chippen. En als het wel zou kunnen dan is het zeer onhandig. Moderne auto’s ontvangen regelmatig (on air) software updates. Als je Octavia dan zo’n update krijgt dan ben je de tuning weer kwijt. Met onze Externe ecu chiptuning heeft u daar geen last van. Steeds meer Skoda Octavia rijders kiezen om te tunen via een geavanceerde Externe ecu. De voordelen van de externe chip zijn enorm. Snel te plaatsen, geen verlies van de tuning software. Je kan zelf de externe ecu gemakkelijk verwijderen. Venturatuning is als chiptuning specialist volledig gespecialiseerd in de moderne TSi, TSi-Hybride en TDi motoren.

Ik Heb een Skoda Octavia Leaseauto, kan ik die ook chiptunen

Dagelijks ontvangen wij chiptuning aanvragen van Octavia rijders die hun leaseauto willen chippen. Kan dat vragen ze ons? 90% van onze Skoda klanten heeft een leaseauto. Leaseauto’s zijn erg populair en onze Skoda Octavia tuning is daar zeer geschikt voor. De hoogwaardige kwaliteit en het gebruiksgemak maken onze chip juist zo ideaal. Wij leveren exact dezelfde chips ook aan officiële Skoda dealers.

Kan Mijn Skoda Octavia na Chiptuning de Caravan ook beter trekken

Ja wij krijgen regelmatig de vraag kan mijn Skoda octavia de caravan makkelijker trekken na chiptuning? Ja, dankzij tuning krijgt uw motor een hoger koppel (is meer trekkracht) en daardoor gaat het trekken van de caravan een stuk gemakkelijker. En meestal kunt u ook nog wat zuiniger rijden. U of uw automaat schakelt eerder door naar de volgende versnelling. Maar bovenal rijdt een getunede motor veel fijner omdat er wat reserve vermogen achter de hand is.