Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz E 220 d 197 PK (W214) 2023 ->

Bekijk alle W214 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 197 214 222 230
Koppel 440 472 487 500
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 197 PK
Koppel: 440 NM

Basic

17 PK 214 PK
32 NM 472 NM

Sport-S

25 PK 222 PK
47 NM 487 NM

Vip-R

33 PK 230 PK
60 NM 500 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz E. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz E

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes E rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes-Benz E 220 d 197 PK W214 naar 230 PK

Is er al chiptuning beschikbaar voor mijn nieuwe Mercedes W214 E 220 d 197 PK?

Ja, door onze specialisatie in Mercedes tuning kunnen wij ook de nieuwste versie Mercedes CDi motoren met de extra goed beveiligde ECU-computer tunen. Mercedes maakt in deze computer gebruik van de Sent 2 beveiliging samen met een slimme versleuteling. Met chiptuning Mercedes Benz kan uw nieuwe E Klasse W214 een stuk soepeler worden, zo krijgt u een nog fijner rijdende auto die meer rijplezier geeft tijdens het dagelijkse gebruik.

Is het prettig om mijn nieuwe Mercedes E 220 d W214 te laten tunen

Mercedes stelt de motor van de nieuwe E-klasse af fabriek zo af dat deze makkelijk door de milieu tests heen komt. Hierdoor verliest uw motor de fijne trekkracht onderin en rijdt uw auto minder aangenaam. Dit geeft Mercedes ruimte voor een duurdere model boven de E 200 d. Met chiptuning Mercedes Benz E Klasse kunnen wij uw zakelijke auto nog fijner laten presteren.

Kan de monteur in de garage zien dat mijn Mercedes E klasse is getuned

Wij chiptunen net als Brabus heel bewust via onze hoogwaardige externe ECU computer. Deze kunt u gemakkelijk en snel verwijderen als u even naar de garage moet. Gemiddeld kan dit binnen 4 tot 6 minuten. Als u de chip netjes verwijdert, kan de monteur met het blote oog de externe ECU niet meer onder de motorkap zien zitten. Mercedes geeft echter geen toestemming om uw motor te laten tunen. Ze kunnen via de computer meerdere dingen zien, maar tot op de dag van vandaag hebben wij bij een externe chip nog nooit een klacht van onze Mercedes E klanten ontvangen.

Moet de automaatbak van mijn Mercedes E 220 d ook aangepast worden

De Mercedes E 220 d W214 heeft een 9-traps automaat. De computer van uw automotor heeft voldoende opties om qua schakelpatroon te kiezen. U hoeft daarom, als u de motor tuned, niet automatisch ook de schakelmomenten van de bak aan te passen. Dat is wel zo prettig, want als u dit wilt aanpassen, moet dat in de ECU die de automaat bestuurt.

Kan mijn E klasse 220 d 197 PK ook op biodiesel rijden

Volgens Mercedes zijn hun nieuwe dieselmotoren ook geschikt om op Biodiesel te draaien. Als u hier niet zeker van bent, vraag dit dan altijd na bij uw Mercedes dealer. Het gebruik van verkeerde diesel kan enorme schade aan uw motor en brandstofpomp opleveren. Daarom raden wij onze klanten altijd aan om premium brandstof te tanken zodat de diesel ”vers” is en geen water bevat.

Chiptuning Mercedes GLC 300E 313 PKChiptuning Mercedes A250E 218 PK W177Chiptuning Mercedes A160 CGI 109 PK W177Chiptuning Mercedes Benz C 300 de 313 PK