Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz CLA

Chiptuning » Mercedes-benz » Cla

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz CLA geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz CLA bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz CLA Chiptuning

Introductie chiptuning Mercedes CLA

De Mercedes CLA is een premium sedan die in de markt is gezet als het kleinere luxe broertje van de Mercedes-Benz CLS. De CLA is een zeer fraai ogende bolide die bekend staat om zijn comfort en geweldige rijeigenschappen. Als je op zoek bent naar meer vermogen en nog sportievere prestaties, dan is het tunen van je auto de perfecte oplossing. Op deze pagina zullen wij ieder detail over chiptuning Mercedes CLA bespreken. Hoe het werkt en wat het doet en de voordelen en nadelen die het chippen van de motor van jouw Mercedes-Benz CLA hebben.

Wat is chiptuning?

Chiptuning Mercedes Benz CLA is een moderne manier waarbij de software van de computer die de automotor bestuurt aangepast wordt. Met als resultaat, sportievere prestaties. Dit kan worden gedaan door de instellingen van de motor aan te passen voor meer vermogen en meer trekkracht. U zult vooral merken dat uw CLA veel fijner rijdt.

Hoe werkt chiptuning?

Chiptunen is gebaseerd op het feit dat moderne auto’s zijn uitgerust met een elektronisch besturingssysteem dat bekend staat als de Engine Control Unit (ECU). De ECU is een klein, maar zeer belangrijk onderdeel van de motor en is verantwoordelijk voor het regelen van een groot aantal functies, waaronder de brandstoftoevoer, de ontstekingstiming, de luchthoeveelheid en de turbodruk. Door de software die in de ECU zit te wijzigen, kunnen de instellingen van de motor worden aangepast en veranderen de prestaties van de motor.

Hoe wordt chiptuning uitgevoerd

Het proces van chiptuning begint meestal met het uitlezen van de huidige software van de ECU met behulp van merkgerichte OBD-uitleesapparatuur. Vervolgens wordt de software geanalyseerd en worden de instellingen geoptimaliseerd om een betere performance te leveren. Dit kan worden gedaan door de brandstof inspuittijd te verlengen, een hogere brandstofdruk, de ontstekingstiming aan te passen en de turbodruk te verhogen. Nadat de nieuwe software is geschreven, wordt deze teruggeplaatst in de ECU of in een externe ECU en worden de prestaties van de auto getest. De turbodruk is zeer belangrijk voor de vermogenstoename, zonder extra lucht kan er niet extra brandstof worden ingespoten.

Chippen Mercedes Benz CLA C117

De Mercedes CLA C117 is in 2013 gelanceerd. Een voorwiel aangedreven premium sedan die in 2015 werd aangevuld door een station variant, de Shootingbrake. Het succes is vooral te danken aan het goede onderstel, fraaie carrosserie, luxe interieur en fijne benzine en dieselmotoren. Door de enorme hoeveelheid keuze is er zeker een passende CLA voor iedere Mercedes-liefhebber.

Rijervaring Chiptuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK Zijkant

Chiptuning CLA C118

Vanaf 2019 werd de tweede generatie CLA geïntroduceerd onder de naam C118. De vormgeving werd nog sierlijker, het interieur met de jet ventilatorroosters nog luxer. De navigatie werd de maatstaf in deze markt en de complete motorlijn van zowel benzinemotoren als dieselmotoren werd compleet vernieuwd. De kwaliteit die Mercedes in de F1 heeft laten zien komt terug in de motoren van de Mercedes CLA C118.

Rijervaring Chiptuning Mercedes CLA 180 1.3 CGi 136 PK Zijkant

Mercedes CLA C118 facelift in 2022

In 2022 heeft de Mercedes CLA C118 een facelift gehad waarbij vooral de binnenkant van de auto grondig is geüpdatet. Het Mercedes ME-systeem is uitgebreid en het interieur is nog luxer geworden. De motoren hebben nu bijna allemaal een Mild-hybride elektrische ondersteuning waardoor de auto nog fijner rijdt. En Mercedes heeft ook het onderstel afstelling nog flink onder handen genomen. Zo kan de kracht van de aandrijflijn beter op de weg overgebracht worden.

Voordelen van tuning voor de Mercedes Benz CLA

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan chippen voor de Mercedes CLA

Meer vermogen

Door de softwareaanpassing van de ECU wordt het vermogen van de motor duidelijk merkbaar verhoogd. Dit leidt tot een merkbare verbetering van de nul naar honderd prestaties en het veel vlotter behalen van de topsnelheid.

Verbeterde gasrespons

Door via een M-Controller de instellingen van het elektronisch gaspedaal aan te passen, gaat de motor directer op het pedaal reageren. Dit leidt tot sportievere rijervaringen. De M-Controller plaatsen wij erg veel bij de moderne Mercedes CLA-modellen. Super resultaat!

Beter brandstof verbruik

Door de instellingen van de motor aan te passen, wordt het brandstofverbruik van de auto geoptimaliseerd. Dit leidt tot een lager brandstofverbruik en dus tot een besparing op de brandstofkosten. Wat in deze tijd met hoge prijzen aan de pomp wel zo prettig is.