Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz A

Chiptuning » Mercedes-benz » A

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz A geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz A bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz A Chiptuning

Chiptuning Mercedes Benz A-Klasse

Wat is chiptuning Mercedes A-Klasse?

Chiptuning is een populaire techniek om de prestaties van jouw Mercedes A-Klasse te verbeteren. Door de elektronische controle-regeleenheid (ECU-computer) van de motor aan te passen of door een losse externe ECU er bij te plaatsen. Deze laatste optie wordt steeds populairder. Vooral bij de nieuwere Mercedes modellen van de W177 versie. Gelukkig is ook hierbij tegenwoordig het resultaat erg goed! (wij leveren geen domme Powerbox)

Wat wordt veranderd bij Mercedes A-Klasse tuning, en wat is het resultaat?

Via de aangepaste software, kunnen wij als chiptuner de motor van jouw Mercedes opnieuw afstellen om zo betere prestaties te krijgen. Dit leidt tot verbetering van de acceleratie, meer vermogen en je kan sneller je topsnelheid behalen. De meest populaire modellen voor tuning Mercedes A-klasse zijn de model types W176 (2012- tot 2018) en W177 (vanaf 2018 =>.

Waarom is tuning Mercedes Benz A-Klasse zo populair?

De Mercedes A-klasse is een premium auto die erg populair is bij mensen die op zoek zijn naar een combinatie van stijl, prestaties en luxe. De W176 werd geproduceerd tussen 2012 en 2018, en de W177 is het nieuwste model dat sinds 2018 wordt geproduceerd. Beide modellen zijn uitgerust met diverse benzine en diesel motoren die uitstekend geschikt zijn voor chiptuning. In Nederland is bij de benzine versies vooral de A 180 cgi met 122 PK of bij het nieuwste model de A klasse 180 CGi met 136 PK zeer populair. Voor klanten die nog wat extra te besteden hebben levert Mercedes de A 200 CGi met 156 PK of in het W177 model de A 200 CGi met 163 PK.

Voordelen van chiptuning van de Mercedes A-klasse

1      Verbeterde prestaties

De belangrijkste reden waarom mensen hun Mercedes A-klasse chippen is om de prestaties van de motor te verbeteren. Door de software van de motor te optimaliseren, kan een chiptuner de motor van een auto opnieuw afstellen om meer vermogen te leveren. Dit leidt tot een betere acceleratie, een hoge topsnelheid en meer Power. De motoren van de Mercedes A-Klasse zijn zeer geschikt om te tunen.

2     Meer rijplezier

Door de prestaties via chiptuning te verbeteren, leidt dit tot meer rijplezier voor de bestuurder. De Mercedes A-klasse is van nature een sportieve auto, en via chippen worden de sportieve prestaties nog beter. Zo beleef je nog meer rijplezier aan jouw luxe Mercedes.

3     Brandstofbesparing

Hoewel het niet de belangrijkste reden is om te chiptunen, kan tunen ook leiden tot een verbeterd brandstofverbruik. Door de motor efficiënter af te stellen, kan het brandstofverbruik verbeteren. Dit kan resulteren in een lagere brandstofkosten op de lange termijn.

4     Kostenbesparend

Chiptuning is een goedkopere manier dan het upgraden van de hardware van de auto om dezelfde prestaties te bereiken. In vergelijking met andere modificaties, zoals het installeren van een nieuwe uitlaat of inlaatspruitstuk. Tunen is een betaalbare manier zijn om betere prestaties te bereiken. En het vergt

Nadelen van chiptuning van de Mercedes A-klasse

Verhoogd risico op motorslijtage

Door het aanpassen van de software in het motormanagement, kan de motor meer belast worden dan origineel. Verhoogde belasting kan tot verhoogde slijtage leiden. Problemen ontstaan vaak als de tuning niet goed is uitgevoerd.

Garantieverlies

Het chiptunen van uw Mercedes A-klasse kan leiden tot verlies van fabrieksgarantie. Als er na het tunen iets misgaat met de auto, is de fabrikant mogelijk niet langer verplicht om de reparatie te dekken.

In Nederland is het optimaliseren van automotoren toegestaan, als u een zeer grote vermogens wijziging wilt doen dan dient u een afspraak te maken met de RDW om uw Mercedes te laten herkeuren.

Rijervaringen Chiptuning A klasse

Op onderstaande links kunt u de rijervaringen zien van Mercedes A klasse rijders die hun auto al door ons hebben laten tunen. Wij waarderen het altijd enorm als klanten hun ervaring met andere willen delen. Er is bij ons werk niets zo leuk dan een enthousiaste klant die dit aan zijn of haar vrienden vertelt. Dagelijks komen vrienden van die klanten dan ook bij ons langs voor het tunen van hun auto.

Rijervaringen A 180 CGi 122 PK

Rijervaringen A 180 CGi 136 PK

Rijervaringen A 200 CGi 156 PK

Rijervaringen A 200 CGi 163 PK