Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz A (W176)

Chiptuning » Mercedes-benz » A » W176

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz A (W176) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz A W176 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz A (W176) Chiptuning

Tuning Mercedes A W176 bij de Mercedes chiptuning specialist!

Door onze 18 jarige Mercedes chiptuning specialisatie tunen wij dagelijks voor klanten rechtstreeks hun auto. En daarnaast voor officiële Mercedes dealer auto’s. Bij de Mercedes A Klasse is de A 180 CGi met 122 PK zeer populair. Voor de automaat rijders is er de iets sterkere A 200 CGi 156 PK beschikbaar. Beide sportieve modellen met zeer fijne rijeigenschappen, daarom is de A klasse ook zo populair.

Karakter eigenschappen van de CGi motoren

De 1.6 CGi turbomotor die deze modellen gebruiken zijn van zeer hoge kwaliteit. Dankzij de 2 nokkenasprofielen waartussen dit blok afhankelijk van uw vermogensbehoefte kan kiezen. Past het motorkarakter zich aan uw wensen en de rijomstandigheden aan. Dit zorgt voor een soepel karakter van onderuit en meer power wanneer dat gewenst is. Met 1 nokkenasprofiel krijg je nooit zo’n soepel karakter.

Chiptuning voor de A Klasse W177 ook beschikbaar

Voor de nieuwe Mercedes A W177 modellen hebben wij ook tuning beschikbaar. Al onze chiptuning Mercedes A-Klasse wordt volledig in eigen beheer in Nederland ontwikkeld. Uitvoerig in de praktijk getest en in onze eigen fabriek geproduceerd, voordat wij het pas aan onze klanten leveren.

Wat is het resultaat van  chippen voor mij

Tuning van een Mercedes A-Klasse W176 is een populaire en effectieve manier om het vermogen en de prestaties van uw mooie Mercedes aanzienlijk te verbeteren. Door het toegenomen vermogen trekt uw auto beter van onderuit en kunt u op de snelweg veel gemakkelijker een andere auto inhalen. U zult dit als zeer aangenaam ervaren omdat met wat meer vermogen het rijden een stuk prettiger wordt.

Periode productie Mercedes A W176

De Mercedes A-Klasse W176 is geproduceerd tussen 2012 en 2018 en werd geleverd met verschillende motoren, elk met hun eigen unieke specifieke vermogen en koppel. De absolute top zijn de A45 AMG motoren, prachtige techniek. Die in Afalterbach met de hand in elkaar worden gezet. En als eer voor de medewerker die de motor heeft gebouwd komt er een badge met zijn naam en productiedatum op het blok.

Motoren aanbod

De motoren die worden aangeboden voor de Mercedes A-Klasse W176 zijn onder andere de A 160, A180, A200 en 2 A250 uitvoeringen. De A 160 is het instapmodel met een 1.6-liter motor met 102 pk en word het minste verkocht. De A180 is de basisuitvoering met een 1.6-liter benzinemotor die een vermogen leverde van 122 pk. De A200 wordt geleverd met een 1.6-liter benzinemotor die een vermogen van 156 pk levert. De A220 heeft een 2.0-liter benzinemotor die een vermogen van 184 pk levert, terwijl de A250 een 2.0-liter benzinemotor heeft die 211 pk produceert en later werd dit 218. Er zijn voor de A klasse ook dieselmotoren beschikbaar, zoals de A180d, A200d en A220d.

Chiptuning Mercedes A 160 CGi 102 PK

Rijervaring Chiptutunig Mercedes A160 CGI 102 PK Zijkant

De A 160 CG is is het instapmodel en deze uitvoering is er alleen handgeschakeld. Voor de leaserijder de ideale auto omdat deze toch een stuk goedkoper is dan de 180 uitvoering. En je rijdt wel in een echte Mercedes in vergelijking met bijv. een Golf 7 met een 1.2 TSi motortje.

Chiptuning Mercedes A 180 CGi 122 PK

Rijervaring Chiptuning Mercedes A180 CGI 122 PK Automaat Zijkant

De 180 CGi is de standaard uitvoering met 122 PK. Deze versie is zowel met hand bak als met automaat beschikbaar. Een superfijne auto die voorzien van AMG pakket eigenlijk alle luxe heeft die je maar wil. Het fijne onderstel zorgt er voor dat deze auto zeer sportieve eigenschappen heeft.

Chiptuning Mercedes A 200 CGi 156 PK

Rijervaring Chiptuning Mercedes A200 CGI 156 PK 250 NM Zijkant

De sterkere uitvoering van de 1.6 CGi heet A 200 CGi. Met af fabriek gelijk 156 PK en ook een stuk meer koppel. Dankzij de automaat is het rijcomfort altijd optimaal en Mercedes heeft met deze uitvoering een gedegen concurrent voor de BMW 118i met maar 136 PK.

Chiptuning Mercedes A 250 CGi 211 PK

Rijervaring Chiptuning Mercedes A250 CGI Zijkant

De A 250 CGi is gelijk uitgerust met de veel zwaardere 2.0 CGi turbomotor. Door de grotere cilinderinhoud en grotere turbolader ligt het potentieel van deze motor een stuk hoger. Na chiptuning 265 pk is natuurlijk ook we erg leuk en het onderstel van deze auto kan deze power prima aan.

Chiptuning Mercedes A 250 CGi 218 PK

Rijervaring Chiptuning Mercedes A250 CGI Zijkant

Uiteindelijk werd het vermogen van de A250 CGi door Mercedes standaard nog wat verhoogt naar 218 PK. Zo kwam het vermogen na tuning nog wat hoger te liggen wat natuurlijk alleen maar leuker is. Immers vermogen heb je nooit genoeg. 275 pk rijdt natuurlijk wel erg lekker.

Chiptuning Mercedes A 45 AMG 360 PK

Rijervaring Chiptuning Mercedes GLA 45 AMG Zijkant

De A 45 AMG met 360 PK maakt gebruik van een speciale met de hand opgebouwde AMG motor. De mooiste techniek die Mercedes in Huis heeft wordt op deze motoren toegepast. 360 PK uit een 2.0 CGi motor is zeker niet weinig maar gelukkig hebben deze motoren nog wat meer reserves zodat wij wat extra vermogen uit deze motor kunnen persen voor nog sportievere prestaties.

Chiptuning Mercedes A 45 AMG 381 PK

Ook de 2.0 A45 AMG motor is door das Haus onderhanden genomen om er 21 PK extra uit te toveren. Voor ons was toen de uitdaging om bij deze motor het vermogen nog verder te verhogen. Immers als AMG rijder wordt je niet graag ingehaald door een RS3 van Audi. Door de fenomenale bouwwijze van dit 2.0 liter blok kunnen wij nog een flinke stap zetten wat de prestaties zeker ten goede komt.

Wat houdt chiptuning precies in.

Chiptuning is het proces waarbij de software van de motorcomputer van een auto wordt aangepast om de prestaties te verbeteren. Het proces omvat het aanpassen van de brandstoftoevoer, de luchttoevoer en het ontstekingstijdstip, zodat de motor meer vermogen produceert. Het is belangrijk om te begrijpen dat tuning alleen kan worden uitgevoerd op auto’s met elektronisch gestuurde inspuiting. Het kan niet worden toegepast op oudere auto’s met mechanische brandstofinspuiting. Wij zijn volledig gespecialiseerd in het chippen van Mercedes.

De voordelen van Tuning

De voordelen van optimalisatie van een Mercedes A-Klasse W176 zijn dat de prestaties van de auto aanzienlijk verbeteren. Dit resulteert in een hogere snelheid, snellere acceleratie en betere prestaties bij het inhalen. Je kan ook het brandstofverbruik verbeteren, waardoor u geld bespaart op uw brandstofkosten. Na het passeren van een drempel of een rotonde komt de auto veel gemakkelijker weer op snelheid.

De nadelen van chippen

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het chippen. Het kan de levensduur van de motor verkorten als de tuning niet goed wordt uitgevoerd. Dit kan leiden tot problemen met de motor en de garantie van uw auto kan komen te vervallen. Bovendien kan het chiptunen van uw auto resulteren in hogere onderhoudskosten, omdat de auto wat meer onderhoud vraagt dan bij een standaard auto.

Wat is voor u belangrijk om te weten over chiptuning

Als u besluit om uw Mercedes A-Klasse te laten chippen, is het belangrijk om te weten dat u het beste kunt kiezen voor een betrouwbare en professionele tuner. Ventura Tuning is een bekend bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het chiptunen van Mercedes auto’s, waaronder de Mercedes A-Klasse. Wij hebben een team van ervaren en gekwalificeerde medewerkers die het beste uit uw auto kunnen halen. Wij geven naast ons tuning werk ook graag advies over uitlaten, banden, velgen en lak beschermingsmiddelen.

Onderhoudt van de auto na chiptuning

In termen van onderhoud na het chiptunen van uw Mercedes A-Klasse, is het belangrijk om de juiste brandstof te gebruiken en regelmatig uw auto voldoende onderhoudt te geven.

Rijervaringen chiptuning Mercedes A 160 CGi 102 PK

Rijervaringen chiptuning Mercedes A 180 CGi 122 PK

Rijervaringen chiptuning Mercedes A 200 CGi 156 PK

Rijervaringen chiptuning Mercedes A 250 CGi 218 PK