Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz CLA (C117)

Chiptuning » Mercedes-benz » Cla » C117

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz CLA (C117) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz CLA C117 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz CLA (C117) Chiptuning

Chiptuning Mercedes CLA C117 maakt CLA rijders echt blij!

De Cla C117 is echt een meesterzet van Mercedes. Geen A klasse met een kont er achter wat Audi en BMW wel doen. Nee echt een compleet eigen ontwerp met een luxe design. De Mercedes-Benz CLA C117 is een zeer elegant ogende vierdeurs coupé die in 2013 op de markt kwam als concurrent voor de zeer succesvolle Audi A3 Limousine. De Cla C117 is in Europa mateloos populair. In een later stadium heeft Mercedes ook een Shootingbrake uitvoering in het assortiment opgenomen. Deze premium auto wordt geroemd om zijn fraaie vormgeving, solide high-tech motoren en uitgebreide voorzieningen voor de bestuurder. Vooral de navigatie werkt prettig en snel en laat het hoge niveau van Mercedes duidelijk zien.

De meest verkochte modellen

De meest verkochte modellen zijn de Cla 180 CGi met 122 PK en de Cla 200 CGi met 156 PK. Beide uitvoeringen maken gebruik van de 1.6 liter CGi turbomotor die ook in de Mercedes A klasse W176 wordt gebruikt. Een moderne motor die zeer betrouwbaar is en voorzien van moderne technieken voor een perfecte motorloop. Inmiddels is deze motor ruim 11 jaar op de markt en kennen wij nagenoeg geen problemen bij dit blok. Wat voor iemand die een CLA wil aanschaffen natuurlijk zeer prettig is om vooraf te weten.

Design Mercedes-Benz CLA C117

Het design van de CLA C117 is geïnspireerd op de Mercedes-CLS. En heeft een sportieve en sierlijke look met een korte motorkap en een vloeiende daklijn. De voorkant oogt sierlijk en de grille en koplampen laten duidelijk de afkomst van Mercedes zien. De achterkant is voorzien van fraaie LED-achterlichten en een bumper met een strak lijnenspel. De auto is verkrijgbaar in sedan of shootingbrake.

Het Interieur van de Mercedes CLA C117

Het interieur van de CLA C117 is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de hoge luxe standaard die klanten verwachten van Mercedes. Het gestroomlijnde dashboard straalt elegantie uit en is rijkelijk voorzien van hoogwaardige materialen zoals leer en aluminium. Het bedieningsgemak wordt geoptimaliseerd door een ruim aanraakscherm in het midden van het dashboard, waarmee het intuïtieve infotainmentsysteem toegankelijk is. Bovendien is er een digitaal instrumentenpaneel dat de bestuurder voorziet van essentiële informatie.

Technologische voorzieningen

De CLA C117 biedt morderne technologie die zorgt voor meer comfort en veiligheid tijdens het rijden. Het geavanceerde infotainment-systeem beschikt over een groot navigatiescherm en ondersteunt zowel Apple CarPlay als Android Auto, waardoor naadloze connectiviteit met smartphones mogelijk is. Bovendien is de auto voorzien van spraakbediening, waardoor de bestuurder handsfree de auto kan bedienen zonder het stuur los te laten.

Rij-hulp systemen voor de bestuurder

Naast het indrukwekkende infotainmentsysteem is de CLA C117 uitgerust met verschillende geavanceerde rijhulpsystemen. Deze omvatten onder andere adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en een automatisch noodremsysteem. Deze functies dragen bij aan een veiligere rijervaring door de bestuurder te ondersteunen en te waarschuwen voor potentiële gevaren op de weg. Met de uitgebreide technologische voorzieningen zet de CLA C117 een nieuwe standaard op het gebied van comfort en veiligheid in het rijden, waardoor elke rit een plezierige en geruststellende ervaring wordt.

Beschikbare motoren in de Mercedes-Benz CLA C117

De CLA C117 is verkrijgbaar in verschillende motoren. De basisversie is de CLA 180, die wordt aangedreven door een 1.6-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 122 pk. De CLA 200 heeft dezelfde motor, maar met een vermogen van 156 pk. De CLA 250 CGi heeft een 2.0 liter. De CLA 250 is voorzien van een 2.0 liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 211 pk. Er zijn ook dieselversies beschikbaar, zoals de CLA 180d, CLA 200d en de CLA 220d, die worden aangedreven door een 2.0 liter viercilinder diesel met respectievelijk 150 pk en 190 pk. Voor alle type motoren leveren wij chiptuning Mercedes-Benz CLA.

Hoe kan mijn Mercedes CLA C117 het beste getuned worden?

Ja, wij kunnen alle nieuwe Mercedes CLA C117 motoren perfect tunen. De nieuwe Mercedes Cla 180 CGi met 122 PK beschikt over de fijne 1.6 CGi motor.  Prachtige techniek met een prettig karakter, alleen willen de meeste CLA-rijders liever wat meer vermogen. Dat kan ook bij Mercedes, maar daarvoor moet er diep in de buidel getast worden. Dan kom je uit bij de Mercedes CLA 200 CGI met 156 PK en standaard automaat. Beide uitvoeringen zijn zeer populair en voor beide modellen leveren wij een prachtige motor tuning. Kom langs en laat ons u overtuigen van chiptuning Mercedes-Benz. U kunt gratis en geheel vrijblijvend het resultaat van onze tuning ervaren gedurende een proefrit.

Chippen Mercedes CLA C117 mogelijk voor alle benzine motoren

De CLA 180, CLA 200, CLA 250, CLA45 AMG.

De Mercedes CLA 180 heeft een 1.6-liter motor met 122 pk en 200 Nm koppel. Deze uitvoering is erg gewild omdat deze aanmerkelijk goedkoper is dan de CLA 200 versie met 156 PK. Af fabriek is de CLA 180 CGi 122 PK zowel met automaat als handgeschakeld leverbaar.  Met 122 pk kom je echt wel wat trekkracht te kort. Echter, met tuning en 156 pk presteert de auto stukken beter.

De CLA 200 heeft ook de 1.3 litermotor, maar nu standaard al 163 pk en 250 Nm koppel. Deze duurdere versie heeft alle comfort die je maar kan wensen. Met 163 pk heb je al echt een leuke sportieve auto. Was je liever voor de 220 CGi gegaan dan is chippen een super oplossing om toch die 190 pk te krijgen.

De CLA 220 heeft af fabriek een 2.0 litermotor met een vermogen van 190 pk en 300 Nm koppel. Door dit grotere blok rijdt dit natuurlijk standaard al heel anders dan de 2 varianten met de 1.3 cgi turbomotor. Maar de CLA 220 CGi is ook een flink stuk duurder, daarom kiezen veel CLA-rijders toch voor de 200 versie. Zo kunnen ze de auto van binnen meer aankleden en chippen ze de motor.

De CLA 250 CGi heeft ook een 2.0 CGi motor, maar nu origineel 224 pk en 350 Nm koppel. Dat is al een stuk krachtiger dan de 220 versie. Mercedes heeft deze tussen uitvoering ontwikkeld voor CLA-rijders die de 220 te weinig vermogen vinden hebben en de 306 pk van de 35 CGi te zwaar. Met name het hoge koppel van 350 nm maakteen hoop verschil in prestatie. De 250 CGi wil dan ook al rap van zijn plek.

Voor de zakelijke rijder die sportief wil rijden en niet te veel bijtelling wil hebben is de CLA 250e de perfecte oplossing. De 1.3 CGi motor wordt gecombineerd met de elektrische hybride power wat samen bijna dezelfde power geeft dan de 25o uitvoering met een 2 liter versie. Maar door het enorme koppel van 450 Nm heeft de 1.3 250e hybride motor 100 Nm meer koppel dan de 2.0 motor in de 250 versie.

De CLA45 CGi AMG heeft een 2.0 liter AMG-blok met 387 pk en 480 NM koppel. Dit blok is volledig handmatig opgebouwd. Schitterende prestaties en je kan een Golf GTi hier flink gek mee maken. De power is prima inzetbaar. Dit is van Mercedes AMG in Afalterbach waar deze motor wordt gemaakt een waar kunstwerkje.

Tuning voor de  CLA 180d, CLA 200d, en CLA 220d dieselmotoren

De CLA 180D beschikt over een 1.5 liter 4 cilinder turbodiesel motor. Dit is de 2e generatie van deze motor die ook al in de vorige CLA C117 lag maar toen met 109 PK. De motor is aanzienlijk verbeterd en heeft een heel mooi loopgedrag. Omdat 116 PK niks te veel is is het erg interessant om deze motor te tunen. Door het hogere koppel en de extra PK’s rijdt de auto dan toch gelijk een stuk plezieriger.

De CLA 200D heeft gelijk een 2.0 CDi motor en dat verschil merk je echt heel goed t.o.v. het kleine broertje. Deze motor is eigenlijk ene geknepen versie van de 220D. Vandaar dat veel CLA rijders hun motor toch laten tunen om zo de extra power weer terug te krijgen. tevens zien wij als we deze motoren tunen dat het verbruik ook nog eens daalt wat natuurlijk mooi meegenomen is voor de veel rijders.

De CLA 220D is de zwaarste dieseluitvoering die Mercedes is de CLA C117 levert. Met standaard al 400 Nm kan deze versie heel goed uit de voeten. Wil je graag meer, met chiptuning Mercedes CLA C117 stijgt het vermogen naar 225 PK en 480 NM koppel en dan wordt het echt een feestje. Door de fijne automaat kan deze uitvoering heel gemakkelijk met de extra power omgaan zonder in comfort in te leveren.

Rijprestaties

De CLA C117 staat bekend om zijn sportieve rijprestaties. De auto heeft een uitstekende wegligging en is wendbaar, zodat de bestuurder gemakkelijk door bochten kan manoeuvreren. De auto is ook voorzien van verschillende rij modi, zoals Comfort, Sport en Individual, zodat de bestuurder de rijeigenschappen kan aanpassen aan zijn of haar voorkeur. De auto accelereert snel en heeft een hoge topsnelheid.

Rijervaringen tuning Mercedes CLA C117

Rijervaringen chiptuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK

Rijervaringen chiptuning Mercedes CLA 200 CGi 156 PK